UP-info utanpotlassport.hu 2020.03.23 14:24 Frissítve: 2020.03.23 15:10

Vízilabda: otthon sem ismernek lehetetlent a BVSC-Zugló fiataljai

A BVSC-Zugló vízilabda-szakosztályának utánpótláskorú játékosai is otthon kezdtek el gyakorolni és nagyon hamar rájöttek, hogy a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen.

A korosztályos válogatott kapus, Torkos Tamara is bemutatta otthoni gyakorlatát Forrás: BVSC-Zugló

A korosztályos válogatott kapus, Torkos Tamara is bemutatta otthoni gyakorlatát  •  Forrás: BVSC-Zugló

A fiatal sportolók a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetben sem állnak le a tréningekkel, az otthon készülésben pedig az egyesületek oktatóanyagokkal vagy éppen egyéni edzéstervekkel segítenek.

Több klub is közösségi oldalán mutatja be az ígéretek lakásban végzett gyakorlatait, ezáltal is sarkallva a többieket a jó hangulatra és a mozgásra. A kezdeményezés egyik legkiemelkedőbb képviselője a BVSC-Zugló vízilabda-szakosztálya. Az egyesület folyamatosan beszámol az utánpótláskorúak rendhagyó munkájáról és azt is megmutatta, otthon sincs a játékos egyedül, az edzéseket ugyanúgy lehet csoportban végezni.

A serdülő fiúcsapatot irányító Létay Krisztián például egyszerre tizenöt tanítványát ügyelte fel a képernyő előtt.

A leány gyermek- és serdülőbajnokságban is 60 % feletti védési mutatóval bíró korosztályos válogatott kapus, a 14 éves Torkos Tamara igen ismerősen csengő dallamra gyakorolta a hátúszást.

„Dübörög a labdától a ház” – lehetne jelmondata az udvaron készülő 12 éves Maléth Ádámnak.

A 2010-es születésű Bukta Kata labdákból készített akadálypályát.

Haszontalan tárgy nem létezik. Legalábbis Kerekes Laura számára. A 10 éves növendék mindennel „is” gyakorol.

A 11 éves Stodulka Hunor ahelyett, hogy becsavarodna, inkább csavargat.

A fiú gyermekcsapatot erősítő 15 éves Szendrei Dávidtól bordásfal próbálja megszerezni a labdát – kevés sikerrel.

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.