UP-info utanpotlassport.hu 2020.05.17 20:11 Frissítve: 2020.05.17 20:21

Vívás: kihozná a lehetőségeiből a maximumot Rabb Krisztián

Kreatív feladatokkal próbálja feldobni a házi felkészülését a koronavírus-járvány alatt a Vasas junior Európa-bajnok kardvívója, a 18 éves Rabb Krisztián.

Az idei poreci junior vívó Európa-bajnokság egyik magyar hőse a Vasas 18 éves kardozója, Rabb Krisztián volt. Somlai Béla tanítványa egyéniben bronz-, a csapatban vezéregyéniségként pedig aranyérmet nyert Horvátországban.

Rabb Krisztián mostanában a vasalódeszkával vív Forrás: vasassc.hu

Rabb Krisztián mostanában a vasalódeszkával vív  •  Forrás: vasassc.hu

Aztán a viszont a koronavírus-járvány miatti kettétörte a nagyszerű szezont, következtek a sorozatos lemondások, valamint az otthoni karanténba vonulás.

„Az elején volt nehéz, amikor sorra mondták le a versenyeket, jöttek a hírek, elég kilátástalannak tűnt minden. Mostanra viszont úgy érzem, fejben már jól tudom kezelni ezt a helyzetet, sikerült helyretenni a dolgokat, és remélem, hogy az elhalasztott világbajnokságot is bepótolják majd”  - mondta a vasassc.hu-nak Rabb.

Az ígéretes vívó jelenleg természetesen az állóképességi feladatokra helyezi a hangsúlyt, azt mondja, ezen a téren fejlődött is. Közben viszont a vívómozdulatok gyakorlására is megoldást talált, méghozzá a család vasalódeszkájának segítségével.

 „Az én ötletem volt, egyik nap lábmunkáztam, és megláttam a deszkát, feltettem rá a sisakomat. Jó ötletnek tűnt, így bevezettem, most már minden nap használom. Persze jobb lenne egy mozgó ellenfél, de így a lehetőségekből talán kihozom a maximumot.”

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).