Kényszermunka az észak-koreaiaknak a 0-7-ért?

Vágólapra másolva!
2010.06.23. 21:17
null
Kim Dzsong Hun szövetségi kapitány is aggódhat (Fotó: Action Images)
Észak-koreai források szerint a bányákban vezekelhetnek a nemzeti válogatott tagjai a Portugáliától elszenvedett megalázó vereségért. Egyelőre bizonytalan a futballisták sorsa.

Jaj annak az észak-koreainak, aki szégyent mer hozni az ország Kedves Vezérére, Kim Dzsong Ilre! Miután a nemzeti válogatott Portugáliától megalázó, 7–0-s vereséget szenvedett, egyre többen tudni vélik, hogy hazatérve a játékosok keservesen megfizetnek majd, hogy ország-világ előtt lebőgtek.

A csapatnak azért is különösen kínos a vereség, mert az erősen cenzúrázott észak-koreai televízió – amelyben kizárólag az országot és a Kedves Vezért dicsőítő műsorok mennek – élő egyenesben közvetítette a mérkőzést, amelyet még a legagymosottabb rendszerbarátnak is nehéz lenne sikerként prezentálni.

Egy 2004-ben disszidált észak-koreai edző, Mun Ki Nam szerint nem is ússzák meg szárazon a kerettagok.

„Ha nyernek, a játékosokat és az edzőket nagy lakásokkal jutalmazzák. Ám ha kikapnak, vezekelniük kell, és szénbányákba viszik őket kényszermunkára" – idézte a menekültet az AP hírügynökség.

Bár egyes japán titkos ügynökök is úgy vélik, a hazatérő csapat nem számíthat sok jóra, az észak-koreai kapcsolatokkal is rendelkező svájci játékosmenedzser, Karl Messerli szerint ez az egész csak városi legenda.

„Ez csupán mese. Hamarosan kezdődik az Ázsia-kupa selejtezője. Észak-Koreának minden játékosára szüksége van" – mondta a szakember a Bildnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik