utanpotlassport.hu 2019.01.05 19:57 Frissítve: 2019.01.11 09:41

Vívás: Pusztai Liza nyerte a budapesti junior vk-versenyt

Az őszi eredményeket látva szép reményekkel vágott neki a 41 fős junior magyar kardcsapat a budapesti világkupaversenynek. A legjobb harminckettő közé végül mind a leányoknál, mind a fiúknál két-két magyar jutott el, a következő körbe pedig már csak egyedül Pusztai Liza. Ő viszont címvédőként ezúttal sem adta alább az aranyéremnél.

Pusztai Liza ismét remekelt Forrás: hunfencing.hu

Pusztai Liza ismét remekelt  •  Forrás: hunfencing.hu

K. T. I. - utanpotlassport.hu Ha nem is volt akkora a zsongás, mint néhány héttel korábban, a felnőtt magyar bajnokság alatt, a vívóbázis, vagyis a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok az új év első hétvégéjén ismét megtelt élettel. Miközben két nemben több mint 300 kardvívó feszült egymásnak, a szurkolók és a rokonság a büfé iskolai menzát idéző teáját kortyolgatva próbálhatott megfeledkezni a kinti zord időről.

A Sportcsarnok falai között, főleg teával a kézben, egyáltalán nem tűnt zordnak a szombat délelőtt. A fiúk – köztük 21 magyar induló – küzdelme nyitotta a napot. Mindössze három hazai versenyző vérzett el a selejtezőkben, így a 128-as főtáblára tizennyolcan kerültek fel közülük.

Miközben odakint egyre sűrűbben hullott a hó, idebent a magyar kardozók estek ki sorra a további küzdelmekből.  A 64 közé már csak nyolcan, a legjobb 32-be pedig ketten jutottak el. Ifjúsági olimpiai bajnokunk, a hazai vk-állomás egyik titkos esélyesének remélt Rabb Krisztián az olasz Luca Fiorettóval szemben maradt alul 15:13-ra.

Mire a leányok selejtezői megkezdődtek, nem is maradt legény azon a bizonyos gáton: Fioretto Nagy Kristófot is elbúcsúztatta a nyolcaddöntő kapujában, miként Kozmanovics Gábor is vereséget szenvedett, őt a francia Aime Hustache ejtette ki.

„No de majd a lányok!” – gondolhattuk…

A selejtezővel ezúttal sem volt gond, húszan neveztek és tizennyolcan jutottak tovább magyar zászlóval a nevük mellett. Ketten, a címvédő Pusztai Liza, valamint a junior magyar ranglista második helyén álló Nagy Valentina ráadásul hibátlan teljesítménnyel, erőnyerőként várhatta a további küzdelmet.

Az egyeneskieséses szakasz azonban ismét csak a BVSC klasszisjelöltjéről szólt, aki sorra vette a jobbnál-jobb nevek jelentette akadályokat. A legjobb nyolc közé például az őszi, ifjúsági olimpiai döntős (no meg a 2018-as kadétvilágbajnoki döntős és junior-világbajnoki elődöntős) ellenfelén, a mexikói Natalia Botellón keresztül vezetett az útja. A nagy rivális ezúttal nem jelentett komolyabb gondot: 15:6-os Pusztai-parádét láthatott a publikum.

Liza a döntőben a meglepetésembernek számító, 19 esztendős, balkezes, brit Caitlin Maxwell-lel csapott össze az aranyéremért, s végül szoros csatában 15:13-ra őt is legyűrte.

Pusztai Liza mellett a legjobb 32 közé Szűcs Luca jutott még el, ő a 23. helyen végzett. Nagy Valentina a 34. lett.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).