UP-info utanpotlassport.hu 2019.10.19 21:01 Frissítve: 2019.10.19 21:04

Vívás: kadét bronzérem Belgrádból és Szalonikiből

Ondrik Konrád és Pápai Zoé nyerte a kadét kardvívók Magyar-kupáját a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban szombaton. Eközben Machek Vince bronzérmet szerzett a kadét tőrözők európai körversenyének szaloniki állomásán, míg a kadét párbajtőrözők belgrádi viadalán Miskó Dorina állt a dobogó harmadik fokára.

Ondrik Konrád nyerte a kadét kardvívók Magyar-kupáját Budapesten Forrás: kk.gov.hu

Ondrik Konrád nyerte a kadét kardvívók Magyar-kupáját Budapesten  •  Forrás: kk.gov.hu

Több viadalon mérethették meg magukat a kadét vívók szombaton; mindhárom fegyvernemben rendeztek versenyeket.

Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a Magyar-kupán léptek pástra az ifjak, amely egyben válogatóviadalnak is minősült. Ami a fiúkat illeti: taroltak a BVSC-Zugló fiataljai, a dobogó első két fokára egyaránt Bódy István tanítványa állt fel. A győztes Ondrik Konrád lett, aki Tóth Patrikot múlta felül 15:6-ra az aranycsatában. A leányok között sem volt hiány parázs ütközetekből. Az aranyérem az Újpesti TE fiataljának, Pápai Zoé nyakába került. Zoé a fináléban 15:11-re nyert Spiesz Annával szemben, aki a Vasast képviselte.

A nemzetközi porondon is találkozhattunk magyarokkal: Belgrádban zajlik a kadét párbajtőrözők európai körversenye, míg a tőrözők Szalonikiben küzdöttek.

Szerbiában Miskó Dorina állhatott a dobogó harmadik fokára, Görögországban pedig Machek Vince szerzett bronzérmet.

KADÉT KARD MAGYAR-KUPA, BUDAPEST
Fiúk
1. Ondrik Konrád (BVSC), 2. Tóth Patrik (BVSC), 3. Kohári Tamás (UTE) és Vígh Benedek (Vasas), 5. Engelbrecht Patrik (Honvéd), 6. Avarkeszi Dániel (BVSC), 7. Zadravecz Máté (Nagykanizsa), 8. Petrucz Mirkó (BVSC)
Leányok
1. Pápai Zoé (UTE), 2. Spiesz Anna (Vasas), 3. Bognár Liza (Vasas) és Keszei Kira (Honvéd), 5. Fenyősi Zita (Vasas), 6. Juhász Anna (Honvéd), 7. Brassai Dorottya (BVSC), 8. Pintér Dorottya (Honvéd)
KADÉT TŐR EURÓPAI KÖRVERSENY, TESSZALONIKI
1. Csen Jitung (tajpeji), 2. Konsztantinosz Terpitisz (görög), 3. Machek Vince és Jonas Karlsen (dán)
KADÉT PÁRBAJTŐR EURÓPAI KÖRVERSENY, BELGRÁD
1. Jeva Mazur (ukrán), 2. Sophie Chavigny (francia), 3. Miskó Dorina és Ana Maria Melintescu (román)

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.11.12 14:33:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A Törökországban rendezett U16-os sakkvilágbajnokságon kevés hiányzott a magyar csapatnak ahhoz, hogy a kiszámíthatatlan mezőnyben megtartsa kiinduló helyezését. Ruck Róbert csapatvezető a verseny összegzése mellett külön kiemelte a hibátlan Juhász Judit teljesítményét.

2019.11.09 15:03:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) októberben tette közzé azt a tanulmányát, amely a 2000-ben vagy azt követően született labdarúgókat a felnőttek között szerzett rutinjuk alapján rangsorolta. Mint ismeretes, Szoboszlai Dominikot a 23. helyre sorolták. A 100-as listát október 1-gyel bezárólag készítették, de az elmúlt hetekben is több 19 éves vagy annál fiatalabb labdarúgó tette le a névjegyét az európai topligákban vagy a nemzetközi kupákban – folyamatosan bővül a lista, itt az új generáció!

2019.11.08 11:46:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elkészítették a 2021-es U21-es labdarúgó Európa-bajnokság előzetes menetrendjét, amely szerint mindkét rendező ország, vagyis Magyarország és Szlovénia válogatottja már a nyitónapon pályára lép. Az U21-es Európa-bajnokságok történetében most először lesz két ország a torna házigazdája.

2019.11.01 20:14:15

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

Nem sikerült jól kötöttfogású birkózóink bemutatkozása a budapesti U23-as világbajnokság ötödik versenynapján: öt, esélyes versenyzőnkből csupán ketten, a minszki Európa Játékok ezüstérmese, Torba Erik (63 kg) és Rácz Richárd (55 kg) folytathatja a vigaszágon szombaton a Ludovika Arénában. Lévai Zoltán (77 kg), Papp Bertalan (87 kg) és Érsek Róbert (130 kg) kiesett.

2019.11.01 17:54:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az 57 kilogrammos Kovács Kitti ötödik helyezésével indult az oroszországi Izsevszkben zajló U23-as Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott 14 (köztük 11 juniorkorú) versenyzővel igyekszik minél eredményesebben helytállni. A nyitónapon négy magyarért szoríthattunk, közülük egyedül a Budapesti Honvéd SE dzsúdósa léphetett tatamira éremért, Varga Brigitta (57 kg), Monori Dániel (60 kg) és Boros Bence (67 kg) számára hamar véget ért a megméretés.