Vízilabda: szentesi lányok makulátlan mérlege

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.05. 20:02
Címkék
Kilenc meccsből kilenc győzelem. Ez a Szentes leány serdülő vízilabdacsapatának mérlege a korosztályos bajnokságban. A listavezető csongrádiak az előző években is a pontvadászat éllovasai közé tartoztak, Törőcsik Attila vezetőedző szerint azonban erre az idényre valami szembetűnően megváltozott korábbiakhoz képest.

Kilenc forduló után hibátlanul vezeti a leány serdülő vízilabda-bajnokság alapszakaszát a Yordo Szentes csapata. Azt már a pontvadászat előtt is sejteni lehetett, hogy a Csongrád megyei lányok bizony újra a dobogóért ugranak vízbe az őszi szezon kezdetén, hiszen a csapat egy része az előző idényben a gyermekbajnokságban bronz-, másik része a serdülőben ezüstérmetszerzett – akad, aki mindkettőt. Törőcsik Attila tanítványai eddig kilencből kilenc meccset nyertek úgy, hogy góljaik száma az összes találkozón kétjegyű lett.Törőcsik Attila tanítványai eddig kilencből kilenc meccset nyertek úgy, hogy góljaik száma az összes találkozón kétjegyű lett.

„Igazából mi csak tesszük a dolgunkat – mondja a szakember. – A mérkőzések hétről hétre jönnek, mi pedig mindegyiken nyerni akarunk. Ez eddig sikerült, és ennek nagyon örülünk. Mivel utánpótláscsapat vagyunk, elsődlegesen nem a bajnoki cím hajszolása a legfontosabb számunkra, hanem az, hogy olyan vízilabdázókat képezzünk, akik később is megállják a helyüket. Persze, a sikerszéria jót tesz a csapatnak, önbizalmat ad a lányoknak, és mindig jó, ha az eredmény igazolja a befektetett munkát, de messze még a bajnokság vége.”

Az eleje mindenesetre gyorsan elszaladt, és a vezetőedző szerint a remek teljesítmény hátterében az előző évekhez képest szembetűnő előrelépés is áll.

„Az, hogy már több lábon állunk. Nem egy-egy játékos viszi hátán a csapatot, hanem többen is nyerő emberré fejlődtek. Több játékos önbizalma van meg ahhoz, hogy meccset döntsön el, és szinte ez az egyik legfontosabb. Merniük kell játszani, nem szabad megijedniük a lehetőségtől, az adott szituációból ki kell hozniuk a legtöbbet. Ebben javultunk sokat.”

Tóth Fruzsina (fehérben) a szentesiek egyik nagy ígérete Forrás: Szentesi VK
Tóth Fruzsina (fehérben) a szentesiek egyik nagy ígérete Forrás: Szentesi VK

Tóth Fruzsina (fehérben) a szentesiek egyik nagy ígérete  •  Forrás: Szentesi VK

Az, hogy a gárda több lábon áll, megmutatkozik védekezésben is, hiszen megvannak azok a formációi, amelyekkel saját kapuja előtt hatékony marad, az erre a biztonságra épített támadásban pedig számos gólveszélyes játékos tör az ellenfél kapujára. A bajnokság eddigi legnagyobb rangadóját még októberben rendezték a Hajós Alfréd Sportuszodában. Az előző idényben minden leány korosztályban aranyérmes UVSE fogadta a szentesieket, ám a vendégek alaposan meglepték a címvédőt, a félidőben 6–1-re elhúztak. A harmadik negyedben megrázta magát az UVSE és egy gólra felzárkózott, de a végén 10–8-ra nyert Törőcsik Attila csapata.

„Heroikus mérkőzés volt. Minden edző álma egy ilyen kezdés, aztán a meccs második felében feljött az ellenfél, de nem estünk össze. Meg tudtunk újulni. Nagyon örvendetesnek tartom, hogy az összecsapás hajrájában is volt még egy-két új dolog a tarsolyunkban. Nagyszerű dolog, hogy idegenben legyőztük az UVSE-t, ellenük sosem könnyű.”

Azon a mérkőzésen Dömsödi Dalma négy, Tóth Fruzsina három gólt szerzett, ők a bajnokság legeredményesebb szentesi leányai. Dalma kerek ötven találatával vezeti a góllövőlistát, de Fruzsina is 32-nél jár, így ők ketten a csapat 160 dobott góljának több mint felét hozták össze. Természetesen ehhez az is kell, hogy a kiszolgálásban és a biztos védekezésben rendre jeleskedjenek a csapattársak. Ebben az évben már csak egy meccs vár a Mácsai Kata Grétáékra a serdülők között, jövő héten vasárnap fogadják a sereghajtó III. kerületi TVE-t, így ha érvényesül a papírforma, akkor 10 meccs után 30 pont kerül a szentesi karácsonyfa alá.

„Természetesen hibátlan mérleggel szeretnénk bajnoki szünetre vonulni. A lányok teljesítménye nem csak az enyém, hanem elődeim munkáját is dicséri. Azt hiszem, a jó szereplésünk a folyamatosságnak köszönhető. Szakmai vezetőnk, Komlósi Péter irányvonala mentén haladunk, tehát egységes koncepció alapján dolgozunk, ami igazi előnyt jelent, hiszen sok az átmenet a korosztályok között” – zárja Törőcsik Attila.

A YORDO Szentes serdülő leánycsapatának teljes névsora és bajnoki eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik