utanpotlassport.hu 2019.06.11 08:45 Frissítve: 2019.06.11 08:46

Vízilabda: mindegyik leánybajnokságot az UVSE nyerte meg

Ritkán érkezik el egy klub életében olyan év, amelyben minden sikerül. Az UVSE Hunguest Hotels leány vízilabda-utánpótlása az eredményeket tekintve most közel áll a tökéletességhez, hiszen az egyesület gyermek, serdülő és ifjúsági korosztályban is magabiztosan nyerte meg az első osztályú bajnokságot.

uv f

A gyermekcsapat is hibátlanul lett bajnok  •  Forrás: Facebook/UVSE

Az UVSE történetében harmadszor fordult elő, hogy a klub leány utánpótláscsapatai mindhárom korosztályban a bajnokság élén végeztek. Arra viszont, hogy a klub egyszerre az összes korosztályban (hiszen a felnőtt női ob I-es és ob I/B-s csapat is aranyérmes lett) a bajnoki dobogó tetején találja magát, még nem volt példa. Most ez a pillanat is elérkezett. A Csicsáky Vince vezette legfiatalabb csapat toronymagasan, hibátlan mérleggel, huszonkét mérkőzéséből huszonkettőt megnyerve végzett a gyermekbajnokság tabellájának élén. A gárdának óriási előnye a riválisokkal szemben, hogy a lányok többsége már két éve is a gyermekbajnokságban játszott, hiszen az egyesület szűkölködik a 2004-es korosztálynál egy-két évvel idősebb játékosokban.

uvse varga jennifer 1

Áts Bertalan nem úszta meg szárazon a serdülőcsapat bajnoki címét  •  Fotó: Varga Jennifer

A serdülő csapat szintén veretlenül nyert aranyat. Az együttes két évvel ezelőtt negyedik helyen végzett a gyermekbajnokságban, de ereje már a pontvadászat elején megmutatkozott. A BVSC-t és a Szentest korábban még egyszer sem sikerült legyőznie ennek a korosztálynak, most viszont oda-vissza, sőt utóbbival a döntőben is találkozott, s 9–9-es idegenbeli eredmény után hazai pályán 11–7-es diadallal kaparintotta meg a bajnoki címet.

A csapatban rengeteg kiváló egyéni teljesítmény akadt. Az, hogy az UVSE kevés gólt kapott, a két kapus, Szalay-Bobrovniczky Sára és Varga Luca egyre növekvő magabiztosságának is köszönhető, az eredményesség javarészt pedig az egész évben hasznos mezőnymunkát végző Dávid Cila, Forgács Lili, Gálicz Zsófia hármas érdeme. Dobos Katica rövid időn belül fejlődött szembetűnően, de Rádli Rózsa, Szengyel Sára, valamint a fiatalabb Szegedi Panni és Aubéli Tekla játéka is sokat hozott az egyesület konyhájára, utóbbi például hat gólt szerzett a döntőben.

uv

Végül az ificsapat is bajnoki címet szerzett  •  Fotó: Varga Jennifer

Kell-e mondanunk, hogy az ifjúsági együttes is hibátlan maradt az alapszakaszban? A kiváló játékosállománnyal rendelkező UVSE Peresztegi Nagy Kinga és a felnőttválogatottban a budapesti világliga-szuperdöntőben bemutatkozott Faragó Kamilla gólérzékenységének is köszönhetően egy híján félezerszer talált kapuba a huszonkét forduló alatt. A POLO SC elleni finálé első mérkőzése is parádésra sikerült. A csapat nyolcgólos előnyt szerzett idegenben (4–12), s bár a visszavágón 10–6-ra alulmaradt a remek napot kifogó, felnőttválogatott kerettag Magyari Aldával a kapuban felálló ellenfelével szemben, egy pillanatig sem forgott veszélyben elsősége. A csapat meghatározó mezőnyjátékosai, Telek Dorottya, Baksa Vanda és a felnőttválogatott Rybanska Natasa mellett a kapus Kakas Krisztina teljesítménye is kiemelkedett a szezon során.

„Nagy az öröm, hiszen nem volt még ilyen, hogy mindent megnyerjünk – értékelt Áts Bertalan, a serdülő és ifjúsági leánycsapat edzője. –Tisztában vagyunk vele, hogy jövőre új korosztályok jönnek, és nem biztos, hogy mindenhol mi leszünk az esélyesek. Természetesen igyekszünk megtartani ezt a színvonalat, de nem vagyunk túlzottan eredménycentrikusak, elsődleges célunk ugyanis az, hogy minél több olyan játékost neveljünk ki a felnőttcsapat számára, aki tanulmányi sikerei mellett élvezettel űzheti a vízilabdát.”

Az elsöprő siker háttérében a szakember szerint több tényező áll, de kiemelendő az utánpótlásképzés fokozatossága és a felkészült klubvezetőség – Lovas Péter elnök, Mecseki Attila operatív alelnök és Benedek Tibor szakmai igazgató – munkája.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).