Razzoli szerezte az olaszok első aranyát

Vágólapra másolva!
2010.02.27. 23:46
null
Razzoli remek formája aranyat ért (Fotó: Action Images)
Címkék
Szombaton a férfi műlesiklást rendezték meg a téli olimpián, alpesi síben. Az aranyérmet az első futamot megnyerő olasz Giuliano Razzoli szerezte meg a horvát Ivica Kostelic és a svéd Andre Myhrer előtt. Bene Márton az első futamban kiesett.

Az első futamot az olasz Giuliano Razzoli nyerte meg csaknem fél másodperces előnnyel a szlovén Mitja Valencic és a címvédő osztrák Benjamin Raich előtt. Ezúttal mindössze hat olyan síző volt, aki egy másodpercen belülre tudott kerülni az olasszal szemben.

Amikor a második futamban az első ilyen versenyző következett, akkor a svéd Myhrer állt az élen, ő parádés második futamot teljesített. Az első futamot a tizedik helyen záró síző a svájci Zurbriggent, a cseh Bankot és az olasz Mölggöt is megelőzte.

A horvát Ivica Kostelic azonban meg tudott őrizni 28 századot az előnyéből, így ő vette át a vezetést. A címvédő osztrák Raich viszont nem jött jól, csak a harmadik helyre volt jó, a szlovén Valencic pedig még nála is gyengébben ment.

Az olasz Razzolinak viszont közel hat tized volt az előnye Kostelichez képest, ami elég volt. Még tizenhat századot meg is őrzött belőle, így megszerezte az olaszok első aranyát Vancouverben. Ezzel szemben az osztrák alpesi sízőknek egy érem sem jutott.

A százkét indulót felvonultató mezőnyben ott volt a magyar Bene Márton is, aki azonban nem tudta befejezni az első futamot, így ezt a versenyszámot helyezetlenül zárta.

 VANCOUVER 2010
ALPESI SÍ, FÉRFI MŰLESIKLÁS  
1. Giuliano Razzoli (olasz) 1:39.32
2. Ivica Kostelic (horvát) +0.16
3. Andre Myhrer (svéd) +0.44
4. Benjamin Raich (osztrák) +0.49
5. Marcel Hirscher (osztrák) +0.88
6. Mitja Valencic (szlovén) +1.03
A TELJES EREDMÉNYSORT ITT TEKINTHETI MEG.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik