utanpotlassport.hu 2019.01.19 18:44 Frissítve: 2019.01.24 09:02

Vívás: egy magyar a nyolcas döntőben a szombati vk-versenyeken

Három országban három fegyvernemnek tartottak junior-világkupa-versenyt szombaton – tizennyolc magyar induló közül egynek, Koós Grétának jött össze a nyolcasdöntő.

Fotó: FIE

 •  Fotó: FIE

UP-info - Aix-en-Provance-ban és Zágrábban egyaránt rendkívül erős junior-világkupa fiú-, illetve leányversenyt rendeztek a tőrözők számára.

Franciaországban a fiúk szerepeltek. Az öt magyar közül a 15 éves Szemes Gergő és Maior Mátyás jutott el a legjobb 64-ig, ott azonban mindketten vereséget szenvedtek.

A leányoknál a zágrábi vk nem számított a hazai válogatók közé, és a honi ranglista első három helyezettje nem is indult el a viadalon. Az indulást vállaló két magyar közül Hanzl Lilla jutott be a legjobb 64 közé – ott búcsúzott.

A Madrid melletti Segoviában rendezett kard-vk-n Koós Gréta saját szezonja eddigi legjobbját teljesítette ötödik helyével. A nyolcaddöntőben az orosz Vankovát verte 15:13-ra, majd a négyért a bolgár Ilijevától kapott ki 15:12-re. Ezzel Szepesi László kárpátis tanítványa nagyot lépett afelé, hogy kiharcolja a részvételt a junior Európa- és világbajnokságon.

A főtáblára jutott magyarok közül Nagy Valentina a nyolcaddöntőben, Bérczy Dóri a 32 között búcsúzott – számolt be a szövetség hivatalos honlapja.

Vasárnap mindhárom helyszínen a csapatversenyt rendezik.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.