C. Ronaldo: Nem csak a favoritok lehetnek elsők

Vágólapra másolva!
2010.06.15. 12:07
null
C. Ronaldo (jobbról a második) szerint nagyszerű a hangulat a portugál csapatnál (Fotó: Action Images)
Cristiano Ronaldo, a portugál labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a FIFA hivatalos honlapjának adott interjújában elmondta, bár nem együttese a világbajnokság esélyese, nem csak a favoritok hódíthatják el a világkupát.

Mást jelent önnek a dél-afrikai világbajnokság, mint a négy évvel ezelőtti?
− Természetesen teljesen más ez a torna, mint a németországi volt. Ez az első vébé, amelyet Afrikában játszunk, és a legfontosabb, hogy itt tél van. Amióta megérkeztünk, fantasztikus a hangulat, és ez szerintem kitart a döntőig.

− Ezek szerint jól érzik magukat Dél−Afrikában...

− Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk. A keretünk számos tagja még nem szerepelt világbajnokságon, ezért nagyon várják, hogy játszhassanak. Magabiztosak vagyunk, bízunk benne, hogy jó teljesítményt nyújtunk és kiváló eredménnyel zárunk. Szerencsére eddig minden jól alakult.

− Milyen érzés, hogy a csapat egyik legtapasztaltabb játékosaként viselheti a kapitányi karszalagot?
− Szerintem ahhoz, hogy valaki jó kapitány legyen, nagyon fontos, hogy ne változzon meg a karszalag miatt, és mindenekelőtt legyen teljesen őszinte. Mindenkinek megvan a saját személyisége, ahogy nekem is, és ezen nem változtat, hogy csapatkapitány vagyok. De persze megtiszteltetés számomra, hogy viselhetem a karszalagot, amely büszkévé tesz. A társaim jól ismernek, ahogy én is őket. Jó barátok vagyunk, családias a hangulat. Szerintem csak így lehetünk sikeresek.

− Mit szól a portugál válogatott fogadtatásához?
− Tudtuk, hogy rengeteg portugál lesz majd itt, és ők nagy erőt adhatnak nekünk, ami roppant jó érzés. Nagyon fontos lehet számunkra ez a plusz támogatás, amikor a pályán leszünk. Nagyon hálás vagyok a rajongóinknak.

− Mit gondol Portugália esélyeiről?
− Ahogy a torna előtt is mondtam, nem mi vagyunk a favoritok. Ám ez nem jelenti, hogy egy kevésbé esélyesnek tartott gárda nem lehet világbajnok. Nem titok, hogy azt gondolom, néhány résztvevőnek egy kicsit erősebb a csapata, de a végsőkig küzdeni fogunk. Ha a legjobb formánkban játszunk, bármi megtörténhet.

− Carlos Queiroz a megfelelő ember a portugál válogatott irányítására?
− Már évek óta ismerem a mestert, volt szerencsém együtt dolgozni vele a Manchester Unitednél, most pedig a nemzeti együttesnél. Nagy szerepet játszott a karrieremben, mivel segített, hogy fejlődhessen a játékom. Nagyon szeretek vele dolgozni.

− Tart az elefántcsontparti csapattól, és főleg Didier Drogbától?
− Mindenki arról beszél, hogy Drogba pályára lép−e ellenünk, de hogy őszinte legyek, mi nem foglalkozunk ezzel. Bízunk magunkban, és abban, hogy jól kezdjük a tornát. Ha Drogba nem játszik, majd beáll valaki más a helyére, de nekünk nem ezzel kell foglalkozunk, hanem saját magunkkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik