B. Z. utanpotlassport.hu 2020.08.03 09:01 Frissítve: 2020.08.03 09:07

Vízilabda: Vigvári és Konarik sem fogja vissza magát a kupában

A férfi vízilabda BENU Magyar-kupában már két forduló után látszik, hogy lehet számítani azokra a fiatalokra, akiktől sokat várnak az élcsapatok.

Vasárnap befejeződött a férfi vízilabda BENU Magyar-kupa 2. fordulója, amely után kialakult a legjobb nyolc mezőnye. Mint ahogy az első, úgy a legutóbbi fordulóban is számos fiatal jutott szóhoz, többen pedig folytatták brillírozásukat.

Vigvári Vendel már 19 gólos a kupában Forrás: fradi.hu

Vigvári Vendel már 19 gólos a kupában  •  Forrás: fradi.hu

Szokták mondani, jó csapatban lehet igazán jól játszani. Nos, az FTC-Telekom 18 éves friss szerzeménye, Vigvári Vendel ezt alá is támasztotta. Vigvári már az első körben tíz góllal járult hozzá a sima továbblépéshez, és szombaton még volt csapatát, az UVSE-t két góllal kímélte meg, másnap a Debrecennek ötöt vágott. Jelenleg 19 góljával a legeredményesebb játékosa a többek között bajnoki és BL-címvédő Ferencvárosnak a kupában, a góllövőlistán pedig a negyedik helyen áll. Nem mellesleg a 19 gólját 23 lövésből hozta össze, ez a 83 százalékos hatékonysági mutató magasan kiemelkedik a mezőnyből.

Az előző évadban az ugyancsak UVSE-t erősítő, Benedek Tibor kezei alatt vérszemet kapó Konarik Ákos sem rejtegette sokáig képességeit a Szolnoki Dózsában. A 19 éves játékos az Eger elleni négy góljával csapata egyik legjobbja volt pénteken. A kupában már 14 találatnál jár, pontosan annyinál, mint az olimpiai bajnoki címet, két világbajnoki és hat Európa-bajnoki aranyérmet nyert a szerb válogatott klasszis, Filip Filipovics. Ők ketten a legeredményesebbek a szolnokiak közül, ám míg Filipovicsnak 33 lövés kellett ennyi gólhoz, Konariknak elég volt 22. Ugyanitt a 17 éves Szeghalmi Zsombor 10 góllal vette ki a részét a Dózsa hibátlan mérlegéből.

A nyolc közé jutott gárdák fiataljai közül az A-Híd-VasasPlaket 19 éves vízilabdázója, Bóbis Botond is hozta a tőle megszokott formát. A legjobban vasárnap lendült bele, és a Szegednek négyszer, a Kaposvárnak háromszor köszönt be, így már 12 gólnál jár.

A továbbiakban a kupa alsóházában szereplő, fiatal átlagéletkorú együtteseiben is láthattunk jó teljesítményeket. Érdemes megjegyezni, hogy az UVSE-s 17 éves Molnár Erik minden meccset gólt lőtt, és 13-nál tart, míg a vele egyidős KSI-s Pető Attila az összes mérkőzésen csapata legeredményesebbjeként, már 11 gólos.

BENU férfi Magyar-kupa, 2. forduló, július 31.-augusztus 2.
A Fehér-csoport végeredménye: 1. Szolnok 18, 2. Eger 9, Szentes 9 pont, KSI 0
A Kék-csoport végeredménye: 1. OSC 18 pont, 2. BVSC-Zugló 10 pont, 3. PVSK 7 pont, 4. Tatabánya 0 pont
A Piros-csoport végeredménye: 1. FTC 18 pont, 2. Budapesti Honvéd 12 pont, 3. UVSE 6 pont, 4. Debrecen 0 pont
A Zöld-csoport végeredménye: 1. Vasas 18 pont, 2. Miskolc 7 pont, 3. Szeged 6 pont, Kaposvár 4 pont

A 2. forduló részletes eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.