HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.10 17:29 Frissítve: 2018.09.10 17:36

Vízilabda: könnyed győzelem a britek ellen is az U19-es leány Eb-n

Második csoportmérkőzését is megnyerte a Faragó Tamás vezette magyar U19-es leányválogatott a funchali korosztályos Európa-bajnokságon. A mieink Izrael után Nagy-Britannia együttesét is könnyedén győzték le, a 14‒4-es siker pedig azt jelenti, hogy veretlenül állnak a kvartett élén, így előnyös helyzetből várják a szlovákok elleni utolsó csoportkörös párharcot.

M. Sz.utanpotlassport.hu A funchali leány U19-es vízilabda Európa-bajnokság első fordulójában 7–3-ra győzte le a dr. Faragó Tamás irányította válogatott Izraelt, így magabiztos léptekkel halad a csoportelsőség megszerzése felé. Ennek ellenére a szakvezető nem volt elégedett a látottakkal, olvasható a waterpolo.hu-nak adott interjújában.

Ismét Vályi Vanda volt a magyar válogatott húzóembere a funchali Európa-bajnokságon Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Ismét Vályi Vanda volt a magyar válogatott húzóembere a funchali Európa-bajnokságon  •  Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

„Mit mondjak…? Ennyi labdát nem lehet eladni, ennyi kontrát nem szabad hagyni. A három leúszás és az emberelőnyös góljaink mellett tulajdonképpen momentumunk sem volt támadásban. Esetleges a játékunk, amilyen fantasztikusan tudunk játszani, bármelyik pillanatban bekövetkezhet az, aminek nem szabadna (...) Szerényen, szépen kellene játszani, a medencében a szakmai ismeretek tükrében megoldani a dolgokat. A környezethez igazítva szeretném a csapatot látni, bízom az értelmesebb folytatásban."

Hétfőn a gárda Nagy-Britannia ellen ugrott medencébe, amely a nyitónapon nagy csatában 7–6-ra diadalmaskodott Szlovákia ellen, így a siker a csoportelsőség első  bebiztosítását jelenthette. A mieink ennek a tudatában kezdtek; Vályi Vanda talált be hat perc gólcsendet követően, majd a negyed vége előtt 20 másodperccel Utassy Janka Kata növelte az előnyt. Az ellenfél a sorozatos próbálkozások során sem talált kapuba, nem úgy Faragó Berta, aki a második felvonás derekán háromra módosította a különbséget (3–0). Erre már az angolok is válaszoltak – az esélyeket életben tartva – Katy Cutler révén. A félidő előtt még mindkét fél betalált, s így úsztak a csapatok a nagyszünetre (4–2).

A rövid csapatmegbeszélés megtette a hatását: magasabb fokozatba kapcsoltak a lányok, s kegyelmet nem ismerve megszórták az ellenfelet. Előbb Kiss Eszter Lara, majd Petőváry Luca, végül Vályi Vanda talált be – utóbbi háromszor is –, így hat góllal húztak el a mieink a záró menet előtt (9–3). A hajrában nem maradt sok kérdés, csupán annyi, hogy hányan találnak be még be a magyar lányok közül. Vályi, Petőváry és Jenei Kata Mária a meccs végéig tízre növelte az előnyt (14‒4).

LEÁNY JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, FUNCHAL (PORTUGÁLIA)
Csoportkör, 2. forduló
Magyarország‒Nagy-Britannia 14‒4 (2‒0, 2‒2, 5‒1, 5‒1)
Gólszerzők: Vályi 6 gól, Petőváry 4, Utassy 1, Jenei 1, Kiss 1, Faragó 1 ill. Turner 2, Cutler 2.

A magyar válogatott következő mérkőzése:
Augusztus 11., 17.30: Magyarország‒Szlovákia

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.