Életünket és vérünket - egy vb-jegyért

Vágólapra másolva!
2010.07.08. 15:02
null
Ennyire azért nem volt bátor a szurkoló (Képünk illusztráció)
Sokan mondják, hogy bármire képesek lennének egy jegyért, ami a világbajnokság döntőjére szól. Nos, Maurice Meyerről bebizonyosodott, hogy ezt komolyan is gondolja. A dél-afrikai üzletember ugyanis átúszott egy krokodilokkal teli folyót, hogy így szerezzen jegyet a világbajnokság döntőjére. Meyert felesége nem lebeszélte a próbálkozásról, inkább vele tartott.

A 32 éves dél-afrikai üzletember, Maurice Meyer egy verseny részeként átúszta a Krokodil folyót, amelynek két partja között az adott szakaszon 60 yard a távolság. Ezt egy verseny keretében tette, aminek a győztesét egy vb-döntőre szóló jeggyel jutalmazták.

A megmérettetést egy pretoriai rádióállomás hirdette meg. A feladat az volt, hogy a jelentkezők tegyenek valamit, amivel meggyőzik a zsűrit, hogy őket illeti a belépő.

„Hallottam a versenyről a rádióban, és a többi jelentkező tette nem tűnt túl extra mutatványnak. Ezért gondoltam egyet, és megpróbálkoztam az úszással" – mondta Meyer.

A Krokodil folyó Dél-Afrika észak-keleti részén folyik át, és mint ahogy a neve is utal rá, hemzseg a krokodiloktól.

Meyerrel tartott felesége is a veszélyes mutatvány során, mialatt testvére egy fegyverrel állt a folyó partján, hogy segíteni tudjon, ha a veszélyes állatok támadnak.

„Körülbelül három perc alatt úsztuk át a folyót, de úgy tempóztunk, mint az őrültek. Visszafelé árral szemben nehezebb volt haladni, ezért akkor kicsit több időbe tellett, és egy kötélre is szükségünk volt. A feleségem jobban félt, ezért gyorsabban is úszott nálam" – nyilatkozta Maurice Meyer.

Az biztos, hogy a többi versenyző nem csinált ekkora őrültséget, volt, aki tetováltatta magát, de senki sem vállalt fel ekkora veszélyt, mint Meyer, akinek cselekedete azért is különleges, mert a vb előtt nem volt fociszurkoló. Csak azóta érdeklődik a labdarúgó-világbajnokság iránt, amióta kilátogatott pár mérkőzésre.

„Igazából a rögbi a kedvencem, csak a vébé ideje alatt váltam focifanatikussá" – mondta.

Korábban hazájának és Argentínának drukkolt, de e két válogatott már kiesett. Most választhat Spanyolország és Hollandia között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik