HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.01.05 19:57 Frissítve: 2019.01.11 09:41

Vívás: Pusztai Liza nyerte a budapesti junior vk-versenyt

Az őszi eredményeket látva szép reményekkel vágott neki a 41 fős junior magyar kardcsapat a budapesti világkupaversenynek. A legjobb harminckettő közé végül mind a leányoknál, mind a fiúknál két-két magyar jutott el, a következő körbe pedig már csak egyedül Pusztai Liza. Ő viszont címvédőként ezúttal sem adta alább az aranyéremnél.

Pusztai Liza ismét remekelt Forrás: hunfencing.hu

Pusztai Liza ismét remekelt  •  Forrás: hunfencing.hu

K. T. I. - utanpotlassport.hu Ha nem is volt akkora a zsongás, mint néhány héttel korábban, a felnőtt magyar bajnokság alatt, a vívóbázis, vagyis a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok az új év első hétvégéjén ismét megtelt élettel. Miközben két nemben több mint 300 kardvívó feszült egymásnak, a szurkolók és a rokonság a büfé iskolai menzát idéző teáját kortyolgatva próbálhatott megfeledkezni a kinti zord időről.

A Sportcsarnok falai között, főleg teával a kézben, egyáltalán nem tűnt zordnak a szombat délelőtt. A fiúk – köztük 21 magyar induló – küzdelme nyitotta a napot. Mindössze három hazai versenyző vérzett el a selejtezőkben, így a 128-as főtáblára tizennyolcan kerültek fel közülük.

Miközben odakint egyre sűrűbben hullott a hó, idebent a magyar kardozók estek ki sorra a további küzdelmekből.  A 64 közé már csak nyolcan, a legjobb 32-be pedig ketten jutottak el. Ifjúsági olimpiai bajnokunk, a hazai vk-állomás egyik titkos esélyesének remélt Rabb Krisztián az olasz Luca Fiorettóval szemben maradt alul 15:13-ra.

Mire a leányok selejtezői megkezdődtek, nem is maradt legény azon a bizonyos gáton: Fioretto Nagy Kristófot is elbúcsúztatta a nyolcaddöntő kapujában, miként Kozmanovics Gábor is vereséget szenvedett, őt a francia Aime Hustache ejtette ki.

„No de majd a lányok!” – gondolhattuk…

A selejtezővel ezúttal sem volt gond, húszan neveztek és tizennyolcan jutottak tovább magyar zászlóval a nevük mellett. Ketten, a címvédő Pusztai Liza, valamint a junior magyar ranglista második helyén álló Nagy Valentina ráadásul hibátlan teljesítménnyel, erőnyerőként várhatta a további küzdelmet.

Az egyeneskieséses szakasz azonban ismét csak a BVSC klasszisjelöltjéről szólt, aki sorra vette a jobbnál-jobb nevek jelentette akadályokat. A legjobb nyolc közé például az őszi, ifjúsági olimpiai döntős (no meg a 2018-as kadétvilágbajnoki döntős és junior-világbajnoki elődöntős) ellenfelén, a mexikói Natalia Botellón keresztül vezetett az útja. A nagy rivális ezúttal nem jelentett komolyabb gondot: 15:6-os Pusztai-parádét láthatott a publikum.

Liza a döntőben a meglepetésembernek számító, 19 esztendős, balkezes, brit Caitlin Maxwell-lel csapott össze az aranyéremért, s végül szoros csatában 15:13-ra őt is legyűrte.

Pusztai Liza mellett a legjobb 32 közé Szűcs Luca jutott még el, ő a 23. helyen végzett. Nagy Valentina a 34. lett.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.02.21 18:21:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nyártól a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged kézilabdacsapatát erősíti a 20 éves ifj. Rosta Miklós. A korosztályos válogatott beállós alig várja már a bemutatkozást a Tisza-parti együttesben, amelyben édesapja korábbi mezszámát viselheti szeptembertől.

2019.02.17 19:22:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Klujber Katrin és Pásztor Noémi érkezésével immár öt tavalyi junior-világbajnok játékos erősíti az FTC felnőtt női kézilabdacsapatát. A zöld-fehérek még nem kiforrott játékosokkal a fedélzeten gyakorlatilag bárki ellen felveszik a versenyt a Bajnokok Ligájában. A klub filozófiájáról, a fiatalos koncepcióról Elek Gábor vezetőedzőt, a már rutinos fradistának számító Márton Grétát és a legújabb szerzeményt, Pásztor Noémit kérdeztük.

2019.02.13 15:32:16

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencvárosi Torna Club újraindítja gyorskorcsolya-szakosztályát, ennek okán a zöld-fehér egyesület sajtótájékoztató keretein belül mutatta be szakmai vezetőit, illetve versenyzőit: a Liu testvérek a klubnál folytatják pályafutásukat.

2019.02.12 20:42:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A sikeres hétfői versenynapot követően kedden folytatódtak a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) küzdelmei. Az előző napihoz hasonlóan ezúttal is a curlingesek és a rövid pályás gyorskorcsolyázók vitték a prímet. Bontovics Balázs egyéniben az 500 méteres távon szerzett bronzérmet, a vegyes váltónk pedig a 3000 méteres versenyszámban a pénteki döntőbe jutott. Dicséret illeti curlingeseinket is, akik mindkét mérkőzésüket megnyerték, és továbbra is előkelő helyen állnak csoportjukban.

2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Openen a Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.