Nincs meg a holland, aki majdnem megnyerte a vb-t

Vágólapra másolva!
2010.07.11. 19:41
null
Rensenbrink 1978-ban majdnem megnyerte a vb-döntőt Hollandiának (Fotó: Imago)
Rob Rensenbrink az 1978-as világbajnokság döntőjében majdnem megnyerte a meccset Hollandiának, de a rendes játékidő végén a kapufát találta el, és a hosszabbításban Argentína nyerte meg a trófeát. A korábbi futballista teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, hiába keresték a dél-afrikai vb kapcsán, senki sem találta meg.

Hollandia 1978-ban csak néhány centiméterre volt a világbajnoki cím megszerzésétől: a fináléban Rob Rensenbrink a 90. percben eldönthette volna a döntetlenre álló meccset, de a kapufát találta el nagy helyzetben. A ráadásban aztán Argentína szerzett két gólt, és megnyerte a trófeát.

A dél-afrikai világbajnokság kapcsán számos újságíró szerette volna megszólaltatni az oranje korábbi támadóját, de senkinek sem sikerült, mivel Rensenbrink teljesen eltűnt a nyilvánosság elől.

„Senki sem tudja, hol van. Olyan, mintha eltűnt volna a Föld felszínéről. Talán nem akarja, hogy megtalálják. Vannak pletykák, amelyek szerint Franciaországban vagy Belgiumban él, de senki sem tud biztosat. Pedig az ezerkilencszáz-hetvennyolcas csapatból szinte minden játékos gyakran nyilatkozik, de Rob nem. Mindig is félénk, visszahúzódó ember volt, talán csak nem akar nyilvánosságot" – mondta a holland Algemeen Dagblad újságírója, Marcel van der Kraan.

Hollandiában az oranje kiváló szereplése miatt még kampányt is indítottak Rensenbrink megtalálására: egy népszerű holland rádió felhívást intézett hallgatóihoz, hogy aki bármit tud a korábbi futballistáról, jelentkezzen. De nem járt eredménnyel, több bejelentés is érkezett, ám mindegyik tévesnek bizonyult. Pedig még talán a mai holland játékosok is örülnének, ha Rensenbrink megkerülne.

„Tudjuk, mennyire sokat jelent az a döntő az országunknak. A Rensenbrinkről és a csapatról szóló történeteken nőttünk fel. Egy lépéssel tovább szeretnénk jutni, hogy hazavihessük a trófeát Hollandiába. A hazánk már eleget várt rá" – mondta Wesley Sneijder.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik