UP-info utanpotlassport.hu 2020.01.19 16:42 Frissítve: 2020.01.20 10:55

Vívás: a junior leány kardcsapat megnyerte a segoviai vk-viadalt

Noha az egyéni erőpróba nem a legjobban sikerült leány kardvívóinknak a segoviai junior-világkupavidalon szombaton, a vasárnapi csapatversenyt − elképesztően magabiztos teljesítménnyel − megnyerte a Battai Sugár, Keszei Kíra, Szűcs Luca és Pótz-Nagy Fanni alkotta egység.

Az aranycsapat (balról: Gulácsi Ferenc, Szűcs Luca, Battai Sugár, Pótz-Nagy Fanni és Bódy Benjamin) Forrás: hunfencing.hu

Az aranycsapat (balról: Gulácsi Ferenc, Szűcs Luca, Battai Sugár, Pótz-Nagy Fanni és Bódy Benjamin)  •  Forrás: hunfencing.hu

Nem úgy sikerült a leány kardozók segovai junior-világkupaversenye egyéniben, ahogyan tervezték: a legtovább az a Szűcs Luca menetelt, aki a legutóbbi három vk-viadalon két ezüst- és egy aranyérmet nyert. Spanyolországban a török Nisanur Erbil parancsolt neki megálljt a nyolc között szombaton.

Vasárnap csapatban javíthattak a lányok. És javítottak is!

Az ifjúsági olimpiai bajnok, a felnőtt-világranglista 12. helyén álló Pusztai Liza hiánya ellenére is győztek a hölgyek. A Battai Sugár, Keszei Kíra, Szűcs Luca és Pótz-Nagy Fanni alkotta egység a nyolcaddöntőben Nagy-Britannia csapatát 45:26-ra, majd a törököket 45:39-re győzte le. Következett a bolgárok elleni elődöntő, amely elképesztő hullámvölgyeket hozott, ám Battai és Szűcs vezérletével összejött a 45:40-es siker. Az amerikaiakkal szembeni döntő nagyon sima, mondhatni bravúros 45:27-es győzelmet hozott. Az pedig az aranyat jelentette a lányoknak.

„Fantasztikusak voltak a lányok! Valami megcsípte őket, vagy nem tudom, mi történt, de a lényeg, hogy nagyon jó vívással értékes aranyérmet nyertünk!” − mondta a junior leány kardválogatott vezetőedzője, Gulácsi Ferenc a hunfencing.hu-nak.

LEÁNY JUNIOR KARD-VILÁGKUPAVERSENY, SEGOVIA
Csapatverseny
Végeredmény
1. Magyarország (Battai Sugár, Keszei Kira, Pótz-Nagy Fanni, Szűcs Luca, válogatott edző: Gulácsi Ferenc, edzők: Dávid László, Ravasz Etele, Bódy István, Bódy Benjámin), 2. Egyesült Államok, 3. Oroszország

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".