Vívás: a belgrádi párbajtőr szatellit-verseny jelenti az idénykezdést

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.30. 16:48
Címkék
Tizenhat magyar, köztük öt utánpótláskorú sportoló utazik a szezon első nemzetközi vívóversenyére, Belgrádba.

K. T. I. – utanpotlassport.hu„A vívóvilág némi kétkedéssel fogadta a versenynaptár legújabb verzióját, ám a puding próbája az evés, és mindez nem kívánságműsor. A magyar vívósportra két, kiemelt fontosságú szezon vár.Jön a hazai világbajnokság, az olimpiai kvalifikáció, majd az olimpia. Hatalmas feladat lesz! Ám volt már ilyen, lesz is” – írta bő két hete, hivatalos honlapján a Magyar Vívó Szövetség az új szezon általános beharangozójaként.K. T. I. – utanpotlassport.hu„A vívóvilág némi kétkedéssel fogadta a versenynaptár legújabb verzióját, ám a puding próbája az evés, és mindez nem kívánságműsor. A magyar vívósportra két, kiemelt fontosságú szezon vár.Jön a hazai világbajnokság, az olimpiai kvalifikáció, majd az olimpia. Hatalmas feladat lesz! Ám volt már ilyen, lesz is” – írta bő két hete, hivatalos honlapján a Magyar Vívó Szövetség az új szezon általános beharangozójaként.

Harminchét nappal a wuxi világbajnokság után már kezdődik is az új vívóidény. A világkupa-sorozat előszobájának, kistestvérének számító szatellit-versenyek közül is a legelsőt Belgrádban tartják a hétvégén. A szakszövetség által is említett újítás, hogy ezentúl ezeken nem idény közben elszórtan rendezik, hanem egy csokorban, szeptemberben és októberben, egymást követő hétvégéken. Cserébe a világkupa csak novemberben rajtol mind a felnőttek, mind az ifik számára.

Belgrádban tizenhat magyar párbajtőröző indul – egyaránt nyolc-nyolc versenyzőnk lesz a női és a férfi mezőnyben. Közülük öten utánpótláskorú sportolók.

Az utánpótlásban remekelt, Belgrádban a felnőttek között is bizonyíthat Kálmán Gyöngyvér Forrás: haon.hu
Az utánpótlásban remekelt, Belgrádban a felnőttek között is bizonyíthat Kálmán Gyöngyvér Forrás: haon.hu

Az utánpótlásban remekelt, Belgrádban a felnőttek között is bizonyíthat Kálmán Gyöngyvér  •  Forrás: haon.hu

A nők között a nemzetközi szövetség által kiadott előzetes nevezési lista alapján a tavalyi idényben már rendre a felnőttekkel készülő, ugyanakkor „csak” 2003-ban született, vagyis a juniormezőnybe épp idén belenövő Kálmán Gyöngyvér képviseli az ifjúságot. A debreceni Békessy Béla Vívóklub reménysége az előző évadban két felnőtt világkupa-állomáson vett részt, a főtáblára azonban nem tudott felkerülni. A 41 fős belgrádi mezőnyben így hasznos tapasztalatokat szerezhet majd egyenes kiesés rendszerben a felnőttek között.

A férfi mezőnyben négy juniorunk is ott lesz. Közülük a legifjabb Osman-Touson Maruan, aki tavalyi bokasérülését követően az első komolyabb versenyén indul. A BVSC 2002-es versenyzője a junior Európa-bajnokság előtt egy nappal eltörte a lábát, így számára rendkívül peches véget ért a 2017-2018-as évad.

Szintén Belgrádban debütál felnőtt, nemzetközi versenyen a debreceni Kormos Levente (17) és a honvédos Hosszú Dániel (18).

A negyedik magyar fiú az MTK-ban vívó 17 esztendős Csiszér Ferenc lesz a szerbiai szatellit-versenyen. Érdekesség, hogy édesapja, id. Csiszér Ferenc szintén a 71 nevezett között van.

A belgrádi verseny után egy héttel a tőrözők és a kardvívók számára is elrajtol a versenyév, ők Amszterdamban lépnek majd pástra az idény első nemzetközi megmérettetésén.

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik