Vívó-vb: így juthat ki a férfi párbajtőrcsapat Tokióba!

P.A., P.V.P.A., P.V.
Vágólapra másolva!
2019.07.23. 18:26
null
Az ukránok elleni csatát elvesztették férfi párbajtőrözőink, de az olimpiáért zajló háborút még nem! (Fotó: Földi Imre)
„Kaptunk egy rendítő ütést, de még nem rogytunk meg!”  – röviden így foglalta össze Dancsházy-Nagy Tamás, a magyar férfi párbajtőrcsapat vezetőedzője azt, hogy kikaptak a végül ezüstérmes ukránoktól a budapesti vívó-világbajnokság nyolcaddöntőjében. A csata az olimpiai kvalifikáció szempontjából bírt nagy jelentőséggel, a háború azonban még tart. 

Nagyon fontos lett volna legyőzni a magyar férfi párbajtőrcsapatnak az ukránokat a nyolcaddöntőben az olimpiai kvalifikáció szempontjából, de ránézve a friss világranglistára, talán nagyobb volt elsőre az ijedtség, mint amekkora baj van. Nyilván igen kemény lesz a 2020. április 4-ig tartó időszak, de acsapat-világranglistazárásáig még négy világkupán bizonyíthatják a mieink, hogy ott a helyük Tokióban.

A Nemzeti Sport kérésére Dancsházy-Nagy Tamás vezetőedző levezette az odáig vezető utat, s azt is elmondta, a mostani olimpiai ciklusban viszonylag sűrűn változó csapatösszetétel módosulhat-e még.



Az ukránok elleni mérkőzésre is kitért, amelyet bokszmeccshez hasonlítva így írt le:Kaptunk egy rendítő ütést, de még nem rogytunk meg!” Hozzátette, a fiúknak is azt mondta, csak a csatát veszítették el, a háborút még nem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik