Vívás: kihozná a lehetőségeiből a maximumot Rabb Krisztián

Vágólapra másolva!
2020.05.17. 20:11
Címkék
Kreatív feladatokkal próbálja feldobni a házi felkészülését a koronavírus-járvány alatt a Vasas junior Európa-bajnok kardvívója, a 18 éves Rabb Krisztián.

Az idei poreci junior vívó Európa-bajnokság egyik magyar hőse a Vasas 18 éves kardozója, Rabb Krisztián volt. Somlai Béla tanítványa egyéniben bronz-, a csapatban vezéregyéniségként pedig aranyérmet nyert Horvátországban.

Rabb Krisztián mostanában a vasalódeszkával vív Forrás: vasassc.hu
Rabb Krisztián mostanában a vasalódeszkával vív Forrás: vasassc.hu

Rabb Krisztián mostanában a vasalódeszkával vív  •  Forrás: vasassc.hu

Aztán a viszont a koronavírus-járvány miatti kettétörte a nagyszerű szezont, következtek a sorozatos lemondások, valamint az otthoni karanténba vonulás.

„Az elején volt nehéz, amikor sorra mondták le a versenyeket, jöttek a hírek, elég kilátástalannak tűnt minden. Mostanra viszont úgy érzem, fejben már jól tudom kezelni ezt a helyzetet, sikerült helyretenni a dolgokat, és remélem, hogy az elhalasztott világbajnokságot is bepótolják majd” - mondta a vasassc.hu-nak Rabb.

Az ígéretes vívó jelenleg természetesen az állóképességi feladatokra helyezi a hangsúlyt, azt mondja, ezen a téren fejlődött is. Közben viszont a vívómozdulatok gyakorlására is megoldást talált, méghozzá a család vasalódeszkájának segítségével.

„Az én ötletem volt, egyik nap lábmunkáztam, és megláttam a deszkát, feltettem rá a sisakomat. Jó ötletnek tűnt, így bevezettem, most már minden nap használom. Persze jobb lenne egy mozgó ellenfél, de így a lehetőségekből talán kihozom a maximumot.”

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik