Carlo Janka győzött óriás-műlesiklásban

Vágólapra másolva!
2010.02.23. 23:08
null
Nem vitás, ez Carlo Janka versenye volt! (Fotó: Reuters)
Címkék
Kedden a férfi óriás-műlesiklást rendezték meg a téli olimpián alpesi síben. Az aranyérmet az első futamot megnyerő, világbajnoki címvédő svájci Carlo Janka szerezte meg két norvég, a legjobb második futammal a tizenegyedik helyről előrelépő Kjetil Jansrud és Aksel Lund Svindal előtt.
Az első futamban a svájci Carlo Janka érte el a legjobb időt, de előnye mindössze két század volt az osztrák Romed Baumann és tizenhat a norvég Aksel Lund Svindal előtt. A futam szorosságát jól jellemezte, hogy az első tizenhárom versenyző egy másodpercen belül ért célba. Az eddig három versenyszámban érmet szerző amerikai Bode Miller viszont kiesett.

Amikor az első futamban tizenharmadik német Neureuther elkezdte a második futamot, akkor az osztrák Schörghofer állt az élen, de csak addig, amíg előbbi célba nem ért. Őt a francia Missillier sem tudta legyőzni.

A norvég Jansrud viszont az addigi legjobb második futamot teljesítette, így fölényesen átvette a vezetést. A horvát Kostelic, a szlovén Gorza, az amerikai Ligety is csak mögé tudott bejönni, míg a francia Richard célba sem ért.

A címvédő osztrák Reich a pálya közepéig nagyon jól állt, ám ott egy nagyot hibázott, így ő is elvesztette az esélyét a vezetés átvételére. Honfitársa, a fiatal Hirscher sem jött túl jól, de a végén azért a második helyet megszerezte.

Az olasz Blardone nagyon visszaesett, így már biztos volt, hogy egy norvég érem születik, hiszen a hátralévő három versenyző között is volt egy skandináv versenyző. Az eddig egy arany- és egy ezüstöt szerző Svindalnak sem sikerült megelőznie honfitársát, de mivel az osztrák Baumann még Hirschernél is lassabb volt, az ő érme is biztossá vált.

Csak a színe nem, az a világbajnoki címvédő Carlo Janka kezében volt, aki nem tette meg azt a szívességet az északiaknak, hogy átengedje a vezetést. Előnye ugyan csökkent Jansrudhoz képest, csaknem  négy tizedet azonban megőrzött belőle, így az ő nyakába került az arany.

Az első futamban 80. helyen záró Bene Márton a második futamban tudott javítani helyezésén és végül a 71. helyen zárt.

 VANCOUVER 2010
ALPESI SÍ, FÉRFI ÓRIÁS-MŰLESIKLÁS  
1. Carlo Janka (svájci) 2:37.83
2. Kjetil Jansrud (norvég) +0.39
3. Aksel Lund Svindal (norvég) +0.61
4. Marcel Hirscher (osztrák) +0.69
5. Romed Baumann (osztrák) +0.97
6. Benjamin Raich (osztrák) +1.00
A TELJES EREDMÉNYLISTÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik