Friss
Top
Program

Vizes vb: Kiss Szofi ismét lemaradt a döntőről

NSO/MTI | 2017. 07. 17.

Vizes vb: Kiss Szofi ismét lemaradt a döntőről

Negyedik számában sem sikerült döntőbe jutnia Kiss Szofinak, a budapesti vizes világbajnokság műúszóversenyében. A magyar sportoló ezúttal a szabadgyakorlat selejtezőjében indult el, és a 17. helyet szerezte meg.

hirdetés

A londoni olimpia után gyakorlatilag visszavonult, dolgozott recepciósként egy fitneszteremben, majd visszatért a műúszás világához Kiss Szofi, aki a budapesti vizes világbajnokságon hat számban is rajthoz áll.

Pénteken az egyéni verseny technikai gyakorlatában a 13. helyen végzett, így nem jutott be a döntőbe, de Schwarz Anett párjaként duettben is csupán a 19. lett. Vasárnap a csapattal a technikai gyakorlat selejtezőjében a 15. helyen zárt.

A legjobb pontszámmal Szvetlana Kolesznyicsenko került be a döntőbe

Javítani az egyéni szabadgyakorlat selejtezőjében lehetett, és a Városligetben felépített ideiglenes színhelyen tapsvihar fogadta a magyar versenyző,aki a Quimby Most múlik pontosan című számának a Csík zenekar által feldolgozott változatára mutatta be kűrjét. Ez tökéletes választásnak bizonyult, hiszen a publikum másfél perc után a dal ütemére folyamatos tapsba kezdett, s az utolsó pillanatokig így biztatta Kiss Szofit. A magyar versenyző 79.400 pontot kapott gyakorlatára, amivel végül a 17. helyen zárt.


„Azt gondolom, ez volt életem kűrje. Nagyon szeretem ezt a számot, ráadásul mindenképpen valami olyat akartunk választani, amit minden magyar szeret. Bevallom őszintén, a tapsot nem annyira hallottam, de azt még igen, hogy amikor elindult a zene, az mennyire tetszett az embereknek. Reménykedem benne, hogy minden nap még egy picit jobban tudunk teljesíteni” – nyilatkozta.

(Fotók: Koncz György)

A legjobb pontszámmal (95.5000) az orosz Szvetlana Kolesznyicsenko került be a döntőbe, megelőzve a spanyol Ona Carbonellt és az ukrán Anna Volosinát.

hirdetés