B. Z. utanpotlassport.hu 2019.12.05 20:02 Frissítve: 2019.12.05 20:04

Vízilabda: szentesi lányok makulátlan mérlege

Kilenc meccsből kilenc győzelem. Ez a Szentes leány serdülő vízilabdacsapatának mérlege a korosztályos bajnokságban. A listavezető csongrádiak az előző években is a pontvadászat éllovasai közé tartoztak, Törőcsik Attila vezetőedző szerint azonban erre az idényre valami szembetűnően megváltozott korábbiakhoz képest.

Kilenc forduló után hibátlanul vezeti a leány serdülő vízilabda-bajnokság alapszakaszát a Yordo Szentes csapata. Azt már a pontvadászat előtt is sejteni lehetett, hogy a Csongrád megyei lányok bizony újra a dobogóért ugranak vízbe az őszi szezon kezdetén, hiszen a csapat egy része az előző idényben a gyermekbajnokságban bronz-, másik része a serdülőben ezüstérmet szerzett – akad, aki mindkettőt. Törőcsik Attila tanítványai eddig kilencből kilenc meccset nyertek úgy, hogy góljaik száma az összes találkozón kétjegyű lett.

„Igazából mi csak tesszük a dolgunkat – mondja a szakember. – A mérkőzések hétről hétre jönnek, mi pedig mindegyiken nyerni akarunk. Ez eddig sikerült, és ennek nagyon örülünk. Mivel utánpótláscsapat vagyunk, elsődlegesen nem a bajnoki cím hajszolása a legfontosabb számunkra, hanem az, hogy olyan vízilabdázókat képezzünk, akik később is megállják a helyüket. Persze, a sikerszéria jót tesz a csapatnak, önbizalmat ad a lányoknak, és mindig jó, ha az eredmény igazolja a befektetett munkát, de messze még a bajnokság vége.”

Az eleje mindenesetre gyorsan elszaladt, és a vezetőedző szerint a remek teljesítmény hátterében az előző évekhez képest szembetűnő előrelépés is áll.

„Az, hogy már több lábon állunk. Nem egy-egy játékos viszi hátán a csapatot, hanem többen is nyerő emberré fejlődtek. Több játékos önbizalma van meg ahhoz, hogy meccset döntsön el, és szinte ez az egyik legfontosabb. Merniük kell játszani, nem szabad megijedniük a lehetőségtől, az adott szituációból ki kell hozniuk a legtöbbet. Ebben javultunk sokat.”

Tóth Fruzsina (fehérben) a szentesiek egyik nagy ígérete Forrás: Szentesi VK

Tóth Fruzsina (fehérben) a szentesiek egyik nagy ígérete  •  Forrás: Szentesi VK

Az, hogy a gárda több lábon áll, megmutatkozik védekezésben is, hiszen megvannak azok a formációi, amelyekkel saját kapuja előtt hatékony marad, az erre a biztonságra épített támadásban pedig számos gólveszélyes játékos tör az ellenfél kapujára. A bajnokság eddigi legnagyobb rangadóját még októberben rendezték a Hajós Alfréd Sportuszodában. Az előző idényben minden leány korosztályban aranyérmes UVSE fogadta a szentesieket, ám a vendégek alaposan meglepték a címvédőt, a félidőben 6–1-re elhúztak. A harmadik negyedben megrázta magát az UVSE és egy gólra felzárkózott, de a végén 10–8-ra nyert Törőcsik Attila csapata.

„Heroikus mérkőzés volt. Minden edző álma egy ilyen kezdés, aztán a meccs második felében feljött az ellenfél, de nem estünk össze. Meg tudtunk újulni. Nagyon örvendetesnek tartom, hogy az összecsapás hajrájában is volt még egy-két új dolog a tarsolyunkban. Nagyszerű dolog, hogy idegenben legyőztük az UVSE-t, ellenük sosem könnyű.”

Azon a mérkőzésen Dömsödi Dalma négy, Tóth Fruzsina három gólt szerzett, ők a bajnokság legeredményesebb szentesi leányai. Dalma kerek ötven találatával vezeti a góllövőlistát, de Fruzsina is 32-nél jár, így ők ketten a csapat 160 dobott góljának több mint felét hozták össze. Természetesen ehhez az is kell, hogy a kiszolgálásban és a biztos védekezésben rendre jeleskedjenek a csapattársak. Ebben az évben már csak egy meccs vár a Mácsai Kata Grétáékra a serdülők között, jövő héten vasárnap fogadják a sereghajtó III. kerületi TVE-t, így ha érvényesül a papírforma, akkor 10 meccs után 30 pont kerül a szentesi karácsonyfa alá.

„Természetesen hibátlan mérleggel szeretnénk bajnoki szünetre vonulni. A lányok teljesítménye nem csak az enyém, hanem elődeim munkáját is dicséri. Azt hiszem, a jó szereplésünk a folyamatosságnak köszönhető. Szakmai vezetőnk, Komlósi Péter irányvonala mentén haladunk, tehát egységes koncepció alapján dolgozunk, ami igazi előnyt jelent, hiszen sok az átmenet a korosztályok között” – zárja Törőcsik Attila.

A YORDO Szentes serdülő leánycsapatának teljes névsora és bajnoki eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.

2020.01.11 21:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Több honlap is arról számolt be, hogy – a folyamatos érdeklődés ellenére – nem vált klubot a Red Bull Salzburg mindössze 19 éves magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik, akinek a kivásárlási árát immár 15 millió euróra taksálja a legnagyobb játékospiaci értékekkel fogalkozó portál, a transfermarkt.com.

2020.01.11 14:05:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2020-as szezont is a túraautó-világkupában teljesíti Tassi Attila. A fiatal magyar versenyző azt is nyilvánosságra hozta, hogy továbbra is a Honda színeiben folytatja a versenyzést, és reméli, a tanuló éve után immár jobban kijön neki a lépés.