UP-info utanpotlassport.hu 2019.12.15 20:44 Frissítve: 2019.12.19 15:05

Vívás: párbajtőrcsapataink ezüsttel és bronzzal térnek haza

A junior párbajtőrözők vitték a prímet a vasárnapi vívódömpingben, a Cséri Soma, Keszthelyi Zsombor, Nagy Marcell, Osman-Touson Maruán összeállítású fiúcsapat ezüst-, míg a Borsody Emma, Büki Lili, Kardos Edina, Muhari Eszter felállású leányválogatott bronzéremmel gazdagodott vasárnap a világkupában.

A junior párbajtőröző fiúkat csak a lengyelek állították meg a görögországi vk-versenyen Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A junior párbajtőröző fiúkat csak a lengyelek állították meg a görögországi vk-versenyen  •  Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Mozgalmas napjuk volt junior párbajtőrözőinknek, elvégre a fiúk a görögországi Iráklionban, míg a lányok a spanyolországi Burgosban mérették meg magukat világkupaversenyen, igencsak erős mezőnyben. Cséri Soma, Keszthelyi Zsombor, Nagy Marcell és Osman-Touson Maruán azonban fittyet hánytak erre, és csapatban nagyszerű ezüstérmet szereztek. A jegyzőkönyvek tanúsága szerint egyedül a franciák elleni elődöntőben izzadtak meg a fiúk, igaz, a komoly riválist is a vártnál simábban győzték le (40:33). Az aranymeccs már nem jött össze, Lengyelország 37:32-re nyerte a finálét, de az ezüstvasárnapi ezüstérem miatt nincs miért szomorkodniuk Eitner Kinga tanítványainak.

Mint ahogy a lányok is egyre jobb eredményeket érnek el a korosztályukban, a mai viadalon kifejezetten nehéz dolguk volt, mégis bronzérmet nyertek. A Borsody Emma, Büki Lili, Kardos Edina, Muhari Eszter összetételű válogatott a negyeddöntőben rendkívül fontos asszót nyert a mindig erős amerikaiak ellen (45:40), utána viszont az örök mumus, az oroszok következtek, és ezúttal sem sikerült ellenük a bravúr, a későbbi győztes 45:35-re bizonyult jobbnak. A csehek ellen azonban már a mieink számítottak esélyesnek. Sikerült is érvényesíteni a papírformát, Plásztán Attila együttese 45:40-re nyerte a bronzcsatát.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.