utanpotlassport.hu 2019.03.21 12:44 Frissítve: 2019.03.21 12:53

Vívás: sérülten is bizakodik a 16 éves Büki Lili

Második korosztályos Európa-bajnoki címe után immár a lengyelországi kadét- és junior világbajnokságra hangol az OMS-Tata 16 éves párbajtőrözője, Büki Lili. A foggiai kontinensviadalon összeszedett sérülése azonban egyáltalán nem segíti a felkészülését, mégis abban bízik, a toruni verseny rajtjára százszázalékos lesz, és ismét messzire jut.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu A kadétok között a párbajtőrcsapattal címet védett és egyéniben bronzérmet nyert úgy, hogy csak a későbbi győztes Muhari Esztertől szenvedett vereséget. Néhány nappal később pedig a juniorok mezőnyében is remekelt, s a hatodik helyen zárta az U20-asok egyéni viadalát. Így szerepelt a nemrégiben véget ért foggiai korosztályos vívó Eb-n az OMS-Tata 16 éves versenyzője, az immár kétszeres kontinenselső Büki Lili, aki természetesen elégedett volt a néhány héttel ezelőtti produkciójával.

Büki Lili bízik benne, hogy a korosztályos vb rajtjára százszázalékos lesz Forrás: Bizzi Team

Büki Lili bízik benne, hogy a korosztályos vb rajtjára százszázalékos lesz  •  Forrás: Bizzi Team

„Addig a mostani évadban nem nagyon voltak éppen sikeresek a versenyeim, de nagyon bíztam benne, hogy az Európa-bajnokságon minden másképpen lesz. Szerencsére így is alakult. Nagyon örültem a csapatnak, az egyéninek és a juniorok között is sikerült jól vívnom, elégedett vagyok az olaszországi teljesítményemmel.”

Ugyanakkor a foggiai kontinensviadalról keserű emléke is van a tataiak vívóreménységének: a verseny végén összeszedett egy sérülést, amely miatt  még most sem százszázalékos, így nem tud tökéletesen felkészülni az április 6-án kezdődő toruni korosztályos világbajnokságra.

„Sajnos még Foggiában meghúzódtam, és azóta sem tudok teljes értékű edzést végezni. De ez nem azt jelenti, hogy nem készülnénk az edzőmmel. Egyelőre sérült vagyok, de javulok, és hátravan még három hét a rajtig...”

A kissé zaklatott felkészülés közben nem is akart konkrét célt megfogalmazni a vb előtt a korábban a riói olimpiai bajnok Szász-Kovács Emesét is legyőző, még kadétkorú versenyző.

„Elsősorban az a célom, hogy el tudjak indulni. Remélem, ezt az első akadályt sikerrel veszem, aztán jön csak a neheze. Próbálom majd a maximumot nyújtani, és hogy az mire lesz elég? Meglátjuk.”

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.