UP-info utanpotlassport.hu 2019.12.07 20:54 Frissítve: 2019.12.07 21:03

Vívás: a 17 éves, kardozó Szűcs Luca újabb ezüstje junior-világkupán

A fiú tőrözőket leszámítva minden fegyvernem érintve volt a vívók szombati dömpingjén; a juniorkorú Szűcs Luca (BVSC-Zugló) Szocsi után a lengyelországi kard vk-viadalon is ezüstérmet szerzett, végső sikere egyetlen tuson múlt. A leány tőrözők bukaresti versenyén Hajas Nóra hetedik lett, míg a kadét párbajtőrözők között Wimmer Dorina szerzett nyolcadik helyet Németországban.

A szezonnyitó junior kard-világkupaversenyt követően a lengyelországi Sosnowiecben rendezett vk-viadalon is ezüstérmet szerzett a BVSC-Zugló 17 éves reménysége, Szűcs Luca. Az áprilisi toruni világbajnokságon még a kadétok mezőnyét leiskolázó sportoló a húszévesek között is egyre feljebb lépked. Bódy István tanítványa a szombati versenynapon elképesztően simán menetelt a döntőig: legszorosabb asszója 15:11 volt, és legyőzte többek között az orosz válogatott Sorohovát és az olasz Fusettit, majd az elődöntőben az ugyancsak talján, junior vb-bronzérmes Tariccót 15:9-re. Ezt követően a fináléban az amerikaiak nagy ígéretével, Honor Johnsonnal került szembe, és a legkisebb különbséggel, 15:14-re szenvedett vereséget.

Szűcs Luca újabb vk-ezüstöt szerzett a juniorok között Forrás: fencingsport.club

Szűcs Luca újabb vk-ezüstöt szerzett a juniorok között  •  Forrás: fencingsport.club

Értékes kollektív teljesítmény és a korosztály erejéről sok mindent elárul, hogy hat magyar eljutott a legjobb 32 közé is. A még kadétkorú Keszei Kirát ráadásul egyetlen tus választotta el a legjobb nyolcba kerüléstől. Az említettek mellett még Pótz-Nagy Fanni, Báthory Kata és az ugyancsak kadét Spiesz Anna, illetve Missurai Pálma is szépen teljesített.

A kardozók mellett a junior tőrözőkre is világkupa-megméretés várt, a leányok bukaresti versenyén a hazai mezőny két kiemelkedő alakja, Hajas Nóra és Pöltz Anna magabiztosan jutott a legjobb 16 közé, ahol is egymással mérkőztek a mienk. Ezúttal Hajas nyert 15:10-re, a negyeddöntőben viszont a francia felnőttválogatottat ostromló Lacheray túl kemény diónak bizonyult Szirmai Benedek tanítványának (10:15).

A junior korosztállyal egyetemben a kadét párbajtőrözőknek sem telt unalommal a szombat, legjobbjaink az európai körverseny németországi állomásán léptek pástra. A leány mezőnyében Wimmer Dorina menetelt a legtovább, aki nyolcadikként zárt, míg a fiúk között Kovács Gergely számára ért véget a legkésőbb a verseny, a legjobb 16 között.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.