UP-info utanpotlassport.hu 2019.09.09 13:03 Frissítve: 2019.09.11 11:24

Vízilabda: győzelemmel rajtolt leányválogatottunk a junior vb-n

Győzelemmel kezdte a portugáliai vízilabda-világbajnokságot a magyar női juniorválogatott. Faragó Tamás és Petőváry Zsolt együttese a négy gólig jutó Vályi Vanda vezérletével 10–9-re nyert az ausztrálok ellen.

Nem került könnyű csoportba a magyar női junior vízilabda-válogatott a portugáliai Funchalban hétfőn elrajtoló világbajnokságon. A magyarok az Egyesült Államokkal, Ausztráliával és Japánnak együtt szerepel az A csoportba, első meccsüket pedig az ausztrálok ellen játszották.

u20 vasas attila 1

 •  Fotó: Vasas Attila

Bár az ausztrálok szerezték az összecsapás első gólját, Faragó Tamás és Petőváry Zsolt együttese az első negyed második felében megrázta magát, és Vályi Vanda, Faragó Kamilla, Kiss Eszter és Faragó Berta révén négyszer is eredményes volt, így kétgólos előnyre tett szert a második nyolc perc előtt (4–2). A folytatásban tovább növelte előnyét a magyar csapat, Faragó Kamilla, Faragó Berta és Vályi is újra gólt lőtt. Félidőben 7–4-re vezetett a magyar válogatott, a harmadik negyedben Magyari Alda jól állta a sarat a kapuban, csak egy gólt szereztek az ausztrálok, míg Vályiék kettőt (9–5).

A zárófelvonásban csak tartaniuk kellett előnyüket a magyar lányoknak, ami a negyed elején úgy tűnt, nem is olyan egyszerű feladat. Az ausztrálok zsinórban háromszor is betaláltak, és egy gólra közelítették meg a Rybanska Natasáékat. Ekkor Faragó Tamás időt kért, Vályi pedig kihasználta a következő emberelőnyös helyzetet, így újra kettővel vezetett a magyar csapat, az ausztráloknak pedig csak 9 másodperccel a meccs vége előtt sikerült beállítaniuk a 10–9-es végeredményt.

Faragó Tamás, a női utánpótlás-válogatott szakvezetője értékelt honlapunknak:

„Nagyon tartottunk ettől a mérkőzéstől. Az igazság az, hogy az ausztrál csapat ennél jobban is tud játszani. Nekünk sikerült megakadályoznunk azokat a játékosaikat, akik bele tudtak volna nyúlni a mérkőzésbe. Minden jól működött, az utolsó negyeddel azonban nem vagyok megelégedve. Pontosan tudtuk, mit fog csinálni az ellenfél, és hirtelenjében a lányok igazolták, hogy a női vízilabda minden báját képesek bemutatni, így hát izgalmassá tettük a végét. Ezt a három percet kivéve nagyon fegyelmezettek voltunk. Abban reménykedem, hogy ezt a jó arcunkat képesek vagyunk a következő meccseken is megmutatni, mert a csoport egyéb eredményeitől függetlenül a magunk sorsát nekünk kell irányítanunk. Bízhatunk abban, hogy sok jó játékosunk van, mindenki lehet főszereplő egy-egy mérkőzésen, és  azok a karizmatikus játékosok, akik ma is meghatározóak voltak, a következő meccseken is ilyen hatékonyak tudnak maradni.”

Holnap a magyar válogatott magyar idő szerint 11 óra 20 perckor játszik az amerikaiak ellen. A csoport másik meccsén USA 11–11-et játszott Japánnal.

NŐI JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, FUNCHAL (PORTUGÁLIA)
MagyarországAusztrália 109 (42, 32, 21, 14)
Gólszerzők: Vályi V. 4, Faragó K. 3, Faragó B. 2, Kiss E.
A női juniorválogatott vb-kerete
Kapusok: Maczkó Lilla, Magyari Alda Manon
Mezőnyjátékosok: Ármai Zita, Faragó Berta, Faragó Kamilla, Kiss Eszter Lara, Kudella Panna, Muzsnay Fanni, Petik Panna, Petőváry Luca, Rybanska Natasa, Utassy Kata, Vályi Vanda
Edzők: Faragó Tamás, Petőváry Zsolt

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.

2019.09.14 14:11:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Jól kezdett, végül szerencsétlen vereségbe futott bele kétszeres U23-as Európa-bajnokunk, Lévai Zoltán (82 kg) a nur-szultani felnőtt-világbajnokság kötöttfogású nyitónapján. A Budapesti Honvéd SE kiválósága már a vigaszágban sem bízhat: legyőzője, a kategória idei Európa-bajnoka, a dán Bisultanov kikapott a következő körben.

2019.09.13 13:10:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

2019.09.08 15:52:16

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Gáll András a budapesti laser run-világbajnokságon U17-ben egyéniben és vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves sportoló elégedett idei teljesítményével, pedig az év utolsó nagy eseménye előtt még úgy gondolta, sikerülhettek volna jobban is világversenyek.