Úszás: újabb nagy feladatok várnak Késely Ajnára és Milák Kristófra

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.05. 16:29
Címkék
Parádés ifjúsági országos bajnokságot zárt az érdi Milák Kristóf (18) és a Kőbánya SC versenyzője Késely Ajna; előbbi tíz, utóbbi nyolc elsőséggel zárta a viadalt. A korosztályos úszóklasszisok a hódmezővásárhelyi viadalon nyilatkoztak honlapunknak. Beszéltek a felkészülésről, a 2018-as Európa-bajnokságokról és az ifjúsági olimpiáról is.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huA 2017-es korosztályos sikerek után természetesen az idén is nagyok a várakozások az úszók utánpótlás-világversenyei előtt. Július elején lesz a junior Európa-bajnokság Helsinkiben, októberben pedig az ifjúsági olimpia Buenos Airesben. És kettő között, augusztusban a legjobb fiatalok még a glasgow-i felnőtt Eb-n is elindulnak.Bruckner Vince – utanpotlassport.huA 2017-es korosztályos sikerek után természetesen az idén is nagyok a várakozások az úszók utánpótlás-világversenyei előtt. Július elején lesz a junior Európa-bajnokság Helsinkiben, októberben pedig az ifjúsági olimpia Buenos Airesben. És kettő között, augusztusban a legjobb fiatalok még a glasgow-i felnőtt Eb-n is elindulnak.

Milák Kristóf az év fontosabb versenyein is aranyérmekre vágyik Forrás: MÚSZ
Milák Kristóf az év fontosabb versenyein is aranyérmekre vágyik Forrás: MÚSZ

Milák Kristóf az év fontosabb versenyein is aranyérmekre vágyik  •  Forrás: MÚSZ

A múlt szombatig tartott ifjúsági országos bajnokságon kiválóan hangoltak utánpótláskorú klasszisaink a fent említett főversenyekre. Az érdiek 18 éves úszója, Milák Kristóf például mind a tíz versenyszámot megnyerte, amelyen elindult a négynapos hódmezővásárhelyi viadalon. Pedig feladatát az is nehezítette, hogy éppen az írásbeli és a szóbeli érettségi között van.

„Jól sikerült tesztversenynek fogom fel az országos bajnokságot. A hátúszószámokban a felnőtt országos bajnokságon nem tudtam elindulni, ezért itt teljesítettem ezeket a távokat. Az idők még messze vannak a jótól, de a száz háttal például kifejezetten elégedett vagyok.”

Milák is tudja, a tavalyihoz hasonlóan ismét nehéz és sűrű program vár rá. De vajon milyen célokkal vág neki az előtte álló feladatoknak?

„Elsősorban túlélni. Az ifi olimpiáig jó felnőtt Eb-szereplés, a junior Eb-n minél több érem. Háton és gyorson nagyon oda szeretném tenni magam, a pillangóval elégedett vagyok, de nem mostanában szeretnék nagyot villantani, inkább a gyengébb számaimban szeretnék jól szerepelni.”

Késely Ajna tizennégy egyéni számban indult Hódmezővásárhelyen Forrás: MÚSZ
Késely Ajna tizennégy egyéni számban indult Hódmezővásárhelyen Forrás: MÚSZ

Késely Ajna tizennégy egyéni számban indult Hódmezővásárhelyen  •  Forrás: MÚSZ

A Kőbánya SC 17 éves úszója, Késely Ajna szintén halmozta az érmeket a magyar bajnokságon nyolc aranyérme mellett többször is dobogóra állhatott. Elégedett is volt, elvégre ezzel a céllal érkezett a viadalara.

„Nem is az időm, hanem az volt a célom, hogy minél több számot megnyerjek. Sok jó úszó van a mezőnyben, húzzuk egymást felfelé, előfordult, hogy a dobogóért is küzdenem kellett. A harmadik nap elejére mentálisan eléggé elfáradtam, de ezen sikerült átlendülnöm. Már van némi tapasztalatom ebben, többször végigúsztam már a programot. Úgy érzem, helyt álltam itt az ifi országos bajnokságon.”

Ajna bízik benne, hogy hasonló ütemben tudja folytatni a felkészülést az év fontos eseményeire, mert tudja, akkor minden rendben lesz.

„Mindenképpen szeretném, ha javítanitudnékaz időeredményeimen. Már nagyon várom az Eb-t, remek a felkészülés, bízom benne, hogy ez a bizakodás, ami most megvan bennem, mindvégig ki fog tartani.”

További korosztályos hírekÚSZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik