Jósolt a polip: a spanyoloké a Paul-pozíció

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2010.07.09. 12:18
Az oberhauseni tropikárium polipja, Paul ma délelőtt megjósolta a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság hátralévő két mérkőzésének kimenetelét. Paul szerint a bronzmeccsen Németország legyőzi Uruguayt, míg a döntőben Spanyolország nyer Hollandia ellen.

 

„Csak" egy Eb majdnem helyes és egy vb helyes végigtippelése kellett ahhoz, hogy az oberhauseni tropikárium megteljen televíziós stábokkal: Paul, a polip-orákulum választását mind a német, mind a spanyol közszolgálati adó élőben adta.

Paul a világbajnoki döntőre és a bronzmeccsre egyaránt tippelt: előbbire spanyol, utóbbira német győzelmet – mondhatni biztonsági módon választott... Persze azután, hogy az elődöntőt követően fél Németország találgatta, mi lenne a legjobb recept belőle, ez nem csoda.

A polip-jósnak nem okozott sok gondot a döntő győztesének kiválasztása: a holland zászlós üvegedénybe helyezett kagylóra rá sem hederített, a „spanyol" kagylóra bezzeg lecsapott – ezúttal másodperceken belül döntött.

Paul eddig tökéletesen jósolt a világbajnokságon, helyesen tippelte meg a Nationalelf Ausztrália, Szerbia, Ghána, Anglia, Argentína és Spanyolország elleni mérkőzésének végkimenetelét is – most először tippelt „semleges" összecsapásra.

„Ez nagyon gyors volt, sima döntőnek tűnik" – mondta Tanja Muzig, az oberhauseni Sea Life sajtósa, aki meglepődött, hogy az állat most villámgyorsan döntött – volt, hogy 70 percig is „filozofált".

A PAPAGÁJ AZ ORANJÉRA VOKSOL
A Szingapúrban élő papagáj, Mani nem ért egyet a polippal, szerinte ugyanis a hollandok győznek a fináléban. A madár ugyancsak pénteken "adta le voksát". Tulajdonosa két olyan kártyát mutatott fel Maninak, amelynek hátoldalán a két nemzeti lobogó volt látható, s a papagáj a németalföldi zászlóval díszített lapot választotta. A 13 éves madár egy helyi jós tulajdonában van, aki 10 szingapúri dollárért bárkinek elárulja jövőjét. Más kérdés, hogy Mani nem büszkélkedhet a poliphoz hasonló sikersorozattal...

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik