Vizes vb: Rasovszky a 7., a franciáké az első arany

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2017.07.15. 10:56
Rasovszky Kristóf a 7., míg Papp Márk a 31. helyen végzett az öt kilométeres nyílt vízi úszás balatonfüredi versenyén a 2017-es vizes világbajnokságon.

Az ezerméteres fordulónál Rasovszky a harmadik, Papp a 39. helyen állt. Előbbi versenyzőnk végig az élen harcolt a jobbnál jobb helyezés megszerzéséért. Fél távnál még mindig az élmezőnnyel úszott, míg a Kazanyban ugyanezen a távon a 13. helyen végző Papp is egyre előrébb verekedte magát.

Háromezer méternél a harmadik helyen fordult Rasovszky, aki továbbra is fantasztikusan versenyzett, tartotta a tempót a két franciával, azonban a végére elfáradt, s a 7. helyre jött be, ami kiváló eredmény tőle, hiszen talán ez a „leggyengébb” száma. Papp Márk a 31. helyen végzett.

A szerb színekben induló Farkas Tamás a 30., Balzam Bence pedig az 53. lett.

(Fotók: Földi D. Attila)
(Fotók: Földi D. Attila)


Rasovszky 10 és 25 kilométeren, illetve 1500 méteres gyorsúszásban is elindul még, Pappnak pedig ez volt az egyetlen száma.

FRISSÍTÉS: Korábban jeleztük, hogy Rasovszky ötödikként ért célba, ám változott a sorrend, hivatalosan a hetedik helyen végzett.

„A célom az volt, hogy az első hat között legyek, azért a szívem egy kicsit fáj, hogy itt, a legvégén buktam el a dobogót. Nagyon kemény volt a mezőny, főleg itt az utolsó egyenesen sokan jöttünk egyszerre, azaz lehetett volna akár rosszabb is, így nem lehetek csalódott”
– nyilatkozta Rasovszky Kristóf. Hozzátette, hatalmas volt francia riválisával a „bunyó” a hajrában, s egy pillanatra ki is nézett a bíróra, nem kapott-e piros lapot.

„Volt egy-két ütésváltás, de elnézték, hiszen mindketten csináltuk, nem lett volna fair, ha valamelyikünket kizárják” – mondta a fiatal magyar, hozzátéve, fantasztikus érzés volt hazai közönség előtt versenyezni, s bízik benne, hogy a 10, vagy a 25 kilométeren a szombatinál jobb eredményt ér el.

Papp Márk azt mondta, ha ebben az évben nem lett volna két szerencsétlen sérülése, akkor talán jobban is szerepelhetett volna. Ettől függetlenül a felkészüléssel elégedett volt, a versenyt pedig keménynek ítélte.

NYÍLT VÍZI ÚSZÁS (BALATONFÜRED)
Férfi 5 km

1. Marc-Antoine Olivier (Franciaország), 54:31.40
2. Mario Sanzullo (Olaszország) 54:32.10
3. Timothy Shuttleworth (Nagy-Britannia) 54:42.10
4. Kirill Abroszimov (Oroszország) 54:45.90
5. Fernando Ponte (Brazília) 54:47.10
6. Andrea Manzi (Olaszország) 54:47.60
7. RASOVSZKY KRISTÓF (MAGYARORSZÁG) 54:47.60
...
31. PAPP MÁRK (MAGYARORSZÁG) 55:28.10

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik