UP-info utanpotlassport.hu 2019.12.07 20:54 Frissítve: 2019.12.07 21:03

Vívás: a 17 éves, kardozó Szűcs Luca újabb ezüstje junior-világkupán

A fiú tőrözőket leszámítva minden fegyvernem érintve volt a vívók szombati dömpingjén; a juniorkorú Szűcs Luca (BVSC-Zugló) Szocsi után a lengyelországi kard vk-viadalon is ezüstérmet szerzett, végső sikere egyetlen tuson múlt. A leány tőrözők bukaresti versenyén Hajas Nóra hetedik lett, míg a kadét párbajtőrözők között Wimmer Dorina szerzett nyolcadik helyet Németországban.

A szezonnyitó junior kard-világkupaversenyt követően a lengyelországi Sosnowiecben rendezett vk-viadalon is ezüstérmet szerzett a BVSC-Zugló 17 éves reménysége, Szűcs Luca. Az áprilisi toruni világbajnokságon még a kadétok mezőnyét leiskolázó sportoló a húszévesek között is egyre feljebb lépked. Bódy István tanítványa a szombati versenynapon elképesztően simán menetelt a döntőig: legszorosabb asszója 15:11 volt, és legyőzte többek között az orosz válogatott Sorohovát és az olasz Fusettit, majd az elődöntőben az ugyancsak talján, junior vb-bronzérmes Tariccót 15:9-re. Ezt követően a fináléban az amerikaiak nagy ígéretével, Honor Johnsonnal került szembe, és a legkisebb különbséggel, 15:14-re szenvedett vereséget.

Szűcs Luca újabb vk-ezüstöt szerzett a juniorok között Forrás: fencingsport.club

Szűcs Luca újabb vk-ezüstöt szerzett a juniorok között  •  Forrás: fencingsport.club

Értékes kollektív teljesítmény és a korosztály erejéről sok mindent elárul, hogy hat magyar eljutott a legjobb 32 közé is. A még kadétkorú Keszei Kirát ráadásul egyetlen tus választotta el a legjobb nyolcba kerüléstől. Az említettek mellett még Pótz-Nagy Fanni, Báthory Kata és az ugyancsak kadét Spiesz Anna, illetve Missurai Pálma is szépen teljesített.

A kardozók mellett a junior tőrözőkre is világkupa-megméretés várt, a leányok bukaresti versenyén a hazai mezőny két kiemelkedő alakja, Hajas Nóra és Pöltz Anna magabiztosan jutott a legjobb 16 közé, ahol is egymással mérkőztek a mienk. Ezúttal Hajas nyert 15:10-re, a negyeddöntőben viszont a francia felnőttválogatottat ostromló Lacheray túl kemény diónak bizonyult Szirmai Benedek tanítványának (10:15).

A junior korosztállyal egyetemben a kadét párbajtőrözőknek sem telt unalommal a szombat, legjobbjaink az európai körverseny németországi állomásán léptek pástra. A leány mezőnyében Wimmer Dorina menetelt a legtovább, aki nyolcadikként zárt, míg a fiúk között Kovács Gergely számára ért véget a legkésőbb a verseny, a legjobb 16 között.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.