Marcus Hellner nyerte meg az üldözéses versenyt

Vágólapra másolva!
2010.02.21. 00:00
null
Marcus Hellner volt 30 km-en a leggyorsabb (fotó: Action Images)
Címkék
A férfi 30 kilométeres üldözéses versennyel folytatódtak a sífutók küzdelmei a téli olimpián. Az aranyérmet a svéd Marcus Hellner szerezte meg a német Tobias Angerer és honfitársa, Johan Olsson előtt.

 

Hatvannégyen vágtak neki a távnak, s nem sokkal a rajt után az idei Tour de Ski győztese, a 15 km-es táv olimpiai bronzérmese, a cseh Lukás Bauer állt az élre, és nagy iramot diktált. Sikerült is leráznia jó néhány ellenfelet, köztük két finnt – Jauhojärvit meg Heikkinent – és honfitársát, a korábbi világbajnok Koukalt is, akik még a klasszikus stílusú részben fel is adták a versenyt.

A mezőny fele azért így is tapadt a cseh futóra, fél távnál, a léccserénél még nagyjából harmincan voltak az élbolyban. Igaz, közvetlenül ezután a svéd Olsson meglépett, és viszonylag nagy, tíz másodperces előnyre tett szert, míg az üldözők ekkor már csak tizennégyen voltak.

Olsson később huszonhatra tudta növelni előnyét, köszönhetően annak is, hogy két honfitársa lassította a mezőnyt. Aztán öt kilométerrel a vége előtt az orosz Legkov robbantott, s őt már csak a német Angerer, a szám norvég világbajnoki címvédője, Northug és a svéd Hellner tudta követni.

Ők aztán be is fogták Olssont egy kilométerrel a vége előtt, azonban Northugnak az utolsó emelkedőre kapaszkodva eltört a botja, így lemaradt. A hajrát a négy éllovas közül a svéd Hellner bírta a legjobban, Angerer lett a második, a harmadik helyet pedig Olsson szerezte meg Legkovot megelőzve.

 VANCOUVER 2010
SÍFUTÁS, FÉRFI 30 KM-ES ÜLDÖZÉSES VERSENY  
1. Marcus Hellner (svéd) 1:15:11.4
2. Tobias Angerer (német) +2.1
3. Johan Olsson (svéd) +2.8
4. Alekszandr Legkov (orosz) +4.0
5. Ivan Babikov (kanadai) +9.1
6. Jens Filbrich (német) +13.6

A TELJES EREDMÉNYLISTÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik