HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.02.20 15:01 Frissítve: 2019.02.20 16:41

Utánpótlássport 2018: korosztályos évkönyv 412 oldalon

Immár harmadszor jelentette meg a MediaBook Kiadó a korosztályos sport évkönyvét: az Utánpótlássport 2018 című kötet 412 oldalon 40 sportág múlt esztendei eseményeinek teljes körű feldolgozása a maga nemében egyedülálló eredménysorral, melyben megközelítőleg húszezer fiatal találhat rá a nevére.

Munkatársunktól – utanpotlassport.hu Hogy mi történt a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia tizenhárom napja alatt? Mivel lenne elégedett a háromszoros korosztályos ötkarikás győztes úszó, Késely Ajna az idén? Mely edzők munkája vívta ki a szakma legnagyobb elismerését? Hogyan emlékezik vissza az első edzéseire, gyermekkorára Liu Shaolin Sándor? Esetleg, hogy mit kell tudni a tollaslabdázók tavalyi esztendejéről? Nos, mindezt megtalálja a sportkedvelő az Utánpótlássport 2018 című kötetben, amely – a 2016-os és a 2017 évet összefoglaló kiadvány után – a korosztályos sport almanachsorozatának harmadik kötete. S ha mindez még nem lenne elég, ott az az igazán különleges, hatalmas kutatómunkát igénylő eredménysor – Mura László munkája –, amelyben az összes korosztályos világverseny, illetve országos bajnokság dobogósainak, illetve (a vb-ket, Eb-ket illetően) magyar résztvevőinek neve szerepel. Hozzávetőleg húszezer fiatalé…

Utánpótlássport_2018_képA 412 oldalas kötet az Utanpotlassport.hu-t működtető MediaBook Kiadó gondozásában jelent meg. Bruckner Gábor főszerkesztő szerint nem is volt kérdés, hogy a 2016-os és a 2017-es évről szóló könyv minden várakozást felülmúló sikere után kiadják-e a 2018-as krónikát.

„Miután mind a sportági szövetségek, mind a klubok, mind maguk a fiatalok és a hozzátartozóik, a szüleik, nagyszüleik részéről rendkívül kedvező volt a fogadtatás, egyetlen percig sem hezitáltunk azon, legyen-e újabb könyv. Úgy gondoljuk, nem is hiányozhat ez a kiadvány senkinek a polcáról, akinek bármilyen köze van az utánpótlássporthoz, hiszen megtalálható benne minden, ami lényeges és érdekes volt a mögöttünk hagyott esztendőben. A célunk ugyanakkor nem egyszerűen dokumentumtár létrehozása volt, hanem részint az, hogy igényes olvasmányélményt nyújtsunk, részint pedig, hogy a fiataloknak, az edzőiknek, s nem utolsósorban a szüleiknek amolyan üzenetfélét küldjünk. Nevezetesen, hogy igenis fontos, sokak érdeklődését felkeltő az, amit csinálnak. Ha csupán akármilyen kis mértékben hozzájárulunk a jövőbeni sikerekhez azzal, hogy a nyomtatásban megjelentek hatására valamennyi szereplő megerősítést, újabb motivációt kap, akkor már nem volt hiábavaló a munkánk.”

Az asztalitenisztől a vízilabdáig 40 sportág éves történetét feldolgozó kötetet az Utánpotlassport.hu munkatársai mellett a hazai sportsajtó kiválóságai írták, szerkesztették. Íme, a szerzői lista: Bruckner Vince, Göbölyös Gábor, Gy. Szabó Csilla, Jancsó Kornél, Kocsmár-Tóth István, Krasznai Bence, Lakner Gábor, Leiner Soma, Majer Dániel, Marosi Gergely, Roska Emese Boglárka, Sztrik Martin.

A könyv EZEN a felületen rendelhető meg 4990 forintos áron. Aki pedig kíváncsi arra, benne van-e a neve a kötetben, a megrendelés előtt ugyanott ellenőrizheti.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.23 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A norvégok elleni döntetlent követően a házigazda horvátoktól vereséget szenvedett U19-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnokság elitkörében. Ezzel eldőlt, hogy Németh Antal együttese nem végezhet a csoport első helyén, és lemarad az örményországi kontinensviadalról.

2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.