UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.02 19:06 Frissítve: 2019.11.06 16:03

Vívás: Szűcs 2. Szocsiban a junior női kardozók vk-viadalán

Szocsiban, a szezonnyitó junior kard-világkupaversenyen a kadét-világbajnok Szűcs Luca nyújtotta magyar szempontból a legragyogóbb teljesítményt; a BVSC-Zugló 17 esztendős reménysége ezüstéremmel gazdagodott Szocsiban.

Szűcs Luca ezüstérmet szerzett a Szocsiban zajló junior vk-versenyen Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Szűcs Luca ezüstérmet szerzett a Szocsiban zajló junior vk-versenyen  •  Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A junior világkupa-szezon első hétvégéjén a kardozók a Fekete-tenger partján fekvő, oroszországi üdülővárosban, Szocsiban léptek pástra. A nők versenyében kis létszámú, ám a húsz orosz indulót tekintve nem gyenge viadalt rendeztek. Két junior-világbajnok fiatal, Szűcs Luca és Battai Sugár fémjelezte a magyar kontingenst, és előbbi nagyszerűen szerepelt. Pályafutása egyik legszebb sikerét érte el ezüstérmével, a döntőben az orosz Alina Kljucsnyikovától szenvedett vereséget (15:8). Bejutott a legjobb nyolc közé Nagy Valentina és a kadétkorú Keszei Kira is, előbbi hatodik, utóbbi nyolcadik helyen végzett.

Férfi kardban jóval nagyobb létszámú és erősebb mezőnyű versenyt rendeztek, minden valószínűség szerint azért, mert itt csapatverseny is szerepel a vasárnapi programban. Ennek függvényében junior kardozóink kifejezetten szépen szerepeltek, mivel Nagy Kristóf és Baaken Mátyás számára is csupán a legjobb nyolc jelentette a végállomást, előbbi hatodik, utóbbi hetedik helyen zárt, úgy, hogy az odáig vezető úton mindketten értékes skalpokat gyűjtöttek. Mellettük a legjobb 32 közé Urbán Tamás tudott még bekerülni, az ifi olimpiai bajnok Rabb Krisztián azonban a legjobb 64 között búcsúzott.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.