HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.10 17:29 Frissítve: 2018.09.10 17:36

Vízilabda: könnyed győzelem a britek ellen is az U19-es leány Eb-n

Második csoportmérkőzését is megnyerte a Faragó Tamás vezette magyar U19-es leányválogatott a funchali korosztályos Európa-bajnokságon. A mieink Izrael után Nagy-Britannia együttesét is könnyedén győzték le, a 14‒4-es siker pedig azt jelenti, hogy veretlenül állnak a kvartett élén, így előnyös helyzetből várják a szlovákok elleni utolsó csoportkörös párharcot.

HIRDETÉS

M. Sz.utanpotlassport.hu A funchali leány U19-es vízilabda Európa-bajnokság első fordulójában 7–3-ra győzte le a dr. Faragó Tamás irányította válogatott Izraelt, így magabiztos léptekkel halad a csoportelsőség megszerzése felé. Ennek ellenére a szakvezető nem volt elégedett a látottakkal, olvasható a waterpolo.hu-nak adott interjújában.

Ismét Vályi Vanda volt a magyar válogatott húzóembere a funchali Európa-bajnokságon Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Ismét Vályi Vanda volt a magyar válogatott húzóembere a funchali Európa-bajnokságon  •  Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

„Mit mondjak…? Ennyi labdát nem lehet eladni, ennyi kontrát nem szabad hagyni. A három leúszás és az emberelőnyös góljaink mellett tulajdonképpen momentumunk sem volt támadásban. Esetleges a játékunk, amilyen fantasztikusan tudunk játszani, bármelyik pillanatban bekövetkezhet az, aminek nem szabadna (...) Szerényen, szépen kellene játszani, a medencében a szakmai ismeretek tükrében megoldani a dolgokat. A környezethez igazítva szeretném a csapatot látni, bízom az értelmesebb folytatásban."

Hétfőn a gárda Nagy-Britannia ellen ugrott medencébe, amely a nyitónapon nagy csatában 7–6-ra diadalmaskodott Szlovákia ellen, így a siker a csoportelsőség első  bebiztosítását jelenthette. A mieink ennek a tudatában kezdtek; Vályi Vanda talált be hat perc gólcsendet követően, majd a negyed vége előtt 20 másodperccel Utassy Janka Kata növelte az előnyt. Az ellenfél a sorozatos próbálkozások során sem talált kapuba, nem úgy Faragó Berta, aki a második felvonás derekán háromra módosította a különbséget (3–0). Erre már az angolok is válaszoltak – az esélyeket életben tartva – Katy Cutler révén. A félidő előtt még mindkét fél betalált, s így úsztak a csapatok a nagyszünetre (4–2).

A rövid csapatmegbeszélés megtette a hatását: magasabb fokozatba kapcsoltak a lányok, s kegyelmet nem ismerve megszórták az ellenfelet. Előbb Kiss Eszter Lara, majd Petőváry Luca, végül Vályi Vanda talált be – utóbbi háromszor is –, így hat góllal húztak el a mieink a záró menet előtt (9–3). A hajrában nem maradt sok kérdés, csupán annyi, hogy hányan találnak be még be a magyar lányok közül. Vályi, Petőváry és Jenei Kata Mária a meccs végéig tízre növelte az előnyt (14‒4).

LEÁNY JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, FUNCHAL (PORTUGÁLIA)
Csoportkör, 2. forduló
Magyarország‒Nagy-Britannia 14‒4 (2‒0, 2‒2, 5‒1, 5‒1)
Gólszerzők: Vályi 6 gól, Petőváry 4, Utassy 1, Jenei 1, Kiss 1, Faragó 1 ill. Turner 2, Cutler 2.

A magyar válogatott következő mérkőzése:
Augusztus 11., 17.30: Magyarország‒Szlovákia

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS