UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.20 14:34 Frissítve: 2019.11.20 14:53

Vívás: a 16 éves Battai Sugár Katinka olimpiai kvótáért kardozik

Az Interfencing DSC 16 éves, junior-világbajnok kardvívója, a debreceni Battai Sugár Katinka élete első felnőtt-világkupaversenyén, Orléans-ban mutatkozhat be a felnőttválogatott csapatában, amely a jövő évi, tokiói olimpiai kvótáért küzd.

A kardvívó Battai Sugár Katinka pénteken egyéniben, vasárnap pedig csapatban léphet pástra élete első felnőtt világkupaversenyén, Orléans-ban.

Battai Sugár Katinka Franciaországban bizonyíthat Forrás: haon.hu

Battai Sugár Katinka Franciaországban bizonyíthat  •  Forrás: haon.hu

Az Interfencing Debrecen SC junior-világbajnoka vasárnap óta készül a felnőtt női válogatottal Franciaországban. Edzője, Dávid László szerint a sportoló fontos tapasztalatokat szerezhet a viadalon:

„Nem ért váratlanul, hogy Sugár bizonyíthat. Készülünk arra, ha beállítják, a csapat hasznára váljon. Hatalmas elismerés, hogy tizenhat évesen pástra léphet a válogatottban. Mindezt vidékről, konvencionális fegyvernemben” − mondta a mester a haon.hu-nak.

A szakember nagyon örül a sikernek, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy csak magukra figyeljenek:

„Sugár még nagyon fiatal, élete első felnőtt-világkupaversenyén egyből a csapat tagja lehet. Fontos, hogy a vívására, a megfelelő taktika- és akcióválasztásaira figyeljen oda. Ha minden összeáll, kellemes meglepetést is okozhat.”

Nem szabad elfelejteni, hogy a női kardválogatott jelenleg a jövő évi, tokiói olimpiai részvételért küzd. A világranglista 6. helyezett magyar alakulat legfőképpen az ukránokkal vív élet-halál harcot a kvalifikációs időszak áprilisi zárásáig.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.