Vizes vb: csajosak és csodásak

PIRCS ANIKÓPIRCS ANIKÓ
Vágólapra másolva!
2017.07.15. 19:09
Sportolók és neves közéleti személyiségek is járják a világbajnokság helyszíneit, hogy ízelítőt kapjanak a viadal hangulatából: a humorista Fábry Sándor és a sportlövő Tobai-Sike Renáta a műúszóknál kezdett.

Egyetlen széksor választotta el az E lelátón szombaton a Városligetben az ismert humorista-író Fábry Sándort és a világbajnoki bronzérmes sportlövő Tobai-Sike Renátát – mindketten a műúszók egyéni rövid programjának döntőjével kezdték el saját vébé-programjukat.

„Az emberek többségéhez hasonlóan életemben nem láttam még műúszóversenyt – kezdte mosolyogva Fábry Sándor, aki családja hölgytagjaival nézte meg a szombat déli finálét. – A tizenkét fős döntő tizedik versenyzőjénél ébredtem rá, hogy ebben a számban ugyanazokat az elemeket mutatják be a lányok... Bár szakmailag nem voltam tökéletesen felkészült, nagyon tetszett, amit láttam. Kíváncsi voltam a versenyhelyszínre is, ami csodálatos!”

A népszerű érdemes művész hozzátette: a műúszás csak a kezdet volt, a folytatásban úszó- és óriástorony-ugró versenyekre is kilátogat, de van jegye vízilabda-mérkőzésekre is.

„Esélyeket nem szívesen latolgatok, mert saját tapasztalatból tudom, hogy a hazai pálya kétesélyes, egyrészt motivál, de jelentős terhet is pakol az emberre. Az én fellépéseim soha nem a szűkebb pátriámban sikerültek a legjobban...” – jegyezte meg Fábry.

Az orosz Szvetlana Kolesznyicsenko nyerte meg a műúszók egyéni technikai programját (Fotó: Veres Viktor)
Az orosz Szvetlana Kolesznyicsenko nyerte meg a műúszók egyéni technikai programját (Fotó: Veres Viktor)

Tobai-Sike Renáta már tisztában volt vele, mit kell tudni egy műúszóversenyről, miután a 2015-ös baki Európa Játékokon végignézett egy csapatviadalt.

„Televízióban többször is láttam már, de a Vajdahunyad várával a háttérben, az óriáskivetítőn az egyszerre mutatott víz alatti és víz feletti felvételekkel az igazi. Egyszerűen lenyűgöző – áradozott a riói olimpiát is megjáró sportlövő. – A lányok irigylésre méltóan gyönyörűek, a mozdulataik légiesek, a kűrruhák pedig csajosak és csodásak. Azért is néztem meg a döntőt, mert át tudom érezni, mit jelenthet a fantasztikusan teljesítő Kiss Szofinak, hogy hazai közönség előtt még egyszer bemutathatta a programját.”

Tobai-Sike Renáta magyar zászlóruhában jelent meg a lelátón (Fotó: Veres Viktor)
Tobai-Sike Renáta magyar zászlóruhában jelent meg a lelátón (Fotó: Veres Viktor)

 

A sportoló a versenyt látva kedvet kapott a vízi baletthez. Miután edzésprogramjában légzéstechnikai tréning is szerepel, viszonylag sokáig bírja levegővétel nélkül víz alatt, úgy döntött: jövő heti balatoni nyaralásán megpróbál a tóban kézállásban egy forgást kivitelezni…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik