A németek meg akarják sütni Paul polipot

Vágólapra másolva!
2010.07.08. 10:48
null
A német szurkolók a meccs előtt még bíztak Paul tévedésében (Fotók: Action Images)
Paul, az oberhauseni tropikárium polipja továbbra is hibátlan: ahogy azt megjósolta, a német válogatott kikapott Spanyolországtól a dél-afrikai világbajnokság elődöntőjében. A jóspolip élete azonban veszélybe kerülhet, legalábbis számos német drukker demonstrált azért, hogy megsüthesse a vereséget „megtippelő" állatot. Eközben a spanyol AS napilap internetes oldala exkluzív interjút közölt Paullal.
PAUL NEKÜNK IS NYILATKOZOTT
Természetesen szerkesztőségünk is felhívta telefonon Pault, aki ma reggel, a tegnapi izgalmak után meglehetősen fáradtan vette fel a kagylót (értik: felvette a kagylót…). A világhírű, tévedhetetlen polip udvarisan megkért bennünket, hogy bármiről kérdezhetjük, csak a világbajnokságról nem, mert már nagyon unja ezt a témát. A futballal kapcsolatban annyit azért elárult, hogy a kedvenc labdarúgója Paul Breitner volt, de imádta Paul Gascoigne játékát, és Paul Scholest is kedveli. Gyűjti DVD-n Paul Newman filmjeit, rendszeresen jár aukciókra, amelyeken Paul Gauguin képeire licitál. Lelkesen olvassa Paul Lendvai cikkeit, ha teheti, Jean Paul Gaultier divattervező kollekcióját viseli, és mostanában Paul van Dyk és Paul Oakenfold zenéire tombol, de ha kevésbé pörgős muzsikára végyik, akkor Paul Anka-, Paul Simon-, vagy Paul McCartney-szerzeményeket hallgat. Elmondta még, hogy kedvenc filmsorozata a Polip, és sok szeretettel üdvözli az NSO olvasóit. Végül kijelentette: nagyon reméli, hogy a 2012-es Európa-bajnokság döntőjében Magyarország–Németország mérkőzésre kell majd tippelnie. 

Üzenetek tömege érkezik a Twitterre és a Facebookra, elkészítési módozatokat javasolva Paulra, a polipra. A polip-orákulum ugyanis helyesen tippelte meg, hogy Spanyolország legyőzi Németországot a vb elődöntőjében, így továbbra is hibátlan a tornán, de ezzel feldühítette a drukkereket.

Berlinben a szurkolók polipellenes dalokat énekeltek, míg a Facebookon azt nem tudják eldönteni a drukkerek, hogy Paul salátába, paellának, grillezve, vagy kirántva a legjobb...

Pedig a német fanatikusok a találkozó előtt még reménykedtek abban, hogy Paul téved, és „Még a polip is tévedhet" feliratú táblával érkeztek a durbani stadionba, ám a polip nem hibázott, és még Joachim Löw kék pulóvere (amelyet mosatlanul vett fel, hogy az argentinok után a spanyolok ellen is nyerjen csapata) sem hozott szerencsét.

Spanyolországban persze még nagyobb sztárrá vált Paul, ha egy polipra egyáltalán szabad ilyet mondani, és a madridi AS napilap még exkluzív telefonos interjút is készített a dél-afrikai vb leghíresebb állatával a meccs hajrájában. Ebből idézünk néhány mondatot.

– Spanyolországból hívjuk, Puyol éppen gólt szerzett. Ez marad a végeredmény?
– Igen, nyugodtak lehetnek. Megmondtam, hogy Önök nyernek, és így is lesz. És remélem, ezt a gólt nekem ajánlják.

– Nem hiszem, mivel Ön Németországban él.
– Az igaz, de a nagyapám spanyol volt, és csak dolgozni jöttem Németországba. Félig spanyol vagyok, de nem szoktam erre hivatkozni.

– És mit vár a döntőtől?
– Spanyolország győz. Már nincs szükségem a szokásos meccsek előtti rituáléra. Csak egyvalamiben kételkedem: ha Hollandia eléri, hogy két labdával játszhassák a finálét, akkor lesz egy kis esélye. De nem lesz könnyű dolga a spanyoloknak.

– Mire gondol?
– Fordítaniuk kell Robben és Sneijder gólja után.

A spanyol drukkerek örültek Paul tippjének
A spanyol drukkerek örültek Paul tippjének
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik