Vívás: a 16 éves Battai Sugár Katinka olimpiai kvótáért kardozik

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.20. 14:34
Címkék
Az Interfencing DSC 16 éves, junior-világbajnok kardvívója, a debreceni Battai Sugár Katinka élete első felnőtt-világkupaversenyén, Orléans-ban mutatkozhat be a felnőttválogatott csapatában, amely a jövő évi, tokiói olimpiai kvótáért küzd.

A kardvívó Battai Sugár Katinka pénteken egyéniben, vasárnap pedig csapatban léphet pástra élete első felnőtt világkupaversenyén, Orléans-ban.

Battai Sugár Katinka Franciaországban bizonyíthat Forrás: haon.hu
Battai Sugár Katinka Franciaországban bizonyíthat Forrás: haon.hu

Battai Sugár Katinka Franciaországban bizonyíthat  •  Forrás: haon.hu

Az Interfencing Debrecen SC junior-világbajnoka vasárnap óta készül a felnőtt női válogatottal Franciaországban. Edzője, Dávid László szerint a sportoló fontos tapasztalatokat szerezhet a viadalon:

„Nem ért váratlanul, hogy Sugár bizonyíthat. Készülünk arra, ha beállítják, a csapat hasznára váljon. Hatalmas elismerés, hogy tizenhat évesen pástra léphet a válogatottban. Mindezt vidékről, konvencionális fegyvernemben”− mondta a mester a haon.hu-nak.

A szakember nagyon örül a sikernek, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy csak magukra figyeljenek:

„Sugár még nagyon fiatal, élete első felnőtt-világkupaversenyén egyből a csapat tagja lehet. Fontos, hogy a vívására, a megfelelő taktika- és akcióválasztásaira figyeljen oda. Ha minden összeáll, kellemes meglepetést is okozhat.”

Nem szabad elfelejteni, hogy a női kardválogatott jelenleg a jövő évi, tokiói olimpiai részvételért küzd. A világranglista 6. helyezett magyar alakulat legfőképpen az ukránokkal vív élet-halál harcot a kvalifikációs időszak áprilisi zárásáig.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik