utanpotlassport.hu 2019.04.11 19:23 Frissítve: 2019.04.11 20:54

Vívás: mindkét junior tőrcsapatunk a dobogótól távol állt meg a vb-n

A fiúk a tizedik, a lányok a tizenötödik helyen zárták a juniorkorú tőrözők csapatviadalát a toruni korosztályos vívó vb-n. Péntektől a verseny utolsó szakaszában a párbajtőrözőké lesz a főszerep.

B. V. – utanpotlassport.huFinoman fogalmazva is visszafogott szereplést hozott a juniorkorú tőrözők csapatversenye a lengyelországi korosztályos vívó-világbajnokság hatodik napján. Pedig a lányok az idei foggiai Eb-n a bronzéremig meneteltek.

A junior fiú tőrcsapat a tizedik helyen zárt Torunban Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A junior fiú tőrcsapat a tizedik helyen zárt Torunban  •  Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A vb a fiúknak sikerült jobban. Igaz, Tajvan legyőzése után az olaszok elleni nyolcaddöntő nem sikerült (34:45), de a helyosztókon remekelt az együttes. A hollandokat és a belgákat is simán legyőzte, majd a tizedik helyért a németek ellen szenvedett szoros vereséget a Maior Mátyás, Mihályi Andor, Szemes Gergő összeállítású hármas.

A lányok a fiúkhoz hasonlóan a legjobb 16 között köszöntek el az érmes reményektől. Azonban a szingapúriak elleni fiaskó után az olaszok és az ukránok ellen is vereség következett. A 15. helyért vívott találkozón  a románok felett aratott siker legfeljebb szépségtapasz lehetett a Hajas Nóra, Pöltz Anna, Szántay Anna alkotta alakulatnak.

Pénteken már a párbajtőrözők foglalják el a toruni pástokat. És több mint valószínű, hogy a magyarok közelebb járnak majd a pódiumhoz.

JUNIOR ÉS KADÉT VÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, TORUN (LENGYELORSZÁG)
Junior tőr csapat. Fiúk:
1. Oroszország, 2. Franciaország, 3. Olaszország, …10. Magyarország (Maior Mátyás, Mihályi Andor, Nedeljkovic Mateja, Szemes Gergő)
Leányok:
1. Oroszország, 2. Japán, 3. Koreai Köztársaság, …15. Magyarország (Hajas Nóra, Hanzl Lilla, Pöltz Anna, Szántay Anna)

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.