Vízilabda: a 18 éves Magyari Alda bemutatkozott a válogatottban

Vágólapra másolva!
2019.01.17. 13:30
Címkék
A magyar női vízilabda-válogatott kedden este papírforma-győzelmet aratott Franciaországban a Világliga selejtezősorozatának legutóbbi játéknapján. A 18 éves Magyari Alda számára bizonyosan örökké emlékezetes marad a 12-5-re, hiszen Chalons en Champagne-ban mutatkozott be a nemzeti csapatban.

magyari-alda_511x365_acf_cropped
magyari-alda_511x365_acf_cropped

A következő cél az állandó tagság a válogatottban • Forrás:gettyimages

magyari-alda_511x365_acf_cropped
magyari-alda_511x365_acf_cropped

A következő cél az állandó tagság a válogatottban  •  Forrás:gettyimages

G.G. utanpotlassport.hu„Amikor Bíró Attila meghívott a válogatott keretbe, csak annyit mondott, hogy tegyek meg mindent az edzéseken, és bármi lehet majd a vége. Én az első pillanattól kezdve így is álltam hozzá ehhez, és úgy éreztem, akár már a három nappal korábbi, hollandok elleni összecsapásra is elutazhatok. Végül nem kerültem be a szűkített keretbe, de arra azért számítottam, hogy Franciaországban lehetőséget kaphatok" - nyilatkozta a Honvéd fiatal kapusa, akit a szövetségi kapitány már korábban is bedobott volna a mély vízbe, azonban egy sérülés ezt megakadályozta.

Magyari Aldának kifejezetten sűrű nyara volt, ugyanis az ifjúsági válogatottal a belgrádi világbajnokságon szerepelt - itt hatodik lett a gárda -, a juniorok között pedig a funchali Európa-bajnokságon ugrott medencébe, és végzett a csapattal a negyedik helyen.

„Bíró Attila is ott volt, már ekkor jelezte, hogy tetszik neki, amit csinálok és szívesen adna lehetőséget a felnőttek között. Ekkor éppen a könyöksérüléssel küzdöttem, amiről később kiderült, hogy súlyosabb a vártnál. Három hétig gipszben volt a kezem, egy hónapig gyógytornáztam, nem tudtam erőltetni. Szerencsére ő jelezte, hogy várni fog, amikor felépültem" - elevenítette fel a nyári emlékeket a kapus.

Az elmúlt világliga-mérkőzések előtt Bíró újra számításba vette őt.

„Nagyon kemények voltak az edzések, de szerencsére minden kapus segítette a másikat. Főként páros gyakorlatokat végeztünk, jól éreztem magam” - mondta a hálóőr.

A játékos beszélt a csapat világklasszisáról, Keszthelyi Ritáról is:

„Minden edzés előtt, és a mérkőzést megelőzően is elmondta, mit kell csinálnom. Mindent megmutatott, ha valamit nem tudtam, többször elmagyarázta. Elmondta, hogy bíznak bennem, és komoly segítséget tudok nyújtani a csapatnak egy-egy védéssel, attól ők lendületet kaphatnak.”
Magyari Alda kiemelte, hogy rendkívül barátságos volt a légkör a válogatottnál, mindenkivel nagyon jól kijött, különösképpen Gangl Edinával, akivel közösen elemezték az ellenfelet.

Áts Bertalantólmegkaptuk a legjobb francia lövők statisztikáit, másnap pedig a vízben gyakoroltunk. Csak egy számot mondtak be, nekünk pedig egyből tudni kellett, hova jön majd a lövés.”
Első válogatottbeli fellépéséről így emlékezett meg Magyari Alda: „Kicsit nyögvenyelősen indult, aztán szerencsére fokozatosan közel tudtunk lépni hozzájuk, és az utolsó negyedben végül lehetőséget kaptam. Mindenki gratulált, rengeteg kedves szót kaptam, még olyan emberektől is, akikkel szinte soha sem beszélek. Ez óriási lendületet ad a folytatásra.”
A fiatal játékos nagy célt tűzött ki maga elé 2019-re: „Ott van a szemem előtt a kvangdzsui világbajnokság, szeretnék egyszer biztos tagságot kiharcolni, hogy bárkit tudjak helyettesíteni. Mindent ennek fogok alárendelni.”

További korosztályos híreinkVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik