Joachim Löw divatot teremtett a pulóverével

Vágólapra másolva!
2010.07.09. 16:14
null
Bár Löw pulóvere nem hozott szerencsét, a ruhadarab gyártója jól járt (Fotó: Action Images)
Sokáig úgy tűnt, hogy az égszínkék v-kivágású pulóver szerencsét hoz a német válogatottnak. A ruhadarab viselésekor ugyanis – egészen az elődöntőig – mindig négy gólt lőttek és győztek Joachim Löw tanítványai. A spanyolok ellen viszont már a híres ruhadarab sem segített, a Nationalelf 1–0-s vereséget szenvedett. Ekkorra azonban már minden ilyen pulóvert eladott a válogatott hivatalos ruhaszállítója...

„Egy Jogi-pulóvert kérek, égszínkék színűt" – fordult egy eladóhoz egy Strenesse boltban egy német újságíró. Ez a cég ugyanis a német válogatott hivatalos ruhaszállítója. Három üzletük van Münchenben, ahol a kirakatban Bastian Schweinsteiger posztere hirdeti a vb-kollekciót, amelynek minden darabját három, fekete, piros és sárga színű csillag díszít.

A kollekció legnépszerűbb darabja természetesen a sokáig szerencsét hozó égszínkék pulóver, amelyet az argentinok fölött aratott győzelem után nem is engedtek kimosni Joachim Löwnek. A szövetségi kapitány ilyet viselt az Ausztrália, az Anglia, és az Argentína elleni mérkőzésen is, s mindhárom alkalommal négy gólt szerzett és nyert a válogatott.

A sorozat a Spanyolország elleni elődöntőben szakadt meg, pedig ekkor már kínosan ügyeltek, hogy Löw a megfelelő öltözékben álljon a kispad előtt.

Joachim Löw „védjegye” akkora divat lett, hogy a fent említett német újságíró az eladótól azt a választ kapta, a pulóverből minden darabot eladtak, de szívesen felírja őt a várólistára. A következő szállítmány azonban csak augusztusban érkezik.

Az egyébként egyáltalán nem olcsó (199 eurós) kasmírpulóverből eddig 800 darabot adtak el, és a várólistán is szép számú név szerepel. A Süddeutsche Zeitung újságírója így kénytelen volt beérni egy divatos szabású fehér inggel, amilyet már szintén viselt a szövetségi kapitány.

Volt olyan, aki azt javasolta, hogy egy extra kis méretű darabot vegyenek Paulnak, a polipnak is, hátha meggondolja magát, és inkább német győzelmet jósol a spanyolok ellen – talán ki kellett volna próbálni, hátha ez segített volna a Nationalelfen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik