utanpotlassport.hu 2019.06.08 18:14 Frissítve: 2019.06.08 19:07

Vízilabda: az UVSE szerzett előnyt az ifi bajnoki döntőben

Fordulatos küzdelemben, Baksa Benedek hat találatának is köszönhetően az UVSE egy góllal legyőzte a KSI SE-t a fiúk ifjúsági bajnoki döntőjének első mérkőzésén.

uvse.hu

Egy gólos előnnyel várja a bajnoki döntő visszavágóját az UVSE  •  Forrás: uvse.hu

A margitszigeti Széchy Tamás Uszodában rendezték meg a fiúk ifjúsági korosztály bajnoki döntőjének első mérkőzését. A párharcon az alapszakasz első két helyezett gárdája vesz részt. A tabella élén végző UVSE 26 mérkőzéséből egy döntetlen mellett csupán egyet veszített el, a második helyezett KSI SE szintén egy vereséget jegyezhet, viszont három alkalommal remizett ellenfeleivel, ezáltal két ponttal kevesebbet gyűjtött, mint az újpestiek, így a sportiskolások kezdték pályaválasztóként az oda-visszavágós bajnoki döntőt. A csapatok a pontvadászat során mindkétszer szoros meccset vívtak, ám a KSI az első (12–11) és a második meccsen is nyerni tudott (18–17).

Nagyszerűen kezdte a finálé első felvonását a Horváth Dániel által irányított KSI. Pető Attila akcióból, majd Tóth Gili Tamás center pozícióból volt eredményes (2–0). Az UVSE-t dirigáló Benedek Tibor időt is kért a negyed felénél, de a csapat próbálkozásai elakadtak a KSI kapuja előtt, a másik oldalon viszont a Smölcz Norman által kiharcolt büntetőt Bóbis Botond váltotta gólra, aki nem sokkal később akcióból is betalált. Hogy az első negyedben ne maradjon gól nélkül az UVSE, arról Baksa Benedek gondoskodott, aki egy másodperccel a dudaszó előtt lőtt centergólt (4–1). Baksa a második negyedben is folytatta, amit elkezdett. Előbb megúszásból, kicsivel később büntetőből rezegtette meg a hálót (4–3). Dubinák Szabolcs gyorsan válaszolt, a KSI-ből még Pető, az UVSE-ből Baksa és Vámosi Bertold volt eredményes a félidőben (6–5).

A harmadik negyed a vendégcsapaté lett. Baksa újra gólt lőtt, Konarik Ákos emberelőnyből talált be, majd Szeben András is feliratkozott az eredményjelzőre (6–8). Az utolsó nyolc percben zárkóznia kellett a KSI-nek. Ezt Bóbis kezdte meg, aki Gábor Lőrinc kiharcolt büntetőjét vágta a kapuba, de Baksa megint kétgólosra formálta a vendégek előnyét. Aztán mégis sikerült egyenlítenie a KSI-nek. Dubinák emberelőnyből, Pető a labdaszerzése után akcióból dobott gólt. Nem tartott azonban sokáig a döntetlen, fél perc múlva Vigvári Vendel juttatta ismét előnyhöz  az UVSE-t. Ekkor még 2 perc és 25 másodperc volt hátra a meccsből, de az összecsapás végéig már több gól nem született, pedig Bóbisnak fél perccel a vége előtt óriási esélye akadt az egyenlítésre, ám büntetőjét kihagyta (9–10).   az UVSE tehát egygólos előnnyel várja  a holnapi visszavágót, amelyre a Komjádi uszodában kerül sor 13 órakor.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).