A legvonzóbbak, miattuk még a nők is nézik a vb-t

MERCZ ORSOLYAMERCZ ORSOLYA
Vágólapra másolva!
2010.07.01. 16:28
Címkék
A labdarúgó-világbajnokság a hölgyek számára sem csak szenvedésből áll. A gyengébbik nem képviselői nem feltétlenül sportszakmai szempontok szerint ítélik meg a játékosok teljesítményét, vagy úgy is mondhatjuk, hogy bizonyos sztároknak – külsejük miatt – több dolgot elnéznek. A következő rangsorban a Nemzeti Sport Online női munkatársa azokat a futballistákat próbálta összegyűjteni – szigorúan szubjektív szempontok szerint –, akikért azoknak is megéri követni a mérkőzéseket, akik egyáltalán nem szeretik a labdarúgást.
KÉPGALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

1. YOANN GOURCUFF

Sok hölgy ezt a rangsort rögtön a portugál válogatott szupersztárjával, Cristiano Ronaldóval kezdené, de számomra az abszolút első a francia válogatott középpályása, Yoann Gourcuff.

A franciák nagy reménysége a Milanban nem alkotott maradandót, de a Girondins Bordeaux-ban tavaly és az idén is remekelt. 2009 januárjában a Paris Saint-Germain ellen az év gólját lőtte.

Az utolsó csoportmeccsen kiállították, és talán ő az egyetlen, aki miatt sajnálhatjuk a franciák kiesését.

 

2. CESC FABREGAS

A katalán középpályás Barcelonában nevelkedett, de 16 éves korától az Arsenal játékosa.

Vicente del Bosque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya eddig csak két mérkőzésen szerepeltette a dél-afrikai világbajnokságon – akkor is csak csereként –, ám fontos kiegészítő ember lehet, ha csapata tovább menetel.

Ha nincs a pályán, akkor is érdemes a televízió előtt ülni a spanyol meccsek alatt, mert még mindig ott lehet David Villa, Fernando Torres, Gerard Piqué és Iker Casillas.

 

3. CARLOS VELA

A mexikói csatár 2006-tól Fabregas csapattársa az Arsenalban, bár két szezont is Spanyolországban töltött kölcsönben.

Eddigi 29 válogatott meccsén kilenc gólt szerzett.

Tagja volt a 2005-ös U17-es világbajnok mexikói nemzeti együttesnek, a torna gólkirálya lett.

A válogatottban egyelőre nem alapember, de övé a jövő, hiszen még csak 21 éves.

 

 

4. ROQUE SANTA CRUZ

A paraguayi csatár hét évig volt a Bayern München játékosa, aztán Angliába igazolt.

Nagyon sokszor bajlódott sérüléssel eddigi pályafutása során, az idén a Manchester Cityben csak 19 mérkőzésen lépett pályára.

Külső adottságaira hamar felfigyeltek a női focirajongók, a német Die Welt és a Kicker is a 2006-os németországi vb legszexisebb játékosának választotta.

Ő azonban példamutató életet élő családapa; felesége Giselle Tavarelli, korábbi játékostársának testvére, akivel két gyermeket nevelnek.

Santa Cruz fiatalabb testvére is futballista, jelenleg a Blackburn Rovers tartalékcsapatának tagja. Bátyja, aki 2005-ben életét vesztette, szintén profi labdarúgó volt.

5. OGUCHI ONYEWU

A 2009-es Konföderációs Kupán remek teljesítményt nyújtott az Egyesült Államok válogatottjában.

Ezután igazolta le a Milan, de rögtön a szezon elején súlyos sérülést szenvedett, ezért csak egy tétmérkőzésen lépett pályára.

Még a világbajnokság előtt egy évvel meghosszabbította szerződését az olasz klubbal, ráadásul felajánlotta, hogy egy évig nem tart igényt a fizetésére, ezzel meghálálva, hogy csapata kitartott mellette a sérülése idején.

Sajnos már érte sem szoríthatunk Dél-Afrikában.

 

6. IKER CASILLAS

A Real Madrid és a spanyol válogatott 29 éves kapusa már régóta a lányok, hölgyek kedvence.

Éppen emiatt keveredett bonyodalomba a világbajnokságon.

A spanyol válogatott játékosok feleségei, barátnői ugyanis nem utazhattak el a vb-re, de Casillas kedvese a spanyol Telecinco televízió riportere, így hivatásból jelen van Dél-Afrikában.

