utanpotlassport.hu 2019.06.08 18:14 Frissítve: 2019.06.08 19:07

Vízilabda: az UVSE szerzett előnyt az ifi bajnoki döntőben

Fordulatos küzdelemben, Baksa Benedek hat találatának is köszönhetően az UVSE egy góllal legyőzte a KSI SE-t a fiúk ifjúsági bajnoki döntőjének első mérkőzésén.

uvse.hu

Egy gólos előnnyel várja a bajnoki döntő visszavágóját az UVSE  •  Forrás: uvse.hu

A margitszigeti Széchy Tamás Uszodában rendezték meg a fiúk ifjúsági korosztály bajnoki döntőjének első mérkőzését. A párharcon az alapszakasz első két helyezett gárdája vesz részt. A tabella élén végző UVSE 26 mérkőzéséből egy döntetlen mellett csupán egyet veszített el, a második helyezett KSI SE szintén egy vereséget jegyezhet, viszont három alkalommal remizett ellenfeleivel, ezáltal két ponttal kevesebbet gyűjtött, mint az újpestiek, így a sportiskolások kezdték pályaválasztóként az oda-visszavágós bajnoki döntőt. A csapatok a pontvadászat során mindkétszer szoros meccset vívtak, ám a KSI az első (12–11) és a második meccsen is nyerni tudott (18–17).

Nagyszerűen kezdte a finálé első felvonását a Horváth Dániel által irányított KSI. Pető Attila akcióból, majd Tóth Gili Tamás center pozícióból volt eredményes (2–0). Az UVSE-t dirigáló Benedek Tibor időt is kért a negyed felénél, de a csapat próbálkozásai elakadtak a KSI kapuja előtt, a másik oldalon viszont a Smölcz Norman által kiharcolt büntetőt Bóbis Botond váltotta gólra, aki nem sokkal később akcióból is betalált. Hogy az első negyedben ne maradjon gól nélkül az UVSE, arról Baksa Benedek gondoskodott, aki egy másodperccel a dudaszó előtt lőtt centergólt (4–1). Baksa a második negyedben is folytatta, amit elkezdett. Előbb megúszásból, kicsivel később büntetőből rezegtette meg a hálót (4–3). Dubinák Szabolcs gyorsan válaszolt, a KSI-ből még Pető, az UVSE-ből Baksa és Vámosi Bertold volt eredményes a félidőben (6–5).

A harmadik negyed a vendégcsapaté lett. Baksa újra gólt lőtt, Konarik Ákos emberelőnyből talált be, majd Szeben András is feliratkozott az eredményjelzőre (6–8). Az utolsó nyolc percben zárkóznia kellett a KSI-nek. Ezt Bóbis kezdte meg, aki Gábor Lőrinc kiharcolt büntetőjét vágta a kapuba, de Baksa megint kétgólosra formálta a vendégek előnyét. Aztán mégis sikerült egyenlítenie a KSI-nek. Dubinák emberelőnyből, Pető a labdaszerzése után akcióból dobott gólt. Nem tartott azonban sokáig a döntetlen, fél perc múlva Vigvári Vendel juttatta ismét előnyhöz  az UVSE-t. Ekkor még 2 perc és 25 másodperc volt hátra a meccsből, de az összecsapás végéig már több gól nem született, pedig Bóbisnak fél perccel a vége előtt óriási esélye akadt az egyenlítésre, ám büntetőjét kihagyta (9–10).   az UVSE tehát egygólos előnnyel várja  a holnapi visszavágót, amelyre a Komjádi uszodában kerül sor 13 órakor.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.06.21 16:02:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb játékost ad a hazai felnőttélvonalba a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia. A 19 éves irányító-átlövő Bálint Bence került az elmúlt szezonban bronzérmes Grundfos Tatabánya együtteséhez, ám súlyos sérülése miatt debütálása várhatóan csúszik.

2019.06.21 09:12:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Trion SC fiataljai kiváló eredményekkel tértek haza a korosztályos öttusa Európa-bajnokságokról. Az egyesület vezetőedzője, Burcsa Szabolcs tanítványairól és a sikerek hátteréről is mesélt.

2019.06.18 16:57:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Andrásfi Tibort csupán a negyeddöntőben tudta megállítani jóval rutinosabb olasz ellenfele, de a 19 éves magyar párbajtőröző így is a nap legjobb magyar eredményét érte el a düsseldorfi felnőtt vívó Európa-bajnokságon.

2019.06.12 18:46:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Története legsikeresebb szezonját zárta a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A balatonboglári mind a négy korosztályos bajnokság döntőjébe bejutottak, ebből kettőt meg is nyertek. Jövőre pedig mind a férfi, mind a női mezőnyben megcéloznák az NB I-es tagságot.

2019.06.12 14:16:09

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencváros U17-es labdarúgócsapata egy éven belül másodszor vívta meg sikerrel a három korosztály élvonalbeli szerepléséről döntő osztályozót. A Fradi idén a Mol Vidit verte meg, a fővárosiak a párharc mindkét meccsét megnyerték, 10–3-as összesítéssel győztek, és maradtak első osztályúak.