utanpotlassport.hu 2019.03.21 12:44 Frissítve: 2019.03.21 12:53

Vívás: sérülten is bizakodik a 16 éves Büki Lili

Második korosztályos Európa-bajnoki címe után immár a lengyelországi kadét- és junior világbajnokságra hangol az OMS-Tata 16 éves párbajtőrözője, Büki Lili. A foggiai kontinensviadalon összeszedett sérülése azonban egyáltalán nem segíti a felkészülését, mégis abban bízik, a toruni verseny rajtjára százszázalékos lesz, és ismét messzire jut.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu A kadétok között a párbajtőrcsapattal címet védett és egyéniben bronzérmet nyert úgy, hogy csak a későbbi győztes Muhari Esztertől szenvedett vereséget. Néhány nappal később pedig a juniorok mezőnyében is remekelt, s a hatodik helyen zárta az U20-asok egyéni viadalát. Így szerepelt a nemrégiben véget ért foggiai korosztályos vívó Eb-n az OMS-Tata 16 éves versenyzője, az immár kétszeres kontinenselső Büki Lili, aki természetesen elégedett volt a néhány héttel ezelőtti produkciójával.

Büki Lili bízik benne, hogy a korosztályos vb rajtjára százszázalékos lesz Forrás: Bizzi Team

Büki Lili bízik benne, hogy a korosztályos vb rajtjára százszázalékos lesz  •  Forrás: Bizzi Team

„Addig a mostani évadban nem nagyon voltak éppen sikeresek a versenyeim, de nagyon bíztam benne, hogy az Európa-bajnokságon minden másképpen lesz. Szerencsére így is alakult. Nagyon örültem a csapatnak, az egyéninek és a juniorok között is sikerült jól vívnom, elégedett vagyok az olaszországi teljesítményemmel.”

Ugyanakkor a foggiai kontinensviadalról keserű emléke is van a tataiak vívóreménységének: a verseny végén összeszedett egy sérülést, amely miatt  még most sem százszázalékos, így nem tud tökéletesen felkészülni az április 6-án kezdődő toruni korosztályos világbajnokságra.

„Sajnos még Foggiában meghúzódtam, és azóta sem tudok teljes értékű edzést végezni. De ez nem azt jelenti, hogy nem készülnénk az edzőmmel. Egyelőre sérült vagyok, de javulok, és hátravan még három hét a rajtig...”

A kissé zaklatott felkészülés közben nem is akart konkrét célt megfogalmazni a vb előtt a korábban a riói olimpiai bajnok Szász-Kovács Emesét is legyőző, még kadétkorú versenyző.

„Elsősorban az a célom, hogy el tudjak indulni. Remélem, ezt az első akadályt sikerrel veszem, aztán jön csak a neheze. Próbálom majd a maximumot nyújtani, és hogy az mire lesz elég? Meglátjuk.”

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.22 19:44:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Budapest Honvéd-MFA a 3. helyen zárt a VIII. Honvéd-kupán, miután a bronzmeccsen 0–1-ről fordítva, a kétgólos Benczenleitner Barna vezérletével 4–1-re legyőzte az izraeli Maccabi Petah Tikvát.

2019.04.22 18:34:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kocsis Mihály testnevelő tanár élete és munkássága címmel jelent meg könyv a Központi Sportiskola egykori igazgatójáról, aki máig érvényes irányt szabott a magyar sport utánpótlás-nevelésének. A kötet – illusztris szerzők tolmácsolásában – a 20. század hazai történelmének és sportjának is árnyalt tükörképe.

2019.04.22 18:14:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Hertha BSC labdarúgócsapata a hivatalos Instagram-oldalán tudatta, hogy a klub német U-válogatott középpályása, a 19 éves Dárdai Palkó múlt héten a Chemnitz elleni U23-as meccsen megsérült,  elszakadt a bokaszalagja, így ebben a szezonban már nem léphet pályára.

2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.