Juanes a spanyolok vörös mezére cserélte a fekete inget

Vágólapra másolva!
2010.06.15. 07:00
null
Juanes és a spanyol mez (Fotó: Marca)
Címkék
Számos híres popsztár – köztük Juanes, Shakira, Alicia Keys és a Black Eyed Peas – lépett fel a johannesburgi Sowetóban rendezett óriáskoncerten a dél-afrikai világbajnokság megnyitója előtti estén, s a legtöbben nemcsak néhány zeneszám előadására maradtak, hanem belekóstolok a vb hangulatába is. A vélemények egybehangzóak: fantasztikus a torna atmoszférája.

A kolumbiai Juanes a La camisa negra (magyarul: A fekete ing) című dalával vált világszerte ismert előadóvá, ám a világbajnokság idejére a spanyol válogatott vörös mezére „cserélte” a fekete inget. A popsztár ugyanis a selecciónnak szurkol, mivel hazája nemzeti csapata lemaradt a tornáról.

„Mivel Kolumbia nincs itt a világbajnokságon, ezért annak örülnék, ha Spanyolország nyerné meg a kupát. Nem vagyok szakértő, de a La Roja játéka nagyon tetszik. A selección nagyon jó eredményt ért el Lengyelország ellen, de ilyenkor nem szabad kiengedni. Az eddigi eredmények mit sem számítanak a vébén. Mindenesetre Spanyolországnak nagyon erős csapata van” – mondta Juanes a Marcának, akiről még egy fotó is készült, amint a spanyolok mezét tartja a kezében.

Juanes annak ellenére, hogy „nem szakértő”, ért valamelyest a labdarúgáshoz: ha ideje engedi, csatárként futballozik. „A labdarúgás képes összehozni az egész világot, ezt ki kell használni.”

A Black Eyed Peas énekesének, will.i.amnek is van kedvence a világbajnokságon: a rapper, akin teljesen úrrá lett a vb-láz a nyitó meccsen, a brazil válogatottnak szurkol.

„Büszke vagyok arra, hogy amerikai vagyok, de ha a világbajnokságon kellene képviselnem egy nemzetet, az Brazília lenne” – írta will.i.am a Twitteren, akit magával ragadott a Dél-Afrika–Mexikó mérkőzés hangulata.

Valószínűleg nem meglepő, hogy Shakira is a helyszínen tekintette meg a torna első találkozóját, és a kolumbiai énekesnő – akinek a Waka Waka című, a vb apropóján írt számát talán már mindenki hallotta – Alicia Keys társaságában drukkolta végig a házigazda Mexikó elleni meccsét.

„Megdöbbentő, hogy mekkora energia tombol a stadionban. Hihetetlen, hihetetlen, hihetetlen. Valós kapcsolatban vagyok Dél-Afrikával. Köszönöm a szereteteteket” – írta Alicia Keys a Twitteren.

A Black Eyed Peas fellépése után will.i.am drukkolni is maradt (Fotó: Action Images)
A Black Eyed Peas fellépése után will.i.am drukkolni is maradt (Fotó: Action Images)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik