Amiért jött, teljesítette is női csapatunk

Vágólapra másolva!
2010.02.25. 05:01
null
Heidum Bernadettért még izgulhatunk majd 1000 méteren
Címkék
A teljes magyar különítmény érdekelve volt a rövid pályás gyorskorcsolyázók szerdai versenynapján. A női 1000 méter selejtezőiben Heidum Bernadett és Huszár Erika, a férfi 500-éban Darázs Péter és Knoch Viktor indult, míg a női 3000 méteres váltóverseny kisdöntőjében a Huszár, Heidum, Darázs Rózsa, Keszler Andrea összeállítású magyar válogatott vett részt. Az egyéni versenyzők közül csak Heidum jutott tovább, ám váltónk összesítésben az előkelő ötödik helyen végzett.

A lányok selejtezőjében az ebben a számban az idén Európa-bajnoki ezüstérmet szerző Heidum a második futamban indult, sokáig a harmadik helyen állt, de két körrel a vége előtt megelőzte a szám Európa-bajnokát, a cseh Novotnát (aki a végén el is esett), és végül az olimpiai csúcsot elérő kanadai Kalyna Roberge mögött a második helyen, 1:31.125-ös idővel bejutott a legjobb tizenhat közé.

Huszár Erika a nyolcadik, azaz utolsó futamban volt érdekelt. A magyar lány ütközött a német Kleinnel, aki elesett, és ezután hiába ért be Huszár a továbbjutást jelentő második helyen a célba, a bírók utólag szabálytalannak minősítették és kizárták.

A férfiak 500 méteres távján Darázs Péter a harmadik futamban indult, amelyben a papírforma szerint nem sok esélye volt a továbbjutásra, hiszen egy dél-koreai és egy amerikai riválisa is volt. Ennek ellenére a magyar fiú remekül rajtolt, azonnal az élre állt, és sokáig ott is volt, de egy rossz kanyarvétel miatt a hajrában az utolsó helyre szorult. Ugyan az amerikai a célegyenesben elesett, Darázsnak így sem sikerült megszereznie az első két hely valamelyikét, mert a belga Gysel is megelőzte, így 42.800-as idővel harmadik lett futamában.

Knoch Viktor a nyolcadik futamba kapott besorolást, és Darázzsal ellentétben sajnos elég gyengén rajtolt. A végén ugyan kapaszkodott, végül csak a célfotó döntött közte, a japán Josizava és a német Seifert között a második helyről, a magyar fiú végül 42.197-es idővel csak negyedik lett. Ezzel férfi gyorskorcsolyázóink befejezték szereplésüket az olimpián.

A női 3000 méteres váltók B-döntőjében remekül kezdett a Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea összeállítású magyar válogatott. Előbbi azonnal az élre vágott, s a mieink a táv feléig őrizték is előnyüket. Ekkor előbb a hollandok, majd rövid időre a japánok is a mieink elé kerültek, de öt körrel a vége előtt az ázsiaiakat sikerült visszaelőzni. Ők aztán el is estek, így a mieink  4:17.937-es idővel másodikok lettek futamukban.

Ez a hatodik helyet jelentette volna az összesítésben, ám az A-döntőben kizárták a célba elsőként érő dél-koreaiakat, így a mieink egy hellyel előrébb sorolódtak. A versenyszám aranyérmét a kínaiak világcsúccsal szerezték meg a kanadaiak és az amerikaiak előtt.

 VANCOUVER 2010
RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA, NŐI 3000 MÉTERES VÁLTÓ
1. Kína (Szun Lin-lin, Vang Meng, Csang Huj, Csou Jang) 4:06.610 – világcsúcs
2. Kanada (Gregg, Roberge, St-Gelais, Vicent) 4:09.137
3. Egyesült Államok (Baver, Dudek, Gehring, Reutter) 4:14.081
4. Hollandia 4:16.120
5. Magyarország (Huszár, Heidum, Darázs, Keszler) 4:17.937
6. Olaszország 4:18.559


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik