UP-info utanpotlassport.hu 2019.12.15 20:44 Frissítve: 2019.12.19 15:05

Vívás: párbajtőrcsapataink ezüsttel és bronzzal térnek haza

A junior párbajtőrözők vitték a prímet a vasárnapi vívódömpingben, a Cséri Soma, Keszthelyi Zsombor, Nagy Marcell, Osman-Touson Maruán összeállítású fiúcsapat ezüst-, míg a Borsody Emma, Büki Lili, Kardos Edina, Muhari Eszter felállású leányválogatott bronzéremmel gazdagodott vasárnap a világkupában.

A junior párbajtőröző fiúkat csak a lengyelek állították meg a görögországi vk-versenyen Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A junior párbajtőröző fiúkat csak a lengyelek állították meg a görögországi vk-versenyen  •  Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Mozgalmas napjuk volt junior párbajtőrözőinknek, elvégre a fiúk a görögországi Iráklionban, míg a lányok a spanyolországi Burgosban mérették meg magukat világkupaversenyen, igencsak erős mezőnyben. Cséri Soma, Keszthelyi Zsombor, Nagy Marcell és Osman-Touson Maruán azonban fittyet hánytak erre, és csapatban nagyszerű ezüstérmet szereztek. A jegyzőkönyvek tanúsága szerint egyedül a franciák elleni elődöntőben izzadtak meg a fiúk, igaz, a komoly riválist is a vártnál simábban győzték le (40:33). Az aranymeccs már nem jött össze, Lengyelország 37:32-re nyerte a finálét, de az ezüstvasárnapi ezüstérem miatt nincs miért szomorkodniuk Eitner Kinga tanítványainak.

Mint ahogy a lányok is egyre jobb eredményeket érnek el a korosztályukban, a mai viadalon kifejezetten nehéz dolguk volt, mégis bronzérmet nyertek. A Borsody Emma, Büki Lili, Kardos Edina, Muhari Eszter összetételű válogatott a negyeddöntőben rendkívül fontos asszót nyert a mindig erős amerikaiak ellen (45:40), utána viszont az örök mumus, az oroszok következtek, és ezúttal sem sikerült ellenük a bravúr, a későbbi győztes 45:35-re bizonyult jobbnak. A csehek ellen azonban már a mieink számítottak esélyesnek. Sikerült is érvényesíteni a papírformát, Plásztán Attila együttese 45:40-re nyerte a bronzcsatát.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.