Vizes vb: A bronznak talán még jobban örülök, mint az aranynak – Hosszú

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.27. 20:00
null
Hosszú és férje 200 pillangón is eredményesen dolgozik együtt (Fotó: Földi Imre)
Hosszú Katinka az M4 Sportnak értékelte a 4x200-as gyorsváltóval elért hatodik helyet, valamint a 200 pillangón szerzett bronzérmét.

„A váltó valahogy mindig más, mert nemcsak magadért úszol, hanem a többiekért is – mondta Hosszú Katinka. – Az úszás közben nem éreztem fáradtságot, de amikor kimásztam a medencéből, már igen. Ez a váltó nagyon szeretne odaérni a dobogóra, reális cél a bronzérem a tokiói olimpiára.”

„A kétszáz pillangón elért bronzérmemnek talán még jobban is örülök, mint a 200 vegyesen szerzett aranyamnak. Négy éve nem úsztam ilyen időt, mint most, Shane-nel teljesen új technikát tanultam meg. Nincs még olyan önbizalmam kétszáz pillangón, hogy érezzem, ezt meg tudom nyerni, de ez a bronz sokat ad ehhez. Minden évben dolgozunk ezen, most úgy látom, végre látszik az eredménye. Tavaly a hátúszásra koncentráltunk az olimpia miatt, de a 2019-es vébén megint szeretnék pillangózni is.”

Késely Ajna az NSO-nak: „Örülök a hatodik helynek, pedig lassabb voltam, mint délelőtt. Élmény volt az egyes pályán úszni, mivel közel volt a közönség.”

Jakabos Zsuzsanna az NSO-nak: „A csere miatt jobbat úsztunk, mint délelőtt, pedig én gyengébb voltam. Összességében elégedett vagyok ezzel a hatodik hellyel.”Késely Ajna: Katinka hozott nekünk négy másodpercet.Késely Ajna: Katinka hozott nekünk négy másodpercetKésely Ajna: Katinka hozott nekünk négy másodpercet

Verrasztó Evelyn: Nagyon sosem vagyok elégedett, de talán most igen

Hosszú Katinka: Nem tudtam, hogy a harmadik helyen vagyok

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik