utanpotlassport.hu 2019.02.20 15:01 Frissítve: 2019.02.20 16:41

Utánpótlássport 2018: korosztályos évkönyv 412 oldalon

Immár harmadszor jelentette meg a MediaBook Kiadó a korosztályos sport évkönyvét: az Utánpótlássport 2018 című kötet 412 oldalon 40 sportág múlt esztendei eseményeinek teljes körű feldolgozása a maga nemében egyedülálló eredménysorral, melyben megközelítőleg húszezer fiatal találhat rá a nevére.

Munkatársunktól – utanpotlassport.hu Hogy mi történt a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia tizenhárom napja alatt? Mivel lenne elégedett a háromszoros korosztályos ötkarikás győztes úszó, Késely Ajna az idén? Mely edzők munkája vívta ki a szakma legnagyobb elismerését? Hogyan emlékezik vissza az első edzéseire, gyermekkorára Liu Shaolin Sándor? Esetleg, hogy mit kell tudni a tollaslabdázók tavalyi esztendejéről? Nos, mindezt megtalálja a sportkedvelő az Utánpótlássport 2018 című kötetben, amely – a 2016-os és a 2017 évet összefoglaló kiadvány után – a korosztályos sport almanachsorozatának harmadik kötete. S ha mindez még nem lenne elég, ott az az igazán különleges, hatalmas kutatómunkát igénylő eredménysor – Mura László munkája –, amelyben az összes korosztályos világverseny, illetve országos bajnokság dobogósainak, illetve (a vb-ket, Eb-ket illetően) magyar résztvevőinek neve szerepel. Hozzávetőleg húszezer fiatalé…

Utánpótlássport_2018_képA 412 oldalas kötet az Utanpotlassport.hu-t működtető MediaBook Kiadó gondozásában jelent meg. Bruckner Gábor főszerkesztő szerint nem is volt kérdés, hogy a 2016-os és a 2017-es évről szóló könyv minden várakozást felülmúló sikere után kiadják-e a 2018-as krónikát.

„Miután mind a sportági szövetségek, mind a klubok, mind maguk a fiatalok és a hozzátartozóik, a szüleik, nagyszüleik részéről rendkívül kedvező volt a fogadtatás, egyetlen percig sem hezitáltunk azon, legyen-e újabb könyv. Úgy gondoljuk, nem is hiányozhat ez a kiadvány senkinek a polcáról, akinek bármilyen köze van az utánpótlássporthoz, hiszen megtalálható benne minden, ami lényeges és érdekes volt a mögöttünk hagyott esztendőben. A célunk ugyanakkor nem egyszerűen dokumentumtár létrehozása volt, hanem részint az, hogy igényes olvasmányélményt nyújtsunk, részint pedig, hogy a fiataloknak, az edzőiknek, s nem utolsósorban a szüleiknek amolyan üzenetfélét küldjünk. Nevezetesen, hogy igenis fontos, sokak érdeklődését felkeltő az, amit csinálnak. Ha csupán akármilyen kis mértékben hozzájárulunk a jövőbeni sikerekhez azzal, hogy a nyomtatásban megjelentek hatására valamennyi szereplő megerősítést, újabb motivációt kap, akkor már nem volt hiábavaló a munkánk.”

Az asztalitenisztől a vízilabdáig 40 sportág éves történetét feldolgozó kötetet az Utánpotlassport.hu munkatársai mellett a hazai sportsajtó kiválóságai írták, szerkesztették. Íme, a szerzői lista: Bruckner Vince, Göbölyös Gábor, Gy. Szabó Csilla, Jancsó Kornél, Kocsmár-Tóth István, Krasznai Bence, Lakner Gábor, Leiner Soma, Majer Dániel, Marosi Gergely, Roska Emese Boglárka, Sztrik Martin.

A könyv EZEN a felületen rendelhető meg 4990 forintos áron. Aki pedig kíváncsi arra, benne van-e a neve a kötetben, a megrendelés előtt ugyanott ellenőrizheti.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.