B. Z. utanpotlassport.hu 2019.12.05 20:02 Frissítve: 2019.12.05 20:04

Vízilabda: szentesi lányok makulátlan mérlege

Kilenc meccsből kilenc győzelem. Ez a Szentes leány serdülő vízilabdacsapatának mérlege a korosztályos bajnokságban. A listavezető csongrádiak az előző években is a pontvadászat éllovasai közé tartoztak, Törőcsik Attila vezetőedző szerint azonban erre az idényre valami szembetűnően megváltozott korábbiakhoz képest.

Kilenc forduló után hibátlanul vezeti a leány serdülő vízilabda-bajnokság alapszakaszát a Yordo Szentes csapata. Azt már a pontvadászat előtt is sejteni lehetett, hogy a Csongrád megyei lányok bizony újra a dobogóért ugranak vízbe az őszi szezon kezdetén, hiszen a csapat egy része az előző idényben a gyermekbajnokságban bronz-, másik része a serdülőben ezüstérmet szerzett – akad, aki mindkettőt. Törőcsik Attila tanítványai eddig kilencből kilenc meccset nyertek úgy, hogy góljaik száma az összes találkozón kétjegyű lett.

„Igazából mi csak tesszük a dolgunkat – mondja a szakember. – A mérkőzések hétről hétre jönnek, mi pedig mindegyiken nyerni akarunk. Ez eddig sikerült, és ennek nagyon örülünk. Mivel utánpótláscsapat vagyunk, elsődlegesen nem a bajnoki cím hajszolása a legfontosabb számunkra, hanem az, hogy olyan vízilabdázókat képezzünk, akik később is megállják a helyüket. Persze, a sikerszéria jót tesz a csapatnak, önbizalmat ad a lányoknak, és mindig jó, ha az eredmény igazolja a befektetett munkát, de messze még a bajnokság vége.”

Az eleje mindenesetre gyorsan elszaladt, és a vezetőedző szerint a remek teljesítmény hátterében az előző évekhez képest szembetűnő előrelépés is áll.

„Az, hogy már több lábon állunk. Nem egy-egy játékos viszi hátán a csapatot, hanem többen is nyerő emberré fejlődtek. Több játékos önbizalma van meg ahhoz, hogy meccset döntsön el, és szinte ez az egyik legfontosabb. Merniük kell játszani, nem szabad megijedniük a lehetőségtől, az adott szituációból ki kell hozniuk a legtöbbet. Ebben javultunk sokat.”

Tóth Fruzsina (fehérben) a szentesiek egyik nagy ígérete Forrás: Szentesi VK

Tóth Fruzsina (fehérben) a szentesiek egyik nagy ígérete  •  Forrás: Szentesi VK

Az, hogy a gárda több lábon áll, megmutatkozik védekezésben is, hiszen megvannak azok a formációi, amelyekkel saját kapuja előtt hatékony marad, az erre a biztonságra épített támadásban pedig számos gólveszélyes játékos tör az ellenfél kapujára. A bajnokság eddigi legnagyobb rangadóját még októberben rendezték a Hajós Alfréd Sportuszodában. Az előző idényben minden leány korosztályban aranyérmes UVSE fogadta a szentesieket, ám a vendégek alaposan meglepték a címvédőt, a félidőben 6–1-re elhúztak. A harmadik negyedben megrázta magát az UVSE és egy gólra felzárkózott, de a végén 10–8-ra nyert Törőcsik Attila csapata.

„Heroikus mérkőzés volt. Minden edző álma egy ilyen kezdés, aztán a meccs második felében feljött az ellenfél, de nem estünk össze. Meg tudtunk újulni. Nagyon örvendetesnek tartom, hogy az összecsapás hajrájában is volt még egy-két új dolog a tarsolyunkban. Nagyszerű dolog, hogy idegenben legyőztük az UVSE-t, ellenük sosem könnyű.”

Azon a mérkőzésen Dömsödi Dalma négy, Tóth Fruzsina három gólt szerzett, ők a bajnokság legeredményesebb szentesi leányai. Dalma kerek ötven találatával vezeti a góllövőlistát, de Fruzsina is 32-nél jár, így ők ketten a csapat 160 dobott góljának több mint felét hozták össze. Természetesen ehhez az is kell, hogy a kiszolgálásban és a biztos védekezésben rendre jeleskedjenek a csapattársak. Ebben az évben már csak egy meccs vár a Mácsai Kata Grétáékra a serdülők között, jövő héten vasárnap fogadják a sereghajtó III. kerületi TVE-t, így ha érvényesül a papírforma, akkor 10 meccs után 30 pont kerül a szentesi karácsonyfa alá.

„Természetesen hibátlan mérleggel szeretnénk bajnoki szünetre vonulni. A lányok teljesítménye nem csak az enyém, hanem elődeim munkáját is dicséri. Azt hiszem, a jó szereplésünk a folyamatosságnak köszönhető. Szakmai vezetőnk, Komlósi Péter irányvonala mentén haladunk, tehát egységes koncepció alapján dolgozunk, ami igazi előnyt jelent, hiszen sok az átmenet a korosztályok között” – zárja Törőcsik Attila.

A YORDO Szentes serdülő leánycsapatának teljes névsora és bajnoki eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.