HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.10 17:29 Frissítve: 2018.09.10 17:36

Vízilabda: könnyed győzelem a britek ellen is az U19-es leány Eb-n

Második csoportmérkőzését is megnyerte a Faragó Tamás vezette magyar U19-es leányválogatott a funchali korosztályos Európa-bajnokságon. A mieink Izrael után Nagy-Britannia együttesét is könnyedén győzték le, a 14‒4-es siker pedig azt jelenti, hogy veretlenül állnak a kvartett élén, így előnyös helyzetből várják a szlovákok elleni utolsó csoportkörös párharcot.

HIRDETÉS

M. Sz.utanpotlassport.hu A funchali leány U19-es vízilabda Európa-bajnokság első fordulójában 7–3-ra győzte le a dr. Faragó Tamás irányította válogatott Izraelt, így magabiztos léptekkel halad a csoportelsőség megszerzése felé. Ennek ellenére a szakvezető nem volt elégedett a látottakkal, olvasható a waterpolo.hu-nak adott interjújában.

Ismét Vályi Vanda volt a magyar válogatott húzóembere a funchali Európa-bajnokságon Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Ismét Vályi Vanda volt a magyar válogatott húzóembere a funchali Európa-bajnokságon  •  Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

„Mit mondjak…? Ennyi labdát nem lehet eladni, ennyi kontrát nem szabad hagyni. A három leúszás és az emberelőnyös góljaink mellett tulajdonképpen momentumunk sem volt támadásban. Esetleges a játékunk, amilyen fantasztikusan tudunk játszani, bármelyik pillanatban bekövetkezhet az, aminek nem szabadna (...) Szerényen, szépen kellene játszani, a medencében a szakmai ismeretek tükrében megoldani a dolgokat. A környezethez igazítva szeretném a csapatot látni, bízom az értelmesebb folytatásban."

Hétfőn a gárda Nagy-Britannia ellen ugrott medencébe, amely a nyitónapon nagy csatában 7–6-ra diadalmaskodott Szlovákia ellen, így a siker a csoportelsőség első  bebiztosítását jelenthette. A mieink ennek a tudatában kezdtek; Vályi Vanda talált be hat perc gólcsendet követően, majd a negyed vége előtt 20 másodperccel Utassy Janka Kata növelte az előnyt. Az ellenfél a sorozatos próbálkozások során sem talált kapuba, nem úgy Faragó Berta, aki a második felvonás derekán háromra módosította a különbséget (3–0). Erre már az angolok is válaszoltak – az esélyeket életben tartva – Katy Cutler révén. A félidő előtt még mindkét fél betalált, s így úsztak a csapatok a nagyszünetre (4–2).

A rövid csapatmegbeszélés megtette a hatását: magasabb fokozatba kapcsoltak a lányok, s kegyelmet nem ismerve megszórták az ellenfelet. Előbb Kiss Eszter Lara, majd Petőváry Luca, végül Vályi Vanda talált be – utóbbi háromszor is –, így hat góllal húztak el a mieink a záró menet előtt (9–3). A hajrában nem maradt sok kérdés, csupán annyi, hogy hányan találnak be még be a magyar lányok közül. Vályi, Petőváry és Jenei Kata Mária a meccs végéig tízre növelte az előnyt (14‒4).

LEÁNY JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, FUNCHAL (PORTUGÁLIA)
Csoportkör, 2. forduló
Magyarország‒Nagy-Britannia 14‒4 (2‒0, 2‒2, 5‒1, 5‒1)
Gólszerzők: Vályi 6 gól, Petőváry 4, Utassy 1, Jenei 1, Kiss 1, Faragó 1 ill. Turner 2, Cutler 2.

A magyar válogatott következő mérkőzése:
Augusztus 11., 17.30: Magyarország‒Szlovákia

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS