Bryant: Gyerekkorom óta szeretem a focit

Vágólapra másolva!
2010.07.04. 12:30
null
Kobe Bryant szerint az olaszok négy év múlva<br />ismét a csúcson lesznek (Fotó: Action Images)
Címkék
Az &eacute;szak-amerikai profi kos&aacute;rlabda-bajnoks&aacute;gban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers megaszt&aacute;rja, Kobe Bryant is nagy focirajong&oacute;, gyerekkora &oacute;ta szereti a sport&aacute;gat. Kedvenc klubjai a spanyol FC Barcelona &eacute;s az olasz AC Milan, de a vb előtt a n&eacute;metek v&eacute;gső siker&eacute;t tippelte. Bryant nemr&eacute;g D&eacute;l-Afrik&aacute;ba is ell&aacute;togatott, ahol &ndash; b&aacute;r lemaradt az amerikai csapat Gh&aacute;na elleni b&uacute;cs&uacute;j&aacute;r&oacute;l &ndash; elismerően besz&eacute;lt Bob Bradley egy&uuml;ttes&eacute;nek teljes&iacute;tm&eacute;ny&eacute;ről.

Kobe Bryant a héten a dél-afrikai Sowetóban járt, ahol ellátogatott egy amerikai sportszergyártó cég által szponzorált edzőközpont megnyitójára is, amely évente húszezer helyi fiatalnak biztosít lehetőséget, hogy fejlessze labdarúgótudását és fizikai kondícióját.

Bryant a fiatal focipalántáknak beszélt a kemény munka fontosságáról, illetve hogy mindig tartsák a szemük előtt, miért szeretik a sportágukat. A Lakers sztárja ezután egy rövid bemelegítés megtartására is vállalkozott. Bryant sajnálta, hogy nem tudta a helyszínen megtekinteni az amerikai válogatott Ghána elleni nyolcaddöntőjét, de a televízión keresztül követte a mérkőzést, és sportszerűen elismerte, a „fekete csillagok" megérdemelték a továbbjutást.

„Megvoltak a lehetőségeink, de nem éltünk velük. Nekik is az övéik, és ők ki is használták azokat. Úgy gondolom, Ghána megérdemelte a sikert. Meg kell emelnem a kalapomat előttük, egészen kiválóan fociztak. Ennek ellenére minden dicséretet megérdemel Bob Bradley csapata is, úgy látom, sikerült az emberek figyelmét a labdarúgásra irányítaniuk az Egyesült Államokban. A női foci már évek óta az elithez tartozik, remélem, a fiúk révén minél több ember szereti meg ezt a játékot" – nyilatkozta Bryant.

Talán sokan nem tudják, de az amerikai sztár apja is profi kosaras volt, Olaszországban játszott, ahol Bryant a fiatal éveit töltötte. Ezen időszak alatt párhuzamosan művelte a kosárlabdát a labdarúgással. Bryant olasz foci iránti rajongása azóta sem szűnt meg, jelenleg is az AC Milan az egyik kedvenc csapata – a spanyol Barcelona mellett.

„Gyerekkorom óta szeretem a focit. Olaszországi éveim óta a Milannak szurkolok. Egyik nap még Marco van Basten vagy Diego Maradona akartam lenni, máskor pedig már Roberto Baggio. Nagyon sajnáltam az olaszok mostani kiesését, de négy év múlva megint a csúcson lesznek. Nagyszerű lenne, ha Itáliában fejezhetném be a profi karrieremet" – mondta Bryant folyékony olaszsággal a La Gazzetta dello Sport Dél-Afrikában jelen levő tudósítójának.

„Tudni akarja, szerintem ki nyeri meg a vébét? Egy hónapja, amikor egymás között fogadtunk, Németországot mondtam. Egyébként a brazilok és a spanyolok játékát szeretem. Majd meglátjuk..." – zárta egy kis esélylatolgatással Bryant.

Nos, a németek szombati játékát elnézve, az amerikai sztár tudhatott valamit...

  BRYANT BEMELEGÍTÉST TART A SOWETÓI SPORTCENTRUM MEGNYITÓJÁN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik