Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2020.01.20 11:07 Frissítve: 2020.01.20 11:15

Vívás: Ondrik Konrád igazi kis csibész a páston

A BVSC-Zugló 16 esztendős kardvívója, Ondrik Konrád egyéniben és csapatban is diadalt aratott a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban megrendezett kadét országos bajnokságon, ezzel magabiztos előnyre tett szert a korosztályos országos ranglistán.

„Igazi kis csibész a páston. Kreatív és erős, fizikálisan alig kell valamit fejleszteni rajta.  Céltudatossága példaértékű; minden hétköznap Nógrádkövesdről jár edzésre. Vidéken nevelkedik, így kevesebb impulzus éri, letisztultabb a gondolkozása, mint a budapesti fiataloké. Nagyon érdekes srác, a tulajdonságaival emberileg is megkedveltette magát velem” – vélekedik tanítványáról, Ondrik Konrádról a BVSC-Zugló mesteredzője, Bódy István.

Ondrik Konrád (jobbra) és mestere, Bódy István Forrás: nool.hu

Ondrik Konrád (jobbra) és mestere, Bódy István  •  Forrás: nool.hu

A kadétcsapat tagjaként 2019-ben Európa-bajnoki bronzérmet szerzett fiú szezonja meglehetősen jól indult; mindkét budapesti válogatóversenyt megnyerte, majd a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett korosztályos kard országos bajnokságon is a dobogó legfelső fokára állt fel. Kicsivel több mint egy hónappal a porecsi kadét és junior kontinensviadal előtt nagy előnyre tett szert a kadétok hazai rangsorában – 995 ponttal előzi meg klubtársát, Tóth Patrikot.

Valóban ő a korosztály legjobb fiú kardvívója Magyarországon?

„Semmi kétségem sincs efelől – így a szakember. Technikailag és mentálisan egyaránt jól fejlődik, ugyanakkor vannak hiányosságai. Nemzetközi versenyeken gyakran megilletődve lép pástra, nem tudja tudása legjavát nyújtani. Fiatal még, így ez idővel könnyedén kiküszöbölhető. Nem tudom, hogy a horvátországi Eb-n mire lehet képes, annyi azonban biztos, megérdemelné, hogy érem kerüljön a nyakába.”

„Testvérem a BVSC-ben vízilabdázott. Mindenképpen valami mást szerettem volna kipróbálni , hogy legyen összehasonlítási alapunk sportág és sportág között. Így jutottunk el a zuglói klub vívótermébe, ahol egyből Bódy mesterrel találkoztunk. Nem haboztam sokáig, hogy beálljak edzeni. Ennek már hat éve…” – emlékezik vissza a kezdetekre Konrád.

Első sikerét két évvel később, az Újpesti TE termében érte el; harmadik lett a gyerekversenyen. 

„Ez meghatározó emlék marad. Két év vívás után vehettem részt az első viadalon, amelyen rögtön dobogóra állhattam. Itt derült ki, lehet keresnivalóm ebben a sportban. Arról nem is beszélve, hogy nagyon tetszett a légkör.”

Konrád egyébként egyetért az edzőjével, szerinte is van még hová fejlődnie: 

„Az itthoni erőpróbákon mindig maximálisan összpontosítok. Az országos bajnokságon erős volt a mezőny, ennek ellenére mindig csak a következő tusra tudtam figyelni. Egy pillanatra sem zökkentem ki a ritmusból. Úgy érzem, a szorgalmam és kitartásom megvan ahhoz, hogy nagy eredményeket érjek el később, mindazonáltal a hiányosságaim kiküszöbölésére is nagy súlyt kell fektetnem.”

Ondrik nem titkolja, ki a példaképe: a kétszeres olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok Szilágyi Áron.

„Elképesztő a mentalitása, motivál, ahogyan pástra lép a versenyeken. Nem is beszélve a pályafutásáról... Az lebeg célként a szemem előtt, hogy legalább megközelítsem azokat az eredményeket, amelyeket eddig elért. Tisztában vagyok vele, még csak az út elején járok, és egyelőre csak annyi biztos, hogy jó irányba tartok.”

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".