Sara Carbonero a kapu mögött tartózkodott a Svájc elleni vesztes mérkőzésen, sokak szerint ez zavarta meg Casillast az ellenfél találatánál.

 

7. KAKÁ

A brazil válogatott aranylabdás karmestere nemcsak focistaként remekel, hanem a pályán kívül is példamutató életet él.

A kereszténységet hirdeti, amikor góljai után az ég felé mutat.

A nagy mérkőzések végén többször láthattuk meze alatti pólóján a „Jézushoz tartozom” feliratot, cipőjén pedig az „Isten hűséges” mondat szerepelt a 2002-es világbajnokság idején.

Kakának, bár hatalmas sikereket ért el, nincsenek sztárallűrjei, nem váltogatja barátnőit, gyermekkori szerelmét vette feleségül. Kedvenc zenei műfaja a gospel, kedvenc könyve a Biblia.

 

8. GONZALO HIGUAÍN

Az argentin csatár édesapja Franciaországban volt profi futballista, így Gonzalo Higuaín is ott látta meg a napvilágot. Később a család visszaköltözött Argentínába, Gonzalo ott kezdett el futballozni, 2005 májusában bemutatkozott a River Plate nagycsapatában.

Már 18 évesen a kezdő tizenegy tagja volt, majd 2007-ben a Real Madridba szerződött.

A legutóbbi szezonban is remekelt spanyol csapatában, 39 meccsen 29 gólt szerzett.

Bár kettős állampolgársága miatt francia nemzeti színekben is pályára léphetett volna, végül Maradona 2009-es meghívásának tett eleget, így az aranylabdás Messivel játszik egy csapatban a dél-afrikai világbajnokságon.

 

9. BENNY FEILHABER

Az Egyesült Államok középpályása inkább kinézete, mintsem játéka miatt hívta fel magára a figyelmet.

Az amerikai együttesben csak csereként lépett pályára két mérkőzésen, azóta pedig csapata is kiesett.

Feilhaber nagyapja Ausztriából vándorolt ki Brazíliába, a középpályás ott jött világra, majd családjával hat éves korában költözött az Egyesült Államokba, ahol elkezdte labdarúgó-pályafutását. 2005 óta több európai klubban – a Hamburgban és a Derby Countyban is – megfordult, míg az elmúlt szezonban Dániában szerepelt.

A 25 éves középpályás 2007 óta tagja az Egyesült Államok válogatottjának, 35 mérkőzésén két gólt szerzett.

10. RAFAEL MÁRQUEZ

A mexikói védő Monacóból érkezett a Barcelonához, amelynél Frank Rijkaard, a korábbi vezetőedző annyira ragaszkodott hozzá, hogy amikor betelt az EU-n kívülieknek kiosztott három hely, inkább kölcsönadta Javier Saviolát (éppen a Monacónak), hogy Márquez játszhasson a katalán csapatban.

Márquez 2001-ben egy színésznőt vett feleségül, két gyermekük született, de 2007-ben elváltak.

A védő a pletykák szerint Jaydy Michellel jár, aki első feleségéhez hasonlóan színésznőként és modellként lett ismert.

 

 

11. LUCAS NEILL

Védőhöz méltóan ellentmondást nem tűrő, kemény játékos.

Ausztráliában 16 évesen került be az AIS futballakadémiára, majd Angliába szerződött, ahol előbb a másodosztályban, aztán a Premier League-ben bizonyított.

Jelenleg a török Galatasaray profija, valamint egy ikerpár büszke apukája.

A dél-afrikai világbajnokságon az ausztrál válogatott mindhárom mérkőzését végigjátszotta, azonban csapata nem jutott tovább a csoportkörből.

 

JOACHIM LÖW, a szövetségi kapitány

A tizenegy játékoshoz egy szövetségi kapitányt is illik választani.

Itt nem kérdés, hogy a német válogatott trénere a győztes.

Joachim Löw már 2004 óta dolgozik a Nationalelfnél, először Jürgen Klinsmann segítője volt, majd a 2006-os világbajnokság után átvette a csapat irányítását.

Löw a kifogástalan eleganciát és a remek ízlést képviseli a szövetségi kapitányok mezőnyében, a német válogatott meccsein tehát érdemes a kispad felé is tekintgetni. 

 

Tekintse meg a vb szépfiúiról készített képgalériánkat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik