A németek megküzdöttek a kényelmükért

Vágólapra másolva!
2010.06.15. 07:00
null
Schweinsteigeréknek nem lehet okuk panaszra a kényelem miatt (Fotó: Action Images)
Címkék
A német válogatottnak már a világbajnokság előtt meg kellett küzdenie a dél-afrikai tornán résztvevő nemzetekkel, mivel nem csak a Nationalelf szerette volna igénybe venni a Centurionban található ötcsillagos Velmore Grande Hotel szolgáltatásait. A Nationalelf vezetői azonban gyorsak voltak, így a németeknek a kényelemre nem lehet panaszuk a vb-n.

„A német főhadiszállás egy gyönyörű szállodában található Pretoria mellett, nem a városközpontban, hanem vidéken” – mutatta be röviden a Nationalelf vb-táborát a német szövetség pénzügyi vezetője, Horst R. Schmidt. A Dél-Afrika északkeleti részében található Gauteng tartományban elhelyezkedő Centurionban valóban impozáns létesítményben készülhetnek Joachim Löw fiai a vb-meccsekre.

A könnyű megközelíthetőség miatt különös vonzó, ötcsillagos Velmore Grande Hotelt azonban nem csak a németek szerették volna kibérelni a torna idejére. „Nagy küzdelem volt néhány nemzet között ezért a szállodáért. Szerencsére mi korán lefoglaltuk, így nagy örömünkre ez lett a főhadiszállásunk” – mondta Löw.

A komplexum egyébként a tengerszint feletti 1000 méteres magasságban van, így Miroslav Klose és társai hozzászokhatnak a magassághoz, ami jól jöhet a Ghána elleni meccshez, amelyet az 1750 méter magasan található johannesburgi Soccer Cityben vívnak meg. Ráadásul az utazással sincs gondja a Nationalelfnek, mivel engedélyt kapott a szállodától tíz kilométerre található katonai repülőtér használatára.

A németeknek a biztonság miatt sem kell aggódniuk: minden játékos külön testőrt kap a szállodától (akik német nyelvórákat is vettek a válogatott érkezése előtt), és a komplexum területét – beleértve a medencét és az éttermeket – lezárják, így a játékosokat nem zavarják a fotósok vagy autogramvadászok.

A szálloda egyébként a németek kedvéért nyolcmillió euróért kibővítette sportkomplexumát egy új futballpálya létrehozásával. A német csapat vezetői arról is gondoskodtak, hogy a profi körülmények között végzett edzésekbe ne fásuljanak bele a futballisták: Oliver Bierhoff menedzser elmondta, számos programmal készültek.

S ha ez nem lenne elég, a játékosok családjai is elutaztak Dél-Afrikába a nemzeti csapattal: „Foglaltunk egy szállodát a közelben a feleségeknek, barátoknak és gyerekeknek is” – mondta Löw.

A német csapat királyi körülmények között készülhet a meccsek között (Fotó: dpa)
A német csapat királyi körülmények között készülhet a meccsek között (Fotó: dpa)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik