Müller: Örülnék a gólkirályi címnek

Vágólapra másolva!
2010.07.10. 15:22
null
Müller jó játékot ígér a bronzmeccsre (Fotó: Action Images)
Thomas Müller, a német válogatott 21 éves támadója még esélyes a dél-afrikai világbajnokság gólkirályi címére, de a futballista jobban örülne a Nationalelf vb-címének, mint az egyéni elismerésnek. Az Uruguay elleni ma esti bronzmeccs előtt négy találatnál járó játékos a FIFA hivatalos honlapjának adott interjújában elmondta, örülne, ha a döntőben holland klubtársai ünnepelhetnének győzelmet.

– Németország ön nélkül kapott ki az elődöntőben Spanyolországtól, de Uruguay ellen már pályára léphet a bronzmeccsen. Mit érez inkább: csalódottságot az elszalasztott lehetőség miatt, vagy eltökéltséget a visszavágásra?
– Kissé nehéz helyzetben vagyunk. Nagy terveket szőttünk, de végül nem sikerült elérnünk a célunkat. De ennek ellenére győzelemre készülünk a bronzmeccsen. Ez az, amit egymásért és az összes német szurkoló kedvéért akarunk megtenni.

 A VB GÓLLÖVŐLISTÁJA
David Villa 5
Wesley Sneijder 5
Thomas Müller 4
Diego Forlán 4
Gonzalo Higuaín 4
Robert Vittek 4
Miroslav Klose 4

– Mi a véleménye Uruguayról?
– Nagyszerűen szerepel ezen a vébén. Kiváló támadói vannak, erős a védelme is. Az nyilvánvaló, hogy nem elég csak úgy pályára lépni, hanem hatalmas erőfeszítéseket kell tennünk. De készek vagyunk erre, főleg ami a mentális felkészültségünket illeti.

– Már négy gólnál jár. Jelöltnek tartja magát a gólkirályi címre?
– Nincs rajtam teher, de örülnék, ha én lennék a legeredményesebb. Ám nálunk játszik Miroslav Klose, aki még nagyobb célt érhet el, mivel a világbajnokságok legeredményesebb gólszerzőjévé válhat. Meglátjuk, hogyan alakul, de természetesen a lehető legtöbbször szeretnénk betalálni.

– Ön az egyik jelölt a három közül a világbajnokság legjobb fiatal játékosa címre.
– Örülök a jelölésnek, de jobban örültem volna, ha inkább megnyerjük a világbajnoki címet.

– Ha megnyerné ezt a címet, megkoronázná első teljes szezonját profiként?
– Abszolút. A Bayern Münchennel nagyszerű idényt zártunk, számomra is jól sikerült a szezon, mivel sok gólt szereztem, számos gólpasszt adtam. Ez önbizalmat adott nekem. Aztán egyszer csak bekerültem a nemzeti csapatba, és új helyen találtam magam. Fantasztikus érzés, amikor egy torna jól sikerül egy hosszú idény után.

– Ön egy fiatal, támadó szellemű német válogatott tagja. Ez mennyiben járult hozzá az ön szerepléséhez a vébén?
– Nem az a játékos vagyok, aki öt embert kicselez, aztán lő egy elképesztő gólt. Arra van szükségem, hogy jó támadók legyenek körülöttem. Sohasem menne így, ha nem lennének jó társaim. Számos fantasztikus játékosunk van, s a csapategységünk is kiváló. Fontos, hogy a pályán kívül is jól kijövünk egymással.

– Ön szerint ki nyeri meg a vasárnapi döntőt?
– Ha a képességeket tekintjük, Spanyolország a favorit. Fantasztikus csapat, nagyon szervezett, és rendkívül kreatív támadói vannak, valamint világklasszis játékosokból áll. De nem szabad lebecsülni a hollandokat. A torna alatt nem azt a dicsőséges focit játszották, amelyet a múltjukból ismerünk, viszont kidolgozták a sikerre vezető játékot. Örülnék, ha klubtársaim, Mark van Bommel és Arjen Robben emelhetné magasba a trófeát, de leginkább egy nagyszerű meccset várok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik