17 000 kilométer és 38 meccs 32 nap alatt

Vágólapra másolva!
2010.07.08. 16:38
null
Thulani Ngcobo (középen) élete egy hónapon át csak a futballról szólt
Thulani Ngcobo 17 000 kilométert utazott azért, hogy teljesíteni tudja világbajnoki túráját: a Spanyolország–Hollandia döntő lesz a 38. mérkőzés a seregszemlén, amelyet élőben lát. A szurkoló szenvedélyének köszönhetően bekerül a Guinness Rekordok Könyvébe.

Egy dél-afrikai szurkoló az elmúlt egy hónapban mintegy 17 000 kilométert utazott azért, hogy a lehető legtöbb mérkőzésen ott legyen a hazai rendezésű világbajnokságon. A döntő lesz a 38., amelyre sikerül eljutnia…

A 29 éves pretoriai fiatalember hónapokig tervezte programját és útjait, hogy megvalósítsa tervét, és volt, hogy 3000 kilométert tett meg 48 óra alatt, hogy négy találkozót is a helyszínen kövessen végig.

Egyszer egy járat törlése miatt két percet késett egy találkozóról, amely így egyike lett annak a hétnek, amely hivatalosan nem számít bele a rekordba. A hivatalos csúcs így is azt jelenti, hogy a 62 meccs felét, 31-et az elejétől a végéig a helyszínen látott.

„A világon mindenki szeretne a helyemben lenni… Az álmom vált valóra, és ilyen csak egyszer van az életben. Ha egyszer ilyen lehetőség adódik előtted, akkor mindent meg kell ragadni, hogy sikeres légy” – mondta motivációjáról a kormányzati tisztviselőként dolgozó férfi, aki egy hónapig teljes szabadságot vett ki, ugyanennyi ideig nem látta hároméves kisfiát, és barátnőjével is csak a stadionokban találkozott.

Jegyének értéke a fináléra egyébként többet ér, mint amit a Kaizer Chief-szurkoló Ngcobo az egész világbajnokság alatt elköltött. A legnagyobb dél-afrikai mobilszolgáltató ugyanis egy tiszteletjeggyel lepte meg, miután értesült a rekordjáról: a tikett ára több mint Ngcobo eddigi összes jegyekre és utazásra költött pénze (2000, illetve 1000 rand; összesen mintegy 89 500 forint).

Ngcobo mindössze két válogatott, Svájc és Görögország játékát nem láthatta a vb-n, a legunalmasabbnak a Japán–Paraguay nyolcaddöntőt tartja, Ghána kiesése volt számára a legnagyobb csalódás, és a mexikói szurkolókat látta a legszenvedélyesebbnek, míg a Portugália–Észak-Korea mérkőzésről azt mondta, olyan volt, mintha élőben látta volna a találkozó összefoglalóját. A legizgalmasabb pillanatként pedig Siphiwe Tshabalala nyitómérkőzésen szerzett bombagólját jelölte meg.

„Nem vagyok gazdag, normális életvitelű vagyok, mégis bekerülök a Guinness Rekorderek közé. Úgy érzem, minden a lehetőségek megragadásáról szól” – mondta a fiatalember, aki hozzátette, hiányozni fog neki a vb, de Brazíliára szponzort keres…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik