utanpotlassport.hu 2019.04.11 19:23 Frissítve: 2019.04.11 20:54

Vívás: mindkét junior tőrcsapatunk a dobogótól távol állt meg a vb-n

A fiúk a tizedik, a lányok a tizenötödik helyen zárták a juniorkorú tőrözők csapatviadalát a toruni korosztályos vívó vb-n. Péntektől a verseny utolsó szakaszában a párbajtőrözőké lesz a főszerep.

B. V. – utanpotlassport.huFinoman fogalmazva is visszafogott szereplést hozott a juniorkorú tőrözők csapatversenye a lengyelországi korosztályos vívó-világbajnokság hatodik napján. Pedig a lányok az idei foggiai Eb-n a bronzéremig meneteltek.

A junior fiú tőrcsapat a tizedik helyen zárt Torunban Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A junior fiú tőrcsapat a tizedik helyen zárt Torunban  •  Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A vb a fiúknak sikerült jobban. Igaz, Tajvan legyőzése után az olaszok elleni nyolcaddöntő nem sikerült (34:45), de a helyosztókon remekelt az együttes. A hollandokat és a belgákat is simán legyőzte, majd a tizedik helyért a németek ellen szenvedett szoros vereséget a Maior Mátyás, Mihályi Andor, Szemes Gergő összeállítású hármas.

A lányok a fiúkhoz hasonlóan a legjobb 16 között köszöntek el az érmes reményektől. Azonban a szingapúriak elleni fiaskó után az olaszok és az ukránok ellen is vereség következett. A 15. helyért vívott találkozón  a románok felett aratott siker legfeljebb szépségtapasz lehetett a Hajas Nóra, Pöltz Anna, Szántay Anna alkotta alakulatnak.

Pénteken már a párbajtőrözők foglalják el a toruni pástokat. És több mint valószínű, hogy a magyarok közelebb járnak majd a pódiumhoz.

JUNIOR ÉS KADÉT VÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, TORUN (LENGYELORSZÁG)
Junior tőr csapat. Fiúk:
1. Oroszország, 2. Franciaország, 3. Olaszország, …10. Magyarország (Maior Mátyás, Mihályi Andor, Nedeljkovic Mateja, Szemes Gergő)
Leányok:
1. Oroszország, 2. Japán, 3. Koreai Köztársaság, …15. Magyarország (Hajas Nóra, Hanzl Lilla, Pöltz Anna, Szántay Anna)

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.

2019.04.11 09:14:18

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

2019.03.28 14:24:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy a 18 éves Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását, így ő lesz a mezőny egyik legfiatalabb tagja.

2019.03.27 18:33:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első sikerét a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben U17-es leányválogatottunk. Schumi Dorottya együttese magabiztos, 4−0-s győzelmet aratott a grúzok felett, így másodikként zárt csoportjában. A kvartettből az angolok jutottak ki a bulgáriai kontinensviadalra.