Vívás: Andrásfi Tibor hetedik lett a felnőtt Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.18. 16:48
Címkék
Andrásfi Tibort csupán a negyeddöntőben tudta megállítani jóval rutinosabb olasz ellenfele, de a 19 éves magyar párbajtőröző így is a nap legjobb magyar eredményét érte el a düsseldorfi felnőtt vívó Európa-bajnokságon.

A BVSC-Zugló 19 éves párbajtőrözője, Andrásfi Tibor egészen a negyeddöntőig menetelt a düsseldorfi felnőtt Európa-bajnokságon, így a hetedik helyen zárta a versenyt. A 64 között a spanyol Angel Fabregat ellen korán hátrányba került, majd szépen feljött. Végül hosszabbításra került sor, amelyben a magyar fiatal bizonyult koncentráltabbnak.Andrásfi Tibor egészen a negyeddöntőig menetelt a düsseldorfi felnőtt Európa-bajnokságon, így a hetedik helyen zárta a versenyt. A 64 között a spanyol Angel Fabregat ellen korán hátrányba került, majd szépen feljött. Végül hosszabbításra került sor, amelyben a magyar fiatal bizonyult koncentráltabbnak.

mti illyés tibor
mti illyés tibor

Andrásfi Tibor (jobbra) nem bírt az olasz Santarellivel  •  Fotó: MTI/Illyés Tibor

Andrásfi a következő fordulóban a csapatban tavaly világbajnok Max Heinzerrel vívott. Asszója az előzőhöz hasonlóan szorosan alakult, 0–3-ról zárkózott fel a svájci ellen, és az első szünetre már ő vezetett 5–4-re. A folytatásban – akárcsak addig – mindkét fél türelmesen, a lehetőséget keresve vívott, de a középső szakaszban a magyar párbajtőröző volt pontosabb, kétszer is ellépett három tussal, az újabb szünetig azonban a különbség egyre csökkent. A végére ez is elfogyott, így újra hosszabbítás következett, melyben 21 másodperc elteltével egy összeakaszkodásnál Andrásfi egyik szúrása volt határozottabb.

Az ifjú versenyzőnek a két szoros, hosszabbításban megnyert mérkőzést követően a főtábla harmadik fordulójában már könnyebb dolga volt a román Mario Persu ellen. 3–2 után megtalálta azt az akciót, amivel sorozatban érte el találatait: türelmes előkészítés után gyors támadás, pontos szúrás. 8–3-ra elhúzott, és ellenfelének már nem is hagyott esélyt a visszajövetelre.

Az éremért a 26 éves, olimpiai ezüstérmes Andrea Santarellivel vívott. Tapasztaltabb ellenfele közbeszúrásokkal, gyors, finom akciókkal 4–4 után ellépett. A magyar párbajtőrözőn az érződött, nem tudja, mivel lephetné meg az olaszt, aki végül 15–9-re nyert – számolt be a részletekről az MTI.

Andrásfi a negyeddöntőbe jutással a legjobb magyar eredményt érte el a férfi párbajtőrözők között. A szintén 19 éves Koch Máté a 61. helyen zárt.

További korosztályos hírek VÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik