UP-info utanpotlassport.hu 2019.10.19 21:01 Frissítve: 2019.10.19 21:04

Vívás: kadét bronzérem Belgrádból és Szalonikiből

Ondrik Konrád és Pápai Zoé nyerte a kadét kardvívók Magyar-kupáját a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban szombaton. Eközben Machek Vince bronzérmet szerzett a kadét tőrözők európai körversenyének szaloniki állomásán, míg a kadét párbajtőrözők belgrádi viadalán Miskó Dorina állt a dobogó harmadik fokára.

Ondrik Konrád nyerte a kadét kardvívók Magyar-kupáját Budapesten Forrás: kk.gov.hu

Ondrik Konrád nyerte a kadét kardvívók Magyar-kupáját Budapesten  •  Forrás: kk.gov.hu

Több viadalon mérethették meg magukat a kadét vívók szombaton; mindhárom fegyvernemben rendeztek versenyeket.

Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a Magyar-kupán léptek pástra az ifjak, amely egyben válogatóviadalnak is minősült. Ami a fiúkat illeti: taroltak a BVSC-Zugló fiataljai, a dobogó első két fokára egyaránt Bódy István tanítványa állt fel. A győztes Ondrik Konrád lett, aki Tóth Patrikot múlta felül 15:6-ra az aranycsatában. A leányok között sem volt hiány parázs ütközetekből. Az aranyérem az Újpesti TE fiataljának, Pápai Zoé nyakába került. Zoé a fináléban 15:11-re nyert Spiesz Annával szemben, aki a Vasast képviselte.

A nemzetközi porondon is találkozhattunk magyarokkal: Belgrádban zajlik a kadét párbajtőrözők európai körversenye, míg a tőrözők Szalonikiben küzdöttek.

Szerbiában Miskó Dorina állhatott a dobogó harmadik fokára, Görögországban pedig Machek Vince szerzett bronzérmet.

KADÉT KARD MAGYAR-KUPA, BUDAPEST
Fiúk
1. Ondrik Konrád (BVSC), 2. Tóth Patrik (BVSC), 3. Kohári Tamás (UTE) és Vígh Benedek (Vasas), 5. Engelbrecht Patrik (Honvéd), 6. Avarkeszi Dániel (BVSC), 7. Zadravecz Máté (Nagykanizsa), 8. Petrucz Mirkó (BVSC)
Leányok
1. Pápai Zoé (UTE), 2. Spiesz Anna (Vasas), 3. Bognár Liza (Vasas) és Keszei Kira (Honvéd), 5. Fenyősi Zita (Vasas), 6. Juhász Anna (Honvéd), 7. Brassai Dorottya (BVSC), 8. Pintér Dorottya (Honvéd)
KADÉT TŐR EURÓPAI KÖRVERSENY, TESSZALONIKI
1. Csen Jitung (tajpeji), 2. Konsztantinosz Terpitisz (görög), 3. Machek Vince és Jonas Karlsen (dán)
KADÉT PÁRBAJTŐR EURÓPAI KÖRVERSENY, BELGRÁD
1. Jeva Mazur (ukrán), 2. Sophie Chavigny (francia), 3. Miskó Dorina és Ana Maria Melintescu (román)

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.

2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.