utanpotlassport.hu 2019.06.18 16:48 Frissítve: 2019.06.18 18:27

Vívás: Andrásfi Tibor hetedik lett a felnőtt Eb-n

Andrásfi Tibort csupán a negyeddöntőben tudta megállítani jóval rutinosabb olasz ellenfele, de a 19 éves magyar párbajtőröző így is a nap legjobb magyar eredményét érte el a düsseldorfi felnőtt vívó Európa-bajnokságon.

A BVSC-Zugló 19 éves párbajtőrözője, Andrásfi Tibor egészen a negyeddöntőig menetelt a düsseldorfi felnőtt Európa-bajnokságon, így a hetedik helyen zárta a versenyt. A 64 között a spanyol Angel Fabregat ellen korán hátrányba került, majd szépen feljött. Végül hosszabbításra került sor, amelyben a magyar fiatal bizonyult koncentráltabbnak.

mti illyés tibor

Andrásfi Tibor (jobbra) nem bírt az olasz Santarellivel  •  Fotó: MTI/Illyés Tibor

Andrásfi a következő fordulóban a csapatban tavaly világbajnok Max Heinzerrel vívott. Asszója az előzőhöz hasonlóan szorosan alakult, 0–3-ról zárkózott fel a svájci ellen, és az első szünetre már ő vezetett 5–4-re. A folytatásban – akárcsak addig – mindkét fél türelmesen, a lehetőséget keresve vívott, de a középső szakaszban a magyar párbajtőröző volt pontosabb, kétszer is ellépett három tussal, az újabb szünetig azonban a különbség egyre csökkent. A végére ez is elfogyott, így újra hosszabbítás következett, melyben 21 másodperc elteltével egy összeakaszkodásnál Andrásfi egyik szúrása volt határozottabb.

Az ifjú versenyzőnek a két szoros, hosszabbításban megnyert mérkőzést követően a főtábla harmadik fordulójában már könnyebb dolga volt a román Mario Persu ellen. 3–2 után megtalálta azt az akciót, amivel sorozatban érte el találatait: türelmes előkészítés után gyors támadás, pontos szúrás. 8–3-ra elhúzott, és ellenfelének már nem is hagyott esélyt a visszajövetelre.

Az éremért a 26 éves, olimpiai ezüstérmes Andrea Santarellivel vívott. Tapasztaltabb ellenfele közbeszúrásokkal, gyors, finom akciókkal 4–4 után ellépett. A magyar párbajtőrözőn az érződött, nem tudja, mivel lephetné meg az olaszt, aki végül 15–9-re nyert – számolt be a részletekről az MTI.

Andrásfi a negyeddöntőbe jutással a legjobb magyar eredményt érte el a férfi párbajtőrözők között. A szintén 19 éves Koch Máté a 61. helyen zárt.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.