Neuner győzött a női tömegrajtos versenyben

Vágólapra másolva!
2010.02.21. 22:50
null
Magdalena Neuner itt már kétszeres aranyérmesként mosolyoghatott (Fotó: Reuters)
Címkék
A nők 12.5 km-es tömegrajtos versenyével folytatódott vasárnap a sílövők programja a téli olimpián. Az aranyérmet az üldözéses viadal győztese, a német Magdalena Neuner szerezte meg az orosz Olga Zajceva és a szintén német Simone Hauswald előtt.
Az első lövészet után az orosz Szlepcova vezetésével egytucatnyian lógtak meg. Ő azonban négy társával együtt rontott a második lövészetnél, így heten maradtak az élbolyban.

Az élen a német Hauswald haladt, aki meg is lépett a többiektől, akik az orosz Zajceva vezetésével próbálták utolérni. Így persze egy kicsit szétszakadt a mezőny, mert az orosszal csak a francia Brunet és a fehérorosz Domracsava tudta tartani a lépést.

Az első álló sorozatban azonban az éllovasok közül mindenki hibázott, így a második vonalból az orosz Medvedceva és a szlovén Gregorin lépett előre, mögöttük Zajceva és Brunet következett néhány másodperc hátránnyal.

Medvedceva az utolsó lövészetben sem hibázott (Gregorin igen), ám sokat pepecselt, s így több jó futó is feljött a nyakára. Két német, az üldözéses verseny győztese, Magdalena Neuner és Simone Hauswald  meg is előzte őt. Már-már úgy tűnt, hogy kettős német siker születik, ám az orosz Zajceva előbb honfitársnőjét, majd Hauswaldot is utolérte, s végül ő lett az ezüstérmes Neuner mögött.

 VANCOUVER 2010
SÍLÖVÉSZET, NŐI 12.5 KM-ES TÖMEGRAJTOS VERSENY  
1. Magdalena Neuner (német) 35:19.6 (2)
2. Olga Zajceva (orosz) +5.5 (1)
3. Simone Hauswald (német) +7.3 (2)
4. Olga Medvedceva (orosz) +21.2 (0)
5. Teja Gregorin (szlovén) +29.4 (1)
6. Darja Domracsava (fehérorosz) +33.6 (1)

A TELJES EREDMÉNYLISTÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik