UP-info utanpotlassport.hu 2020.03.28 20:53 Frissítve: 2020.03.28 20:59

Vízilabda: a fürdőkádban is edzenek a magyar egyesületek fiataljai

A komoly otthoni edzésmunka mellett, több egyesület is játékos, humoros gyakorlatokkal tartja a lelket fiataljaiban a koronavírus-járvány miatti szünetben. Rövid összeállításunkat a BVSC-Zugló, az FTC és a KSI vízilabdázóinak nem mindennapi tréningjeiből készítettük.

Képünk illusztráció Forrás: cc.com

Képünk illusztráció  •  Forrás: cc.com

Az utánpótlás-nevelő egyesületek továbbra is igyekeznek fenntartani a remek otthoni hangulatot a koronavírus-járvány miatti szünetben, ezért a növendékek edzésmunkáit sokszor humoros gyakorlatokkal dobják fel, majd mutatják be azokat a közösségi oldalaikon. A kezdeményezésben élen járnak a vízilabdázók, közöttük az egyik zászlóvívó a BVSC-Zugló szakosztálya. A klub leány gyermekcsapata nagyszerű formát mutat az idei bajnokságban. Eddigi 15 meccséből csupán egyet veszített el és egészen kimagasló, 124-es gólkülönbséggel áll a tabella élén. Mészáros Vanda vezetőedző nemrégiben így nyilatkozott honlapunknak a sikerszériáról:

„A jó védekezés az alap. Arra építjük a támadásokat, a csapat mindent megtesz a saját kapuja előtt, hogy ne kapjon gólt. Ehhez persze kell a megfelelő csapatmunka, kiegyensúlyozottság, fegyelem. Nagyon pozitív, hogy a vezetjük a bajnokságot, a lányok mindent meg is tesznek a sikerért, edzésről sem hiányoznak. A klubban folyamatos a fejlődés, célunk, hogy a játékosok felnőttkorukra legyenek vízilabdázók. Szeretjük az első helyet, de nem ragaszkodunk hozzá, hosszabb távon gondolkodunk a fiataljainkról. Persze, egyik álmom válna valóra, ha elnyernénk az aranyat, második és harmadik helyeim már vannak.”

Nos, úgy tűnik, a játékosok az otthoni edzésről sem hiányoznak és egy kis trükk segítségével a távolságra fittyet hányva, a fürdőkádból passzolgatnak egymással.

Ha maradunk a varázslatnál, Nyéki Balázs, a serdülőbajnokság negyedik helyén álló FTC fiúcsapatának edzője is azt kérte tanítványaitól, hogy készítsenek felvételt valamilyen trükkös dobásról. Ki-ki a maga módján meg is oldotta a feladat.

És hogy a legkisebbek sem tétlenkednek, arra bizonyíték a KSI előkészítő csoportjának egyéni tréningjeit bemutató összeállítás.

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).