utanpotlassport.hu 2019.05.28 16:32 Frissítve: 2019.06.02 17:57

Vívás: szerdán kezdődik az U23-as Európa-bajnokság

Szerdától vasárnapig tart a vívók plovdivi U23-as Európa-bajnoksága, amelyen a magyar válogatott nem az elsőszámú keretével vesz részt, ugyanakkor – valószínűleg – a mezőny sem lesz túl acélos.

Krasznai Bence − utanpotlassport.huSzerdán kezdődik az U23-as vívók plovdivi Európa-bajnoksága, amelyen a magyar válogatott meglehetősen fiatal kerettel vesz részt.

Szűcs Luca (balra) is ott lesz Plovdivban Forrás: Bizzi Team

Szűcs Luca (balra) is ott lesz Plovdivban  •  Forrás: Bizzi Team

„Ezt a versenyt ez idáig általában április közepén rendezték. Idén a lehető legrosszabb időpontot választotta a nemzetközi szövetség, hiszen ütközik az érettségivel, az egyetemi vizsgákkal, valamint a felnőtt kontinensviadalhoz is meglehetősen közel van. Ez utóbbi miatt nem tudunk indítani senkit, akit érint a felkészülés. Mindezek okán a magyar válogatottat leginkább kadét- és juniorkorú versenyzők alkotják. Ezek a problémák ugyanakkor nem csak minket érintenek, hanem a többi résztvevő országot is, éppen ezért arra lehet következtetni, hogy a mezőny nem lesz túl acélos” − mondta oldalunknak a vívók szövetségi kapitánya, Udvarhelyi Gábor.

A szakember mindettől függetlenül kiemelte, a magyar csapat teljes létszámmal vesz részt a kontinensviadalon, és nagyon komolyan veszik a bolgár megméretést.

„Női kardban érdemes lesz odafigyelni a kadét-világbajnok Szűcs Lucára és a nanjingi ifjúsági olimpián bronzérmes, felnőttválogatott Záhonyi Petrára. A tőrözők között a junior Eb-harmadik Pöltz Annának, míg a párbajtőrözők mezőnyében a junior-vb-harmadik Borsody Emmának és a korosztályos világkupa-győztes Gnám Tamarának van jó esélye. A férfi kardozók között Kossuth Bálinttól és Péch Miklóstól várunk stabil teljesítményt” − így a kapitány.

U23-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, PLOVDIV
Program
Szerda
Férfi kard: Kovács István, Kossuth Bálint, Péch Miklós, György Lehel
Női párbajtőr: Kardos Edina, Gnám Tamara, Dékány Kinga, Borsody Emma
Csütörtök
Férfi párbajtőr: Bányai Botond, Bakos Bálint, Keszthelyi Zsombor, Fenyvesi Csaba
Női tőr: Mesteri Viktória, Pásztor Flóra, Pöltz Anna, Kókai Csilla
Péntek
Férfi tőr: Kiss Dániel, Balogh Boldizsár, Szemes Gergő, Bellovicz Gábor
Női kard: Kelecsényi Mirabella, Záhonyi Petra, Kern Bianka, Szűcs Luca
Szombat
Férfi kardcsapat: Kovács István, Kossuth Bálint, Péch Miklós, György Lehel
Női tőrcsapat: Mesteri Viktória, Pásztor Flóra, Pöltz Anna, Kókai Csilla
Női párbajtőrcsapat: Kardos Edina, Gnám Tamara, Dékány Kinga, Borsody Emma
Vasárnap
Férfi párbajtőr: Bányai Botond, Bakos Bálint, Keszthelyi Zsombor, Fenyvesi Csaba
Férfi tőrcsapat: Kiss Dániel, Balogh Boldizsár, Szemes Gergő, Bellovicz Gábor
Női kardcsapat: Kelecsényi Mirabella, Záhonyi Petra, Kern Bianka, Szűcs Luca

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.