utanpotlassport.hu 2019.01.05 19:57 Frissítve: 2019.01.11 09:41

Vívás: Pusztai Liza nyerte a budapesti junior vk-versenyt

Az őszi eredményeket látva szép reményekkel vágott neki a 41 fős junior magyar kardcsapat a budapesti világkupaversenynek. A legjobb harminckettő közé végül mind a leányoknál, mind a fiúknál két-két magyar jutott el, a következő körbe pedig már csak egyedül Pusztai Liza. Ő viszont címvédőként ezúttal sem adta alább az aranyéremnél.

Pusztai Liza ismét remekelt Forrás: hunfencing.hu

Pusztai Liza ismét remekelt  •  Forrás: hunfencing.hu

K. T. I. - utanpotlassport.hu Ha nem is volt akkora a zsongás, mint néhány héttel korábban, a felnőtt magyar bajnokság alatt, a vívóbázis, vagyis a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok az új év első hétvégéjén ismét megtelt élettel. Miközben két nemben több mint 300 kardvívó feszült egymásnak, a szurkolók és a rokonság a büfé iskolai menzát idéző teáját kortyolgatva próbálhatott megfeledkezni a kinti zord időről.

A Sportcsarnok falai között, főleg teával a kézben, egyáltalán nem tűnt zordnak a szombat délelőtt. A fiúk – köztük 21 magyar induló – küzdelme nyitotta a napot. Mindössze három hazai versenyző vérzett el a selejtezőkben, így a 128-as főtáblára tizennyolcan kerültek fel közülük.

Miközben odakint egyre sűrűbben hullott a hó, idebent a magyar kardozók estek ki sorra a további küzdelmekből.  A 64 közé már csak nyolcan, a legjobb 32-be pedig ketten jutottak el. Ifjúsági olimpiai bajnokunk, a hazai vk-állomás egyik titkos esélyesének remélt Rabb Krisztián az olasz Luca Fiorettóval szemben maradt alul 15:13-ra.

Mire a leányok selejtezői megkezdődtek, nem is maradt legény azon a bizonyos gáton: Fioretto Nagy Kristófot is elbúcsúztatta a nyolcaddöntő kapujában, miként Kozmanovics Gábor is vereséget szenvedett, őt a francia Aime Hustache ejtette ki.

„No de majd a lányok!” – gondolhattuk…

A selejtezővel ezúttal sem volt gond, húszan neveztek és tizennyolcan jutottak tovább magyar zászlóval a nevük mellett. Ketten, a címvédő Pusztai Liza, valamint a junior magyar ranglista második helyén álló Nagy Valentina ráadásul hibátlan teljesítménnyel, erőnyerőként várhatta a további küzdelmet.

Az egyeneskieséses szakasz azonban ismét csak a BVSC klasszisjelöltjéről szólt, aki sorra vette a jobbnál-jobb nevek jelentette akadályokat. A legjobb nyolc közé például az őszi, ifjúsági olimpiai döntős (no meg a 2018-as kadétvilágbajnoki döntős és junior-világbajnoki elődöntős) ellenfelén, a mexikói Natalia Botellón keresztül vezetett az útja. A nagy rivális ezúttal nem jelentett komolyabb gondot: 15:6-os Pusztai-parádét láthatott a publikum.

Liza a döntőben a meglepetésembernek számító, 19 esztendős, balkezes, brit Caitlin Maxwell-lel csapott össze az aranyéremért, s végül szoros csatában 15:13-ra őt is legyűrte.

Pusztai Liza mellett a legjobb 32 közé Szűcs Luca jutott még el, ő a 23. helyen végzett. Nagy Valentina a 34. lett.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.

2020.01.11 21:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Több honlap is arról számolt be, hogy – a folyamatos érdeklődés ellenére – nem vált klubot a Red Bull Salzburg mindössze 19 éves magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik, akinek a kivásárlási árát immár 15 millió euróra taksálja a legnagyobb játékospiaci értékekkel fogalkozó portál, a transfermarkt.com.