utanpotlassport.hu 2019.04.11 19:23 Frissítve: 2019.04.11 20:54

Vívás: mindkét junior tőrcsapatunk a dobogótól távol állt meg a vb-n

A fiúk a tizedik, a lányok a tizenötödik helyen zárták a juniorkorú tőrözők csapatviadalát a toruni korosztályos vívó vb-n. Péntektől a verseny utolsó szakaszában a párbajtőrözőké lesz a főszerep.

B. V. – utanpotlassport.huFinoman fogalmazva is visszafogott szereplést hozott a juniorkorú tőrözők csapatversenye a lengyelországi korosztályos vívó-világbajnokság hatodik napján. Pedig a lányok az idei foggiai Eb-n a bronzéremig meneteltek.

A junior fiú tőrcsapat a tizedik helyen zárt Torunban Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A junior fiú tőrcsapat a tizedik helyen zárt Torunban  •  Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A vb a fiúknak sikerült jobban. Igaz, Tajvan legyőzése után az olaszok elleni nyolcaddöntő nem sikerült (34:45), de a helyosztókon remekelt az együttes. A hollandokat és a belgákat is simán legyőzte, majd a tizedik helyért a németek ellen szenvedett szoros vereséget a Maior Mátyás, Mihályi Andor, Szemes Gergő összeállítású hármas.

A lányok a fiúkhoz hasonlóan a legjobb 16 között köszöntek el az érmes reményektől. Azonban a szingapúriak elleni fiaskó után az olaszok és az ukránok ellen is vereség következett. A 15. helyért vívott találkozón  a románok felett aratott siker legfeljebb szépségtapasz lehetett a Hajas Nóra, Pöltz Anna, Szántay Anna alkotta alakulatnak.

Pénteken már a párbajtőrözők foglalják el a toruni pástokat. És több mint valószínű, hogy a magyarok közelebb járnak majd a pódiumhoz.

JUNIOR ÉS KADÉT VÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, TORUN (LENGYELORSZÁG)
Junior tőr csapat. Fiúk:
1. Oroszország, 2. Franciaország, 3. Olaszország, …10. Magyarország (Maior Mátyás, Mihályi Andor, Nedeljkovic Mateja, Szemes Gergő)
Leányok:
1. Oroszország, 2. Japán, 3. Koreai Köztársaság, …15. Magyarország (Hajas Nóra, Hanzl Lilla, Pöltz Anna, Szántay Anna)

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.