utanpotlassport.hu 2019.04.13 20:17 Frissítve: 2019.04.14 15:28

Vívás: Muhari Eszter kadét-világbajnok!

Öt kadét Európa-bajnoki cím után megszerezte első korosztályos vb-aranyérmét a Budapesti Honvéd 16 éves párbajtőrözője, Muhari Eszter. A győztes ellen búcsúzó Büki Lili bronzérmes lett, a fiúk mezőnyében Keszthelyi Zsombor a hetedik helyen végzett.

B. V. – utanpotlassport.huSzombaton elérkezett a párbajtőrversenyek második napja a lengyelországi Torunban zajló korosztályos vívó-világbajnokságon. A pénteken fellépő junioroktól talán mindenki kicsit többet várt – Nagy Dávid végzett a legelőkelőbb helyen, az ötödik helyen zárta a napot –, de a kadétok még alkothattak valami emlékezeteset az év második nagy utánpótlás-seregszemléjén.

És bizony alkottak is!

A foggiai Európa-bajnokságon remekelt, aranyérmes Muhari Eszter és a harmadikként végzett Büki Lili is ellentmondást nem tűrve menetelt a világbajnokság főtábláján is. Mindketten mindössze egy-egy szorosabb asszóval jutottak el az elődöntőig.

Muhari Esztert a vb-n sem lehetett megállítani Forrás: Bizzi Team

Muhari Esztert a vb-n sem lehetett megállítani  •  Forrás: Bizzi Team

Itt, csak úgy, mint Foggiában összekerült a Budapesti Honvéd és az OMS-Tata versenyzője. És ugyanúgy, mint az olaszországi kontinensviadalon szinte rajt-cél győzelmet aratott Muhari Eszter, aki így az öt Eb-címe után első világbajnoki aranyérméért szállhatott harcba.

Úgy látszott, hogy az ismét kiváló formát mutató magyar lánynak az olasz Gaia Caforio sem okozhat problémát, hiszen rögtön a finálé elején 4:1-re elhúzott. Utána viszont jelentős fordulat következett be a mindent eldöntő csörtében: Caforio 8:6-re elhúzott. A „végjátékokban” remek Muhari azonban ismét a legjobb vívását vette elő, és egyenlített. Noha 14:13-ra megint az olasz lány vezetett, két tiszta magyar találat következett, és Muhari Eszter immár kadét-világbajnokként kiabálhatott, majd fogadhatta a csapattársak gratulációt, többek között a szintén parádésan teljesítő bronzérmes Büki Lilitől.

A győztes természetesen boldogan értékelt nem sokkal a győztes asszó után.

„Hihetetlenül örülök ennek a győzelemnek, hiszen Európa-bajnoki aranyból van már öt, de világbajnoki címből ez az első. Jól ment a vívás egész nap. A döntőben, amikor hátrányba kerültem, azt a taktikát vettem elő, ami ebben a szezonban sokszor működött. Ünneplésre semmi időm nincsen, jön a csapatverseny, amelyen bravúrt szeretnénk végrehajtani.”

A fiúk mezőnyében az AVA Békéscsaba versenyzője Keszthelyi Zsombor jutott a legtovább. A negyeddöntőig menetelő versenyzőt a négy közé kerülésért az orosz Kirill Gurovtól kapott ki.

Vasárnap a junior párbajtőrözők csapatversenyével zárul a világbajnokság.

JUNIOR ÉS KADÉT VÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, TORUN (LENGYELORSZÁG)
Kadét párbajtőr egyéni. Fiúk:
1. Enrico Piatti (Olaszország), 2. Dario Remondini (Olaszország), 3. Kirill Gurov (Oroszország) és Akseli Heinamaa (Finnország), …7. Keszthelyi Zsombor, …35. Bartkó Levente, 71. Kó Benedek.
Leányok: 1. Muhari Eszter, 2. Gaia Caforio (Olaszország), 3. Büki Lili és Zofia Janelli (Lengyelország), …100. Szarvas Rita

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.

2019.04.11 09:14:18

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

2019.03.28 14:24:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy a 18 éves Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását, így ő lesz a mezőny egyik legfiatalabb tagja.

2019.03.27 18:33:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első sikerét a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben U17-es leányválogatottunk. Schumi Dorottya együttese magabiztos, 4−0-s győzelmet aratott a grúzok felett, így másodikként zárt csoportjában. A kvartettből az angolok jutottak ki a bulgáriai kontinensviadalra